Listor.se

Sveriges största listsajt

Topp 5: Bästa SHL-lagen 2020/21

Ishockeyn fick ett oväntat avbrott och avslut när man i början på året var tvungna att ställa in SM-slutspelet på grund av coronapandemin.

Nu är en ny säsong på ingång och därför har vi här i samarbete med en av våra partners listat de lag som är bäst just nu, enligt spelbolagen.

1. Luleå Hockey

Förra säsongen blev det Luleå Hockey som hamnade högst upp i tabellen när 52 omgångar var färdigspelade. Inför den kommande säsongen rankas man som det bästa laget och oddset på att man tar hem SM-guldet är lägst bland samtliga SHL-klubbar.

Bland annat har man värvat in Linus Klasen och att man är favoriter är ingen skräll. 

2. Färjestad

Färjestad är ett av lagen som haft fina tabellplaceringar i SHL de senaste åren.

• 2017/2018: Fyra i grundserien
• 2018/2019: Vann grundserien
• 2019/2020: Tvåa i grundserien

Mycket tyder på att man är med och slåss där uppe i toppen även kommande säsongen. Bland nyförvärven kan vi se att Jesse Virtanen är tillbaka i klubben efter en säsong i KHL och dessutom fått in Joakim Nygård på lån från NHL-klubben Edmonton.

Hos många bettingsidor kan vi se att man rankar Färjestad som det näst bästa laget i SHL för tillfället. Det är också fullt rimligt med tanke på förra säsongen och vilket lag man har fått ihop nu.

3. HV71

Ett annat lag som ofta är med och slåss i toppen av SHL-tabellen är HV71. Laget som spelar sina hemmamatcher i Jönköping kom på en femteplats i serien förra säsongen, bara tre poäng färre än tvåan.

Bland spelarna som sticker ut hittar vi exempelvis Lias Andersson som på nytt lånas in från NHL-laget New York Rangers. I övrigt har man ett bra lag på pappret och det är en skräll om inte HV71 är med och slåss i toppen även kommande säsong.

4. Frölunda

Publiklaget Frölunda fick det inte att stämma i SHL förra säsongen, trots att man hade ett bra material. En sjundeplats, lagets sämsta placering sedan 2011 då man kom på en nionde plats. Så denna säsong blir lite av en revansch!

Som vanligt har klubben också fått ihop ett bra lag där vi kan se både talanger och mer rutinerade pjäser. Bland annat är 38-årige Joel Lundqvist kvar i klubben och att få följa utvecklingen på 18-årige Lucas Raymond ska bli mycket spännande.

Hos spelbolaget Unibet, som även delar ut en bettingbonus till nya spelare, tror man att Frölunda hamnar på en fjärdeplats.

5. Växjö

På en femteplats i rankingen av bästa lagen i SHL hittar vi Växjö Lakers. Laget gjorde visserligen ingen stark säsong 2019/2020, men har visat tidigare att man kan vara med och utmana bland platserna i toppen.

Får Växjö ihop alla bitar så är man med och slåss där uppe i toppen. Just nu rankas man som femte bästa lag av flera spelbolag, enligt de odds som finns ute.

3/5 (6)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap