Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens läskigaste platser

Vad som anses skrämmande eller obehagligt kan vara svårt att definiera, och ställer du frågan till hundra personer får du troligtvis hundra olika svar. Med det i åtanke – gör dig redo för en resa till några av världens läskigaste platser.

Här finns något för alla ”urban explorers” där ute, eller vad sägs om övergivna nöjesfält, hemsökta gruvstäder och självmordsskogar? Skulle du våga dig på ett besök på någon av dessa platser – ärligt talat?

10. Paris gruvgångar, Frankrike

parisgruvor
De till synes oändliga tunnlar som löper under Paris gator skall inte förväxlas med stadens katakomber, även om gruvgångarna ofta också (felaktigt) kallas katakomber. Att utforska gångarna är olagligt och påföljderna inkluderar bland annat höga böter. Gruvorna användes för att utvinna mineraler från Paris omväxlande sediment, och tunnlarna är vad som blev kvar. Gångarna sträcker sig över 600 kilometer genom den parisiska underjorden och de flesta finns inte utmärkta på kartor. Att säga att det är lätt att gå vilse är med andra ord en grov underdrift. Vissa korridorer är översvämmade, andra är så smala att du måste krypa igenom dem. Den oändliga underjordiska labyrinten absorberar allt ljud, vilket gör det osannolikt att någon kommer att höra dig ropa på hjälp. På grund av överbeläggning vid många av Paris kyrkogårdar är tunnlarna beströdda med tusentals människoben. Tro oss, om du har klaustrofobi vill du undvika Paris gruvgångar till varje pris.

9. Overtoun Bridge, Skottland

overtounbridge
I närheten av den skotska byn Milton står denna bro som varit skådeplats för över 600 (!) självmord. Varje år sedan den uppfördes har uppskattningsvis 10-15 hundar hoppat från bron mot en säker död. Ja, ni läste rätt. Hundar. Varför? Även om det finns många teorier är det ingen som riktig vet. En sak är dock säker – jyckarna är fast beslutna att lämna jordelivet när de ger sig upp på bron. Vittnen har till och med sett hundar hoppa och överleva, bara för att klättra upp igen och avsluta jobbet. Väldigt sorgligt, och fruktansvärt obehagligt.

8. ”The Body Farm” i Knoxville, USA

bodyfarm
Ibland är vi tvungna att göra ganska motbjudande saker i vetenskapens namn – att studera nedbrytningen av den mänskliga kroppen är en av dem. Men hur går man till väga för att se en människokropp ruttna i realtid? Enkelt! Ta dig till ”The Body Farm”, beläget på campus vid University of Tennessee i Knoxville. Den 2,5 hektar stora tomten är omgiven av taggtråd och full med människokroppar som ligger och förmultnar. Varje år doneras över 100 lik till farmen – kanske kan du bli ett av dem?

7. Kymlinge tunnelbanestation, Sverige

kymlinge
Den aldrig färdigställda stationen Kymlinge längs blå linjen i Stockholms tunnelbanesystem är mest känd för legenden om Silverpilen – ett silverfärgat tåg som transporterar de döda till stationen. Passagerarna på tåget skall enligt sägnen ha förolyckats på olika sätt i Stockholms tunnelbana, och om man som levande kliver på Silverpilen kommer man aldrig av den.

6. Takakonuma Greenland Park, Japan

greenlandpark
Denna nöjespark invigdes på 1970-talet men stängdes plötsligt på grund av ett antal dödsfall. Vad som en gång var tänkt som en plats för nöjen och skratt, fullt med berg-och-dal-banor och andra attraktioner, är idag till stora delar uppätet av den inkräktande vildmarken. Närheten till Fukushima och den ständigt närvarande dimman gör platsen till en av de bästa utmanarna till var världens första zombie-epidemi kommer att bryta ut…

 

 

5. Dockornas ö (La Isla De La Muñecas), Mexiko

dollisland
I kanalerna söder om Mexico City finns det massor av små, obebodda öar. Men det är inte bara den förorenade avrinningen från en av världens största städer som gör området så otrevligt att besöka – här finns något ännu läskigare… För 50 år sedan levde en man vid namn Don Julian Santana ett eremitliknande liv på en av öarna, när han en dag fiskade upp en död flicka ur vattnet. Efter händelsen började dockor oförklarligt spolas i land längs strandkanterna och Santana gjorde det till sin livsuppgift att hänga upp dem i träden för att vaka över flickan. Något han fortsatte med i flera decennier tills hela ön var infekterad med trasiga, väderbitna dockor.

4. Humberstone och La Noria, Chile

humberstonelanoria
Dessa två chilenska städer var en gång hem för en blomstrande gruvindustri, men som efter flertalet motgångar (inklusive 30-talets stora depression) kollapsade 1958 och till sist övergavs 1960. Behandlingen av gruvarbetarna i städerna skall ha gränsat till slaveri, och det ryktas om att de döda på La Norias kyrkogård kliver upp ur sina gravar och vandrar runt i städerna på nätterna. Humberstone och La Noria anses så ogästvänliga att de boende i närliggande staden Iquique vägrar att besöka dem. Oavsett om kyrkogården i La Noria är skådeplats för de levande döda eller inte så inhyser den faktiskt ett antal öppnade gravar med kvarlevor fullt exponerade, vilket är obehagligt nog för en fjärdeplats.

3. Shades of Death Road, USA

shadesofdeathrd
Denna väg slingrar sig genom New Jerseys landsbygd, och ingen vet riktigt varför den fått sitt obehagliga namn. För er som undrar; Shades of Death Road är alltså inte ett smeknamn påhittat av lokalbefolkningen – det är vägens officiella namn. Även om förklaringen till det ovanliga namnet förblir oklar så finns det givetvis mängder av teorier kring dess uppkomst. Vissa säger att vägen förr i tiden kantades av stråtrövare som rånade och mördade sina offer, medan andra hävdar att det är på grund av våldsamma vedergällningar från lokalbefolkningen mot nyss nämnda stråtrövare. En tredje teori tillskriver namnet de tre mord som inträffade under 20- och 30-talet i trakten. I närheten hittar man dessutom den namnlösa sjö som de flesta kommer säga går under namnet ”Ghost Lake”. Sjön avger spökliknande ångor och himlen ovanför den är ovanligt ljus, oavsett vilken tid på dygnet man befinner sig där. Som namnet antyder skall Ghost Lake vara hemsökt av spöken, och de är tydligen mest frekvent förekommande vid den lilla övergivna stugan vid sjön.

2. Aokigahara, Japan

aokigahara
Det 35 kvadratkilometer stora skogsområdet Aokigahara vid foten av Mount Fuji skall enligt japansk mytologi vara hemsökt av demoner, och det är onekligen något med det som driver folk till självmord. I genomsnitt beger sig 100 människor till ”trädens hav” varje år för att avsluta sina liv, främst genom hängning och överdoser. Skyltar finns uppsatta runt om i skogen för att avskräcka potentiella självmordskandidater, men de verkar alltså inte ha någon märkbar effekt. Döden har hemsökt skogen i över 200 år, och en annan legend säger att familjer lämnade sina äldre släktingar här för att dö när de inte längre kunde ta hand om sig själva.

1. Helltown, USA

helltown
De norra delarna av Summit County i Ohio går under det mindre trevliga namnet ”Helltown”. Att köra genom det mörka, skogsklädda landskapet var tillräckligt obehagligt när det en gång i tiden var befolkat. Längs huvudgatan Standford Road, även kallad ”the highway to hell”, står idag igenbommade och nerbrända hus givakt fram till det abrupta slutet vid en återvändsgränd. Blir du kvar vid vändplatsen för länge löper du risk att möta din värsta mardröm i form av någon av de skräckinjagande figurer som enligt legenden lurar i skogarna som omger samhället. Vi snackar satanister, Ku Klux Klan-medlemmar, förrymda mentalpatienter, jätteormar och mutanter. Note to self: Åk aldrig till Helltown.

3.67/5 (39)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap