Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens 10 läskigaste gångbroar

Är du sugen på att få en riktig adrenalinkick eller vill du helt enkelt utmana din rädsla för höjder? Då är detta listan för dig – Skyscanner har samlat världens 10 läskigaste gångbroar.

Hur många skulle du våga korsa?

10. Levande broar, Meghalaya, Indien

I delstaten Meghalaya i nordöstra Indien finner du dessa ”levande broar” där man har tvinnat in grenar och växter så att de med tiden växer in i varandra och bildar en bro. Det var War-Khasis-stammen som utvecklade konceptet för hundratals år sedan, och det byggs nya broar än idag. Dock tar det några år innan dessa broar blir riktigt stabila så var på din vakt!

9. Aiguille du Midi, Frankrike

Denna bro i Frankrike är byggd 3842 meter över havet och kan till och med få den allra största äventyraren att darra till av rädsla. Bron används främst som passage för vågade offpist-åkare, men det går bra att ta sig upp endast för att njuta av den fantastiska utsikten över de franska Alperna.

8. Puente de Ojuela, Mexiko

Inte nog med att bron leder till spökstaden Ojuela, utan den är i sig själv otroligt ruggig med rostiga hänglinor och knarrande träplankor. Puente de Ojuela får sin stabilitet av två järntorn, men trots det vill man ingenting annat än att korsa den väldigt fort! När det kommer till måtten är bron 110 meter hög och 318 meter lång.

7. El Caminito del Rey, Málaga, Spanien

El Caminito del Rey räknas som en av världens farligaste vandringsleder och startar i byn El Chorro i södra Malagaprovinsen. Leden har funnits ända sedan 1900-talet men har sedan dess genomgått en renovering på grund av ett antal vandringsolyckor. Ovanför ravinen Gaintanes, cirka 100 meter upp, hittar du även en spektakulär hängbro. Detta äventyr är knappast något för den fege!

6. Taman Negara, Malaysia

I nationalparken Taman Negara hittar du denna hängbro som är cirka 400 meter lång. Att gå en så kallad ”Canopy walk” i regnskogen är knappast att rekommendera för de höjdrädda men helt klart värt det då du får ta del av det rika djur- och växtlivet på nära håll.

5. SkyBridge, Sotji, Ryssland

I staden Sotji i Ryssland finner du imponerande SkyBridge som är hela 439 meter lång. Bron sträcker sig cirka 207 meter över den vackra dalen Krasnaya Polyana och bjuder på en minst sagt fantastisk utsikt. SkyBridge är utformad så att den kan användas för sådana aktiviteter som att hoppa bunjy jump (om du inte känner dig tillräckligt vettskrämd redan..)!

4. Carrick-A-Rede, Nordirland, Storbritannien

Denna spektakulära och berömda repbro finner du längs Nordirlands vackra kust. Bron har förbundit klippön Carrick-A-Rede med fastlandet ända sedan 1700-talet och har blivit en populär turistattraktion tillsammans med Giant’s causeway som ligger en kort bilfärd därifrån. Det krävs dock ett visst mod för att korsa den 21 meter långa repbron som är belägen på 30 meters höjd.

3. Q’eswachaca, nära Huinchiri, Peru

Inkafolket hade ett helt otroligt väg- och brosystem som skapats genom att väva samman lokal vegetation. Nu finns där bara en enstaka bro kvar från den tiden – Q’eswachaca. Lokalbefolkningen håller traditionen i liv genom att årligen förbättra bron med nya rep, mattor och annat material.

2. Trift, Gadmen, Schweiz

Denna 170 meter långa gångbro är en av Alpernas längsta. Triftbron löper på 100 meters höjd och byggdes för att göra det möjligt för vandrare att ta sig till alpstugor som gjorts onåbara på grund av en smältande glaciär. Bron renoverades under 2009 och är nu något mer stabil. Men oroa dig inte, adrenalinet kommer ändå att börja pumpa.

1. Hussaini, Pakistan

I den lilla byn Hussaini i Pakistan hittar du denna pärla till bro. Den anses vara en av världens farligaste, dels på grund av vädrets krafter kombinerat med dåligt underhåll. Hussainibron gungar över den snabbt forsande Hunza-floden som vid ett tillfälle tvättade bort orginalbron (vars rester du nu kan se vid sidan om). Utsikten över bergskedjorna Himalaya och Karakorum gör dock att det är värt att ta sig ut på denna skräckinjagande gångbro!

3.38/5 (8)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap