Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens 10 bäst betalda idrottsmän 2021

Tidningen Forbes rankar varje år världens bäst betalda idrottsmän. Det senaste årets lista toppas av en minst sagt kontroversiell profil. Läs vidare och ta reda på vem det är.

Notera att listan avser inkomst det senaste året och alltså inte de idrottare som har störst förmögenhet. Summan inkluderar både lön/prispengar samt reklamintäkter.

Alla summor är angivna i amerikanska dollar.

10. Kevin Durant, basket – 75 miljoner

Foto: All-Pro Reels

Färske OS-guldmedaljören Kevin Durant har varit en av de mest dominerande spelarna i NBA det senaste decenniet. Fattas bara annat med den inkomsten!

9. Tom Brady, amerikansk fotboll – 76 miljoner

Foto: Keith Allison

Tom Brady är visa ansedd som tidernas bästa quarterback i NFL. 76 miljoner dollar uppges den sjufaldiga (!) Superbowl-vinnaren vara god för sedan flytten till Tampa Bay Buccaneers 2020.

8. Lewis Hamilton, formel 1 – 80 miljoner

Foto: Jen Ross

Lewis Hamilton behöver inte vända på slantarna för att gå runt. 80 miljoner dollar landade den brittiske Formel 1-stjärnans totala inkomst på under det senaste året.

7. Roger Federer, tennis – 90 miljoner

Foto: Christian Mesiano

Roger Federer har som bäst varit tvåa på den här listan, men den nuvarande femteplatsen är verkligen inget schweizaren behöver skämmas för. Av hans 90 miljoner dollar i årsinkomst är dock merparten reklam- och sponsorintäkter.

6. Neymar, fotboll – 95 miljoner

Foto: Balkan Photos

Brasiliens gullegris Neymar behöver inte oroa sig nämnvärt för sin pension. Med 95 miljoner dollar i sammanlagd årsinkomst är han världens tredje bäst betalda idrottsman.

5. LeBron James, basket – 96,5 miljoner

Foto: All-Pro Reels

Basketvärldens stora fixstjärna är fortfarande LeBron James, även om karriären förmodligen sjunger på de sista verserna. Los Angeles Lakers härförare har en sammanlagd inkomst som gör honom till världens bäst betalda basketspelare.

4. Dak Prescott, amerikansk fotboll – 107,5 miljoner

Foto: Jeffrey Beall

Rayne Dakota ”Dak” Prescott är världens bäst betalda spelare inom amerikansk fotboll. NFL-stjärnan som spelar för Dallas Cowboys kunde i år konstatera en total inkomst på över 107 miljoner dollar.

3. Cristiano Ronaldo, fotboll – 120 miljoner

Foto: Anton Zaitsev

Maskinen Cristiano Ronaldo drar i runda slängar in 120 miljoner dollar för att både briljera och tjura på fotbollsplanen.

2. Lionel Messi, fotboll – 130 miljoner

Foto: Fanny Schertzer

Lionel Messi är fortfarande en av världens absolut bästa fotbollsspelare. Vissa dagar är han fortfarande bäst av alla. Det gäller även den lille argentinarens lönekuvert som är värt svindlande 130 miljoner dollar.

1. Conor McGregor, MMA – 180 miljoner

Foto: Bruce Detorres

UFC-stjärnan Conor McGregor är ännu ett av MMA-sportens största affischnamn. Den minst sagt kontroversielle irländaren kan dessutom titulera sig hela världens bäst betalda idrottsman 2021.

4.92/5 (12)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap