Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens vackraste golfhål

Att ranka världens vackraste golfhål är inte det enklaste, och eftersom vad som anses vackert är något högt subjektivt så kan det mycket väl finnas andra du tycker är bättre än vissa på denna lista.

Oavsett vad man har för personliga åsikter om hur en golfbana skall vara utformad är det dock svårt att förneka skönheten hos dessa 9 vackra hål!

 

9. Royal Portrush Golf Club, #14 – Nordirland

royalportrush

Utsikten från green över den irländska landsbygden och havet begagnar även den golfare som besegrats av detta monster på 210 yards.

8. Doonbeg Golf Resort, #1 – Irland

doonbeg

Det första hålet på Doonbeg Golf Club brukar rutinmässigt beskrivas som Irlands allra bästa för nybörjare. Den Greg Norman-designade banan som öppnades i juli 2002, har kritiserats i vissa kretsar, men det går inte förneka dess skönhet!

7. Old Course, St. Andrews, #18 – Skottland

standrews18

Skönheten hos St. Andrews ligger inte i omgivningarna – här är det historien som står för det vackra! Det avslutande hålet på banan kallas inte sällan golfens födelseplats, och blotta tanken på de storheter som vandrat över den lilla stenbron gör det unikt på alla sätt och vis.

6. Pebble Beach Golf Links, #18 – USA

pebble18

Frågan är om ett hål blir bättre än det 18:e på Pebble Beach? Hålet öppnar upp från tee med en remsa av fairwayen att sikta på, och på vänster sida breder Carmel Bay ut sig längs strandlinjen, medan man till höger har bunkrar och träd. Det är verkligen ett mått på storheten hos proffsen att de lyckas prestera så bra varje år vid Pebble Beach AT&T Pro-Am, utan att distraheras av de vackra omgivningarna.

5. Pebble Beach Golf Links, #7 – USA

pebble7

Blir det bättre än detta par tre-hål, anlagd vid Stilla havet med vågorna slåendes från tre sidor och utslaget i en nedförsbacke? Hänförande är nog bästa sättet att beskriva hålet – även en dålig dag.

4. Old Head Golf Links, #4 – Irland

oldhead4

Hur förväntas man som golfare att ta sig upp till det fjärde hålet på Old Head Golf Links och faktiskt spela golf, med en så här vacker omgivning? Långt borta skymtar en mäktig fyr och längs hela vänstra sidan är fallet från klipporna ner till vågorna i Keltiska havet uppemot 300 meter långt…

3. Pacific Dunes Golf Course, #13 – Australien

pacificdunes13

Detta hål på 444 yards benämns allt oftare som ett av de bästa i världen, och har utan tvekan även varit ett av de naturskönaste sedan banan invigdes 2001.

2. Cape Kidnappers Golf Club, #10 – Nya Zeeland

kapekidnappers

Ovanifrån ser det 15:e hålet vid Cape Kidnappers Golf Club i Nya Zeeland minst sakt spektakulärt ut, medan det från marken ser i stort sett ospelbart ut. Från toppen av en serie uddar smalnar banans fairway av gradvis fram till greenen, och har du inte ställt in siktet bör du vara beredd på att ta ett dopp i Stilla havet för att hämta bollen…

1. Punta Mita Golf Course, #3B – Mexiko

puntamita

På Pacificobanan vid Punta Mita Resort, mindre än en timme från Puerto Vallarta, är hål 3B ett av de mest unika i världen. Det är beläget på en svart lava-ö i Stilla havet ungefär 200 meter från stranden, och når du greenen kommer ett amfibiefordon transportera dig dit för att avsluta hålet.

 

2.67/5 (6)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap