Listor.se

Sveriges största listsajt

TOPP 10: USA:s största städer

Enligt vissa definitioner måste invånarantalet överstiga 500 000 för att en bebodd plats ska få kallas storstad. Om vi applicerar denna princip på Sverige blir det inte så många ställen att hålla reda på. I USA däremot närmast kryllar det av storstäder.

Har du koll på vilka som är USA:s största städer?

 

10. San Jose, Kalifornien

Folkmängd: 1 026 908

San Jose ligger i soliga Kalifornien och i den knappa miljonstaden huserar teknik-meckat Silicon Valley. Staden har landets högsta medelinkomster, god jobbtillväxt och är en av de städer i USA som har flest antal utbildade invånare. San Jose är helt enkelt en välmående stad i största allmänhet. Funfact: Här finns världens största råttstaty.

 

9. Dallas, Texas

Folkmängd: 1 300 092 personer

Den blomstrande teknikstaden Dallas är USA:s nionde största, men har också den snabbast växande befolkningen och knappar in på landets övriga storstäder. Staden har en lång och brokig historia, men förknippas kanske framförallt med den tragiska dödsskjutningen av presidenten John F Kennedy den 22 november 1963.

 

8. San Diego, Kalifornien

Folkmängd: 1 394 928 personer

USA:s åttonde största stad San Diego har en lång kustremsa mot Stilla Havet och ligger ett stenkast från Mexikos gräns. En stor del av stadens befolkning talar faktiskt spanska. I San Diego är bioteknik en av de viktigaste industrierna och staden är även hemmabas till en stor del av landets Stilla Havs-flotta.

 

7. San Antonio, Texas

Folkmängd: 1 469 845

San Antonio blev under tidigt 1700-tal koloniserat av spanjorerna och en liten utpost för katolska missionärer blev grunden till den storstad som står där i dag. Staden kanske inte anses vara landets mest roliga eller spännande stad men det finns gott om historia och vilda-västern kultur för den intresserade.

 

6. Phoenix, Arizona

Folkmängd: 1 563 025

I ökenstaten Arizonas huvudstad Phoenix reser sig höga skyskrapor mitt i ett kaktuslandskap och här skiner solen i princip alltid. Trakterna runt staden har bebotts av urinvånare sedan tusentals år, och har du vägarna förbi Phoenix kan du besöka Heard Museum som anses innehålla en av världens bästa utställningar om urinvånare.

 

5. Philadelphia, Pennsylvania

Folkmängd: 1 567 442

USA:s största städer

Philadelphia är största staden i staten Pennsylvania och en av de historiskt mest betydelsefulla platserna i landet. Här är samlades bland annat den första amerikanska kongressen och den 4 juli 1776 undertecknades USA:s självständighetsförklaring. Idag är staden ett pulserande kulturellt centrum men har även en av de högsta mordstatistiken i landet.

 

4. Houston, Texas

Folkmängd: 2 296 224

Befolkningen i Houston är bland den yngsta i hela landet och kanske är det tack vare sitt framstående industricentrum inom rymd- och teknikindustri. I den multikulturella staden talas det 145 olika språk och gillar du att gå på Rodeo är det hit du ska åka, här finns en av världens största Rodeoarena!

 

3. Chicago, Illinois

Folkmängd: 2 720 546

Den tredje mest befolkade staden i USA är Chicago,vackert belägen vid den sydvästra delen av Michigansjön. Den forna gangsterstaden är idag ett viktigt centrum för många olika industrier som teknik och jordbruk. Chicago var under en period också den största ”svenskstaden” i Amerika och år 1900 bodde det fler svenskar i Chicago än i Göteborg.

 

2. Los Angeles, Kalifornien

Folkmängd: 3 971 883

I soliga Kaliforniens största stad Los Angeles är det kändistätt, men det finns såklart även en hel del vanligt fölk i staden som rymmer nära fyra miljoner invånare. City of Angels är därmed USA:s andra största stad.

 

1. New York

Folkmängd: 8 550 405

Störst, bäst och vackrast – såklart! I The Big Apple trängs människor från världens alla hörn vilket gör New York till en av världens mest spännande städer. Med sin drygt 8,5 miljon stora befolkning är staden med råge den största i USA.

2.17/5 (12)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap