Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens mest sedda sportevent på TV

Som de flesta av oss vet lockar lagbaserade såväl som individuella sporter intresse från hela världen. Genom åren har oerhört många människor slutit samman för att uppleva de största eventen. Från superbowl till fotbolls-VM och Olympiska spelen. På dagens topplista ser vi att framförallt den sistnämnda sporten har en särskild plats i TV-rutan.

Sporten till ära tar vi idag tillsammans med en av våra partners en närmare titt på de allra mest sedda eventen genom tiderna, som åskådarna följt på plats men också hemma från soffan (vilket förstås gäller de flesta av oss).

Är du själv en sportentusiast som inte vill missa de stora stunderna finns det lyckligtvis behändiga guider som hjälper dig. Den som vill hålla koll på TV-sända sportevent och de som går att livestreama kan göra det på Unibet TV som punktmarkerar marknaden. 

5. OS i Atlanta 1996, OS i Sydney 2000, OS i Aten 2004

OS har förstås alltid känts enormt, men många blir nog likväl överraskade över eventets storlek. På listans femte plats hittar vi tre olika OS-arrangemang som alla sågs i 3,5 miljarder TV-tittare. Innan OS i Aten var det bara fotbolls-VM i Frankrike 1998 som kunde konkurrera med 3,4 miljarder tittare. 

4. OS i Beijing 2008

Det dröjde inte länge innan nästa OS skulle ta över stafettpinnen som det då mest sedda sporteventet. Eventet i Beijing fångade 3.51 miljarder tittares uppmärksamhet. För Kinas del blev det också en extra stor succé eftersom de var det land som vann flest guldmedaljer med mäktiga 48 stycken.

3. Fotbolls-VM i Ryssland 2018

Det största och enda fotbollsevent att ta plats på den här listan är det förra världsmästerskapet, som ägde rum i Ryssland. Det sågs av 3.57 miljarder tittare och bjöd på en målrik final där Frankrikes landslag slog Kroatien med 4-2, vilket säkrade deras andra guld.

2. OS i Rio 2016

I det OS som tog plats i Rio 2016 var det över 11 000 deltagande atleter, inklusive från de debuterande länderna Kosovo och Sydsudan. Under turneringen gjorde även en grupp med flyktingidrottare entré. Hur många som såg OS i Rio 2016 på TV? 3.6 miljarder.

1. OS i London 2012

Olympiska spelen har dominerat listan och kan även stoltsera med förstaplatsen. OS i London 2012 hade precis fler tittare än det som ägde rum i Brasilien fyra år senare. Eventet kröntes också med en mäktig ceremoni som hyllade Storbritanniens betydelsefulla bidrag till den globala musikscenen genom åren, där bland annat Paul McCartney framförde Beatles-klassikern Hey Jude. 

Statistiken är hämtad från Wikipedia.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap