Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens 5 populäraste fotbollsklubbar

Fotboll är världens största sport med miljarder följare utspridda över var och en av världens alla kontinenter. Även om sporten är mer populär på vissa ställen än andra så är det en idrott som alla känner till och som många, på ett eller annat sätt, kan knyta band genom.

Gemenskapen som fotbollen bidrar till i all ära – lagtillhörigheten och rivaliteten är minst lika viktig för att ge liv till sporten. De flesta av oss har ett lag som ligger lite närmare våra hjärtan än andra, men vilka är egentligen klubbarna med flest fans runt om i världen? 

Här har vi i samarbete med en av våra partners listat de fem klubbar som i dagsläget har flest följare på de stora sociala medieplattformarna Facebook, Twitter och Instagram.

5. Chelsea F.C.

På femte plats hittar vi den första av två brittiska klubbar på listan – Chelsea F.C. Gillar du odds och betting på engelsk fotboll så har du med största sannolikhet sett Chelsea som favorit i en och annan match. Trots att klubbens form har pendlat en aning de senaste säsongerna så har laget varit en av engelsk fotbolls giganter under 2000-talet. 

Totalt har Chelsea cirka 84 miljoner följare på Facebook, Twitter och Instagram, vilket alltså gör dem till den femte populäraste klubben i världen. 

4. Juventus F.C. 

Juventus har i så gott som alla tider varit en bjässe inom italiensk fotboll och inte minst de senaste åren. Det är dock inte enbart i Italien som “den gamla damen” som laget kallas är populärt. Juventus globala följarskara är så stor att laget kvalar in på listans fjärdeplats.

Sammanlagt har Juventus omkring 89,3 miljoner följare på sina tre stora sociala medier. Av lagen på listan så är de laget med färst antal följare på Twitter, men tredje flest antal på Instagram.

3. Manchester United F.C.

Premier Leagues populäraste klubb är utan tvekan Manchester United. Trots att laget ligger en bra bit efter toppduon på listan så ligger de samtidigt långt före både Chelsea och Juventus. Manchester United har länge haft ett brett globalt följe och att fotbollsikoner som Eric Cantona, David Beckham och Cristiano Ronaldo har passerat genom klubben under åren har bara gett dem en ytterligare skjuts. 

Klubben må ha färre följare än Juventus på Instagram, men de ha betydligt fler på både Facebook och Twitter. Totalt har Manchester United omkring 129,4 miljoner följare i de nämnda kanalerna.  

2. FC Barcelona

Det är ett rejält glapp mellan tredje- och andraplatsen på listan – ett glapp på närmare 90 miljoner följare. FC Barcelona visar tillsammans med ettan på listan att det är i La Liga och Spanien som de verkliga världslagen existerar. Med fantastiska spelare som Messi, Xavi, Iniesta och Ronaldinho för att bara nämna några, så är det många där ute som har förälskat sig i Barcelona genom åren. Riktigt många till och med. 

I skrivande stund har Barcelona hela 220,2 miljoner följare på sina tre största sociala medie-kanaler. Trots detta lyckas laget alltså inte att placera sig överst på listan. 

1. Real Madrid CF

Världens populäraste fotbollslag, eller åtminstone det med flest följare på Facebook, Twitter och Instagram, återfinns i Spaniens huvudstad. Real Madrid har med alla sina “Galácticos” som kommit och gått lyckats skaffa sig ofantligt mycket fans världen över. 

Laget når inte riktigt upp till en kvarts miljard följare, men det är inte långt ifrån. Det sammanlagda antalet landar i dagsläget på 231,4 miljoner följare, och det kan de med stolthet säga att ingen annan på den här planeten slår. 

Precis utanför listan kan vi hitta klubbar som FC Bayern München, Paris Saint-Germain F.C. och Liverpool F.C. som alla skuggar Chelsea. Alla av dem har dock en rejäl bit upp till de båda spanska jättarna på listan. 

1.5/5 (6)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap