Listor.se

Sveriges största listsajt

15 berömda hotellrum

Berömda hotellrum
Rum 217 på Stanley Hotel i Colorado, USA inspirerade Stephen King att skriva ”The Shining”.

Hotellrummet är turistens självklara rekreationscenter efter långa dagar fulla av sightseeing och sevärdheter. Men varför inte slå två flugor i en smäll och boka ett rum som är en sevärdhet i sig?

Vila upp dig i sängen där Stephen King fick idén till ”The Shining”, njut av samma utsikt som Winston Churchill under Kairokonferensen, eller pinka i samma toalett som Coco Chanel. Här har vi listat 15 berömda hotellrum som får en att önska att väggar kunde tala.

15. Rum 8, Joshua Tree Inn

Joshua Tree, Kalifornien, USA

Vi börjar med rum nummer 8 på vackra Joshua Tree Inn, beläget i södra Kaliforniens ökenlandskap. Det var här countryikonen Gram Parsons den 18 september 1973 avled till följd av en överdos, endast 26 år gammal. Fans har gjort det till en vana att lämna små lappar med meddelanden till sin stupade hjälte bakom sovrumsspegeln, som faktiskt är den densamma som hängde i rummet när stjärnan dog.
 
 

14. Bungalow 3, Chateau Marmont

Los Angeles, Kalifornien, USA

John Belushi var bara 33 år gammal när han hittades död i Bungalow 3 på Chateau Marmont. Det fastställdes snart att stjärnans död orsakats av en dödlig injektion av kokain och heroin – en så kallad ”speedball”.
 
 

13. Coco Chanel-sviten, Hôtel Ritz

Paris, Frankrike

Den 155 kvadratmeter stora sviten på Hôtel Ritz i Paris där Coco Chanel bodde under i över 30 år består av två sovrum och ett vardagsrum. Det var här modeikonen slutligen somnade in den 10 januari 1971, 87 år gammal.
 
 

12. Rum 1742, Queen Elizabeth Hotel

Montreal, Kanada

Det var i detta hotellrum John Lennon och Yoko Ono valde att inte kliva ur sängen på en hel vecka 1969. Hela grejen, som var en protest mot Vietnamkriget, fick enorm medial uppmärksamhet, och den hysteriska veckans höjdpunkt var när paret spelade in antikrigssången ”Give Peace a Chance” i rummet.
 
 

11. Rum 16, L’Hôtel

Paris, Frankrike

“My wallpaper and I are fighting a duel to the death. One or the other of us has to go.” De berömda orden är Oscar Wildes, och de yttrades i detta hotellrum under författarens sista dagar före hans död år 1900.
 
 

10. Rum 105, Highland Gardens Hotel (tidigare Landmark Hotel)

Hollywood, Kalifornien, USA

1970 var ett mörkt år i rockhistorien. The Beatles splittrades, The Doors gjorde sitt sista framträdande och ikonen Jimi Hendrix dog av en överdos. Som om det inte räckte – endast två veckor efter Hendrix död checkade Janis Joplin in i rum 105 på Highland Gardens Hotell i Hollywood. Den 4:e oktober hittades hon död efter en överdos heroin.
 
 

9. Rum 776, The Mayflower

Washington, D. C., USA

Det var här Franklin D. Roosevelt bodde under upptakten till presidentinstallationen 1933. USA var hårt drabbat av den stora depressionen, något Roosevelt ville fokusera på under sitt tal till nationen. Utkastet till talet föddes på rum 776 och ord som ”det enda vi har att frukta är fruktan själv” gjordes odödliga.
 
 

8. Rum 217, Stanley Hotel

Estes Park, Colorado, USA

Skräckförfattaren Stephen King och hans fru checkade in i rum 217 på Stanley Hotel i Colorado med planen att tillbringa en lugn och romantisk weekend. Så blev det inte. King har berättat att hotellrummet genomsyrades av en obehaglig känsla, och att det var ur en mardröm han hade under vistelsen som idén till supersuccén ”The Shining” föddes. Behöver vi säga att man tror att hotellet är hemsökt?
 
 

7. Rum 524, Stamford Plaza (tidigare The Ritz-Carlton)

Sydney, Australien

INXS-sångaren Michael Hutchence hängde sig med ett bälte i detta rum i november 1997. Det officiella utlåtandet vittnade om självmord, men vissa teorier antydde att det var en olyckshändelse.
 
 

6. Rum 203, Mark Twain Hotel

San Francisco, Kalifornien, USA

Den 22 januari 1949 stormades rum 203 på Mark Twain Hotel i San Francisco av federala narkotikapoliser. I rummet fanns, förutom en mängd opium, jazzlegenden Billie Holiday som precis avtjänat ett 10 månader långt fängelsestraff för droginnehav. Fallet gick till rättegång, där hon friades.
 
 

5. Presidentsviten Brandenburg Gate, Kempinski Hotel Adlon

Berlin, Tyskland

Cirkus Michael Jackson checkade in i denna svit under ett besök i den tyska huvudstaden 2002. Fansens jubel på gatan nedanför byttes mot förskräckta utrop när popstjärnan plötsligt hängde ut sin månadsgamla son över balkongräcket. Efteråt kallade Jackson själv incidenten för ”ett fruktansvärt misstag” och menade att han rycktes med av uppståndelsen från fansen.
 
 

4. Monet-sviten, Savoy Hotel

London, England

Franske impressionisten Claude Monet målade över 70 tavlor i denna svit på Savoy Hotel längs Themsen i centrala London.
 
 

3. Churchill-sviten, Mena House Oberoi Hotel

Kairo, Egypten

Sir Winston Churchill bodde i detta rum i samband med Kairokonferensen mellan USA, Kina och Storbritannien som ägde 22-26 november 1943. Det sägs att han återvände till sitt rum varje natt och sov med gardinerna öppna så att han kunde se pyramiderna i Giza.
 
 

2. Rum 100, Chelsea Hotel

New York, New York, USA

Att tillbringa natten i rum 100 på Chelsea Hotel i New York är inget för mörkrädda. Det var här som Sex Pistols-basisten Sid Vicious den 12 oktober 1978 knivmördade sin flickvän Nancy Spungen efter en vild festnatt.
 
 

1. Rum 306, Lorraine Motel

Memphis, Tennessee, USA

Det var på balkongen till rum 306 på Lorraine Motel i Memphis som Martin Luther King, Jr befann sig när han mördades den 4 april 1968.

4/5 (8)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap