Världens 20 fulaste fotbollsspelare

 
 

Visst, fotboll kan vara en fröjd för ögat – men är det inte hög tid att vi pratar om elefanten i rummet; att vissa av spelarna är väldigt oattraktiva? Här har vi i en ovanligt taskig lista rankat världens 20 fulaste fotbollsspelare.

Det är lustigt hur det fungerar egentligen. När man tar hänsyn till den mer kommersiella sidan av fotbollen är det inte svårt att förstå varför spelare som David Beckham och Cristiano Ronaldo är mer tilltalande för de allra största klubbarna än säg Franck Ribery och Carlos Tevéz. Och även om vi inte vill försvara att man dömer fotbollssspelare (eller andra människor) utifrån deras utseende så är det ett intressant fenomen.

Vem är då världens fulaste fotbollsspelare genom tiderna? Här har vi valt ut 20 lirare med från både förr och nu som inte direkt gjort karriär som fotomodeller vid sidan om fotbollen. I verkligheten spelar det ju ingen roll om du anses vara ful i sportens värld, så länge du har kunskaperna. Låt oss hoppas att det förblir så. Vi tar en Peter Beardsley på tio David Beckham alla dagar i veckan!
 
 
 

20. Wayne Rooney

rooney-ful
Wayne ”Shrek” Rooney var under sina glansdagar en av fotbollsvärldens mest underskattade superstjärnor – och även en av de fulare om du frågar oss.
 
 

19. Steve Bruce

bruce-ful
Manchester Uniteds gamle mittback Steve Bruce såg ungefär lika gammal ut under de aktiva åren som han gör idag.
 
 

18. Iain Dowie

dowie-ful
Iain Dowie hade sina bästa säsonger i Southampton under åren 1991-95. Detsamma kan inte sägas om hans fejs.
 
 

17. Gervinho

gervinho-ful
Ivorianen Gervinho håller för närvarande till i Roma där han visar upp fotbollsvärldens minst smickrande hårfäste.
 
 

16. Ronaldo

ronaldo-ful
Ronaldo må vara en av tidernas bästa fotbollsspelare, men snygg? Nej, det kan man inte påstå. Och vem kan glömma den fruktansvärda frisyren från VM-finalen 2002?
 
 

15. Marek Hamsik

hamsik-ful
Är det Steven Tyler och Alien-monstrets kärleksbarn? Nej, det är bara Napolis slovakiske mittfältsstjärna Marek Hamsik som råkar vara väldigt mycket mun.
 
 

14. Joleon Lescott

lescott-ful
Joleon Lescott fick sitt hemska ärr i pannan efter en bilolycka när han bara var fem år gammal, och det är ju inget han kan rå för. Men det där hårfästet måste ju gå att åtgärda på något sätt?
 
 

13. Lionel Messi

messi-ful
Vi kunde inte sluta skratta när vi hittade Lionel Messis namn på en annan lista över världens snyggaste fotbollsstjärnor. Allvarligt talat? ”Karln” ser ju ut som en liten vätte.
 
 

12. Giuseppe Bergomi

bergomi-ful
Den gamle italienska försvarsgeneralen Giuseppe Bergomi är ett svårt fall. När han lät håret växa ut och odlade en rejäl mustasch var han riktigt stilig. Men när modet gick över till slätrakat och korthårigt framhävdes hans episka unibrow lite för mycket för vår smak.
 
 

11. Ivan Campo

campo-ful
Iván Campo tillbringade de mest framgångsrika åren av sin karriär i Real Madrid och Bolton. Han vann nog inga skönhetstävlingar under samma period.
 
 

10. Ronaldinho

ronaldinho-ful
Ronaldinho – det leende geniet och världens till synes gladaste fotbollsspelare genom tiderna är om man ska vara helt ärlig något av en estetisk katastrof. Lyckligtvis sitter inte all skönhet på utsidan!
 
 

9. Michael Reiziger

reiziger-ful
Holländaren Michael Reiziger är väl väl inte så oattraktiv egentligen. Men det där käkpartiet är en riktig game changer.
 
 

8. Luka Modrić

modric-ful
Luka Modrić ser ut som en gammal tant. Inte smokin’ hot på en typ 30-årig snubbe.
 
 

7. Luke Chadwick

chadwick-ful
Luke Chadwick är fostrad i Manchester Uniteds ungdomsakademi och debuterade för Premier League-klubben 1999. Idag spelar han för Cambridge United i den engelska fjärdedivisionen. Ingen David Beckham direkt.
 
 

6. Carlos Tévez

tevez-ful
Carlos Tévez fick sina läskiga ärr redan vid tre års ålder i samband med en olycka med kokande vatten. När han senare fick kontrakt med Boca Juniors erbjöd klubben att betala för en kosmetisk operation – något den framtida superstjärnan inte var intresserad av. ”Det är en del av mig och det kommer det alltid att vara. Jag kommer aldrig att vinna någon skönhetstävling. Jag ska bara bli bäst i världen”, sade den då tonårige Tévez. Respekt. Såklart. Men – ärr eller inte – Tévez hade inte vunnit några skönhetstävlingar ändå.
 
 

5. Dirk Kuyt

kuyt-ful
Hollands gamle grovjobbare och måltjuv Dirk Kuyt drog inte vinstlotten i genlotteriet. Rent estetiskt alltså.
 
 

4. Franck Ribery

ribery-ful
Ännu en stjärna med ärr från en olycka i barndomen. Men åter igen, Franck Riberys utseende lider inte märkbart av ärret. Tvärtom, nu har han i alla fall något att skylla på.
 
 

3. Peter Beardsley

beardsley-ful
Ett av de många smeknamn Peter Beardsley gavs av sina lagkamrater var ”Quasimodo”. Taskigt, men förståeligt. Huvudpersonen själv skall dock ha tagit det hela med ro.
 
 

2. Trifon Ivanov

invanov-ful
Varulven med hockeyfrilla, Trivon Ivanov, var en av det bulgariska landslagets sista utposter i försvarslinjen i den trupp som kom fyra i VM 1994. Och ja, det var han som Henke Larsson lurade brallorna av vid sitt mål i 4-0-krossen i bronsmatchen.
 
 

1. Steve Ogrizovic

oggy-ful
Coventry-ikonen Steve ”Oggy” Ogrizovic höll rent mellan stolparna på gamla Highfield Road från mitten av 80-talet ända fram till år 2000. Med den nunan lär han ha skrämt mer än en skyttekung till både en och två snedträffar genom åren.

2.36/5 (11)

 

5 kommentarer

  1. Jussi
  2. Jussi
  3. IA
  4. Filip

Diskutera denna lista

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share2
Tweet
Pin
2 Shares