Listor.se

Sveriges största listsajt

Sveriges snyggaste partisymboler

Det är inte mycket positivt att rapportera från svensk politik anno 2018. Därför har vi valt att åsidosätta våra ideologiska åsikter och istället rangordnat Sveriges snyggaste partisymboler – eller fulaste beroende på hur man ser det.

Eftersom vi endast har åtta partier representerade i riksdagen för tillfället, har vi kompletterat med två andra etablerade partier i form av Feministiskt Initiativ och Alternativ för Sverige.

På så vis kan vi presentera denna lista över Sveriges 10 snyggaste partisymboler – eller fulaste beroende på hur man väljer att se det. Håller du med?

 

10. Alternativ för Sverige


Althögerns senaste tillskott Alternativ för Sverige känns verkligen som Sverigedemokraterna 1998. Ärligt talat, vad är det här för partisymbol? Till och med Nazisterna visste hur man designade en logga…

9. Kristdemokraterna


Kristdemokraternas gamla vitsippa var varken ful eller snygg. Det är egentligen inte den inför valet 2018 nya partisymbolen heller. Men designen känns alldeles för stel och och profillös, särskilt för ett parti som är i desperat behov av röster.

8. Liberalerna


2016 bytte Folkpartiet namn och blev Liberalerna. Det firades med att ta fram en av Sveriges tråkigaste och fulaste partisymboler. Grattis! Dessutom ser den ut som en snopp.

7. Centerpartiet


Det är egentligen obegripligt hur Centerpartiet lyckats ta fram en så ful partisymbol när de har den klassiska fyrklövern att jobba med.

6. Socialdemokraterna


Sossarnas partisymbol är inte jätteful egentligen, men med tanke på att man har den vackra rosen att jobba med borde slutresultatet ändå bli bättre än så här.

5. Moderaterna


Moderaterna har en helt okej partisymbol. Riskkapitalisternas bästa vänner borde dock fråga sig själva om de inte kan stryka ordet ”nya” i loggan vid det här laget.

4. Miljöpartiet


Likt Brasiliens fotbollslandslag har Miljöpartiet förstått att gult och grönt är en oslagbar kombination. Politiskt känns det mest som att de gröna dribblat bort sig själva under sin tid vid makten…men i kampen om snyggaste partisymbolen får de ändå anses tillhöra den övre halvan.

3. Sverigedemokraterna


Sverigedemokraternas agenda kanske inte faller alla i smaken, men deras logotyp går inte att klaga på oavsett var man har sin politiska hemvist. Blåsippan gör sig särskilt bra i kombination med partiets övriga grafiska profil, som är av de som gör sig bäst på bild och i tv.

2. Vänsterpartiet


I romanen Röda nejlikan räddar vår hjälte adelsmän undan giljotinen under franska revolutionen. Denna agenda finns oss veterligen inte med i Vänsterpartiets partiprogram, trots partisymbolen i form av just en röd nejlika. Fin är den hursomhelst.

1. Feministiskt Initiativ


Med Gudrun Schyman vid rodret hoppas Feministiskt Initiativ kunna ta upp marschen mot riksdagen på allvar igen – även om valet 2018 blev en besvikelse. Partisymbolen är dock både tydlig, snygg, modern och har den bästa färgsättningen av samtliga. Förutsatt att du gillar chockrosa det vill säga. Och det gör du, vare sig du vet om det eller inte.

2.09/5 (58)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap