Listor.se

Sveriges största listsajt

VM-historiens snyggaste mål

Fotbolls-VM är världens största idrottsevenemang för en enskild sport. Genom turneringens historia har vi bjudits på mängder av oförglömliga ögonblick, vilket gör det lätt att förstå varför den engagerar så många världen över.

Här har vi listat vad vi anser vara VM-historiens snyggaste mål – med två svenska baljor bland de fem främsta! Kolla in hela listan för att ta reda på vilka de är.
 
 

15. James Rodriguez, Colombia (2014)

James Rodríguez fick inte bara sitt stora internationella genombrott i samband med VM 2014 i Brasilien. Han stod dessutom för turneringens allra vackraste mål med den här volleykanonen i åttondelsfinalen mot Uruguay.
 

14. Giovanni van Bronckhorst, Holland (2010)

Knappt 18 minuter in i semifinalen 2010 mellan Holland och Uruguay befann sig Giovanni Van Bronckhorst i ett till synes harmlöst läge ett fyrtiotal meter från mål över på vänsterkanten. När alla förväntade sig ett inlägg valde van Bronckhorst istället att dra på ett skott, och fick se bollen gå i en perfekt båge i och borra in sig i maskorna bakom Fernando Musleras i det uruguayanska målet.
 

13. Dario Rodriguez, Uruguay (2002)

Alvaro Recoba slår en hörna som rensas undan av danskar och landar på fötterna hos Pablo Garcia. Efter lite jonglerande spelar Garcia bollen vidare till en omarkerad Dario Rodriguez, som drar på en volley rakt upp i krysset.
 

12. Michael Owen, England (1998)

Det då 18-åriga underbarnet Michael Owen överraskade en hel fotbollsvärld med sina exceptionellt snabba fötter och giftiga avslut under VM 1998 i Frankrike. Särskilt Argentina blev varse om den unge engelsmannens färdigheter när lagen drabbades samman i åttondelsfinalen. I den 16: e minuten tog Owen emot en David Beckham-patenterad passning vid mittplan, och med en blixtrande touch vände han bort sin försvarare. Med sin överlägsna snabbhet tog sig den unge britten hela vägen och avslutade till sist med en delikat lyftning i det högra krysset. Klassiskt fotbollsgodis!
 

11. Nelinho, Brasilien (1978)

Brasiliens högerback Nelinho gjorde ett av de mest klassiska VM-målen någonsin i bronsmatchen mot Italien vid 1978 års turnering i Argentina. Den sjuka skruven förbi målvaktsfantomen Dino Zoff mellan de italienska stolparna, trotsade varenda naturlag som finns.
 

10. Manuel Negrete, Mexiko, (1986)

Kommer ni ihåg Manuel Negrete? Förmodligen inte. Trots att han är ansvarig för ett av de mest spektakulära målen i VM-historien, är det inte många minns varken honom eller målet idag. Men vi har inte glömt varken dig eller din fantastiska akrobatspark Manuel!
 

9. Saeed Al Owairan, Saudiarabien (1994)

Saudiarabiens svar på Maradona! Nja, riktigt så var det kanske inte i verkligheten, men Saeed Al Owairans soloräd mot Belgien 1994 är en helt okej light-version av det ikoniska målet från 1986.
 

8. Jürgen Klinsmann, Tyskland (1994)

Jürgen Klinsmanns konstnummer mot Sydkorea från USA-VM var ett av turneringens allra vackraste mål. Ett inspel från Thomas Hässler, en mottagning, vändning och ett makalöst avslut!
 

7. Carlos Alberto, Brasilien (1970)

Brasiliens fjärde och sista mål i den minnesvärda VM-finalen 1970 har det mesta man söker efter i ett snyggt fotbollsanfall. Först dansar Clodoaldo förbi fyra motståndare på egen planhalva. Bollen hamnar sedan ute på kanten där Jairzinho håller undan två försvarare samtidigt som han hittar Pelé. Legenden väntar och väntar innan han till slut släpper bollen till höger där lagkaptenen Carlos Alberto kommer anstormande och trycker in bollen i maskorna.
 

6. Torsten Frings, Tyskland (2006)

Ok, vi erkänner – vi är suckers för hårda skott. Om det dessutom är en person som både heter och ser ut som Thorsten Flinck, ja då är det inte mycket att snacka om. Torsten Frings 4-2-projektil mot Costa Rica i hemma-VM 2006 är något av det svettigaste vi sett i mästerskapssammanhang. Vilket j-a skott!
 

5. Kurre Hamrin – Sverige (1958)

Kurre Hamrins 3-1-mål i VM-semin på hemmaplan 1958 är ett av de mest klassiska någonsin i svensk landslagshistoria. Han tog emot bollen långt ut på högerkanten på offensiv planhalva, bestämde sig för att lugna ner tempot och började helt sonika gå med bollen längs linjen som om han var ute på söndagspromenad. När försvarande tyskar kom anstormande gjorde den tekniske yttern några snabba ryck och finter innan han, nere vid förlängd mållinje ur obefintlig vinkel skarvade in bollen bakom målvakten. Jösses, vilket galet mål när man tänker efter…
 

4. Pelé – Brasilien (1958)

Kolla hur Pelé plockar ner den stenhårda passningen på bröstet, lyfter bollen över försvararen, avancerar och placerar den med precision i det nedre hörnet. Tänk nu på att han var 17 år vid tillfället. Legend.
 

3. Tomas Brolin – Sverige (1994)

Här tycker ni kanske att vi är lite väl blågula i vår bedömning, men kom igen, Sveriges friskparksvariant i den klassiska kvartsfinalen mot Rumänien är oöverträffad i VM-historien. Vi behöver inte beskriva förloppet – ni vet hur snyggt det är! Dock kunde man ju önskat sig lite mer entusiasm från kommentatorerna Bosse Hansson och Sven-Göran Eriksson…
 

2. Dennis Bergkamp, Holland (1998)

VM-historiens näst snyggaste mål gjordes av Hollands elegant Dennis Bergkamp i kvartsfinalen mot Argentina 1998. Sättet han plockar ner Frank de Boers långboll på förstatouchen, vänder bort sin försvarare på den andra, och i matchens sista minut sätter det avgörande målet med en utsida i bortre krysset på den tredje…tja, det är svårt att beskriva skönheten i detta nummer med ord, så titta bara på klippet istället – och njut!
 

1. Diego Maradona – Argentina (1986)

Lite tråkigt val kan tyckas, men Diego Armando Maradonas solomål mot England 1986 ÄR det snyggaste i VM-historien. Så är det bara! Så signifikativt för hur dominant den lille liraren var under sin absolut största stund i karriären.

3.81/5 (16)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer
Emil Karlsson
Emil Karlsson
2 år sedan

En lista som aldrig Zlatan kommer hamna på.


© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap