Listor.se

Sveriges största listsajt

Tidernas största wrestling-stjärnor

Wrestling har länge varit en enorm publikmagnet framförallt i USA och Mexiko, och på senare år har det märkliga skådespelet även blivit alltmer populärt även i Sverige. Hur kan det komma sig? Är det verkligen så roligt att se vuxna män leka slagsmål iklädda trikåer och smink? Svar: JA.

Den omåttligt populära uppvisningssporten spränger alla gränser för vad som är smaklöst och korkat – men vad gör det? Det är ju så fruktansvärt underhållande att bevittna den udda kontrasten mellan det mediokra skådespelet och de trots allt akrobatiska utövarna. Som en homage till världens bästa white trash-nöje har vi här listat våra 15 favoriter bland tidernas största wrestling-stjärnor.

Urvalet är baserat på de bästa profilerna från det amerikanska WWF/WWE-etablissemangets storhetstid under 80- och 90-talet. Så ta ett ögonblick och dröm dig tillbaka till dropkicks, powerslams och oförglömliga hjältar som Jake ”The Snake” Roberts, ”Macho Man” Randy Savage och många fler.

 

15. King Kong Bundy

kingkongbundy
Chris Pallies, mer känd under det underbara artistnamnet King Kong Bundy var kanske inte en av de skickligare fribrottarna av sin tid, men han uppvisade ändå prov på överraskande bra rörlighet och teknik trots sin mindre smickrande kroppshydda.

14. ”Ravishing” Rick Rude

rickrude
”Ravishing” Rick Rude, narcissisternas narcissist, tyckte att han var planetens vackraste människa och hade till och med tights med sitt eget ansikte tryckt över skrevet. Men han var en grym wrestlare! Rude dog 1999 i sviterna av hjärtsvikt endast 40 år gammal, och obduktionsrapporten pekade på en överdos av ”blandade mediciner” som den direkta orsaken. Bonus för den oklanderliga porrmuschen!

13. Big Boss Man

bigbossman
Lagens långa arm representerades i wrestling-världen av Big Boss Man, som iklädd väktaruniform satte skräck i sina motståndare under 80- och 90-talet. Den reslige fångväktaren avled i sitt hem 2004 till följd av en hjärtattack, 41 år gammal.

12. ”Rowdy” Roddy Piper

roddypiper
Han må vara kanadensare, men tack vare sitt skotska arv tillskrevs ”Rowdy” Roddy Piper rollen som kiltbärande dåre. Trots att han blev en av de stora publikfavoriterna på grund av sin rockstjärneliknande persona fick han ofta spela rollen som bad guy.

11. ”Hacksaw” Jim Duggan

hacksaw
”Hacksaw” Jim Duggan, uramerikanen och den första vinnaren av anrika alla-mot-alla-turneringen Royal Rumble, spatserade ogenerat runt i sina blåa trikåer med stjärnbaneret i ena handen och en tvåtumfyra i den andra – och vi älskade det!

10. Jake ”The Snake” Roberts

jakethesnake
Jake ”The Snake” Roberts blev mest känd för sin speciella gimmick; en livs levande jätteorm som ibland hjälpte sin husse i ringen genom att attackera motståndarna. Den porrmustaschprydde kämpen brottas idag på indiescenen, men sägs dessvärre ha problem med både droger och andra demoner satt sina spår.

9. Koko B. Ware

kokobware
James Ware, mer känd under sitt ringnamn Koko B. Ware, gjorde sig ett namn i World Wrestling Federation under 80-talet tillsammans med sin blågula papegoja Frankie. Vi kan inte riktigt motivera varför han är med på listan, annat än att vi minns hans galna dropkicks från högsta repet. Birdman!

8. André the Giant

andregiant
Kanske det största dragplåstret i hela wrestling-historien. Ja, precis ALLA ville få en skymt av ”världens åttonde underverk” när det begav sig, och fighten mot Hulk Hogan vid Wrestlemania III 1987 räknas som en av tidernas mest klassiska. Vad finns det att säga om André the Giant som inte redan sagts? Hans riktiga namn var André René Roussimoff och han föddes med den ovanliga sjukdomen akromegali vilket hindrade hans kropp och organ från att sluta växa. Han var 224 cm lång, vägde massiva 240 kg, hade 56 i skostorlek och en hand som mätte 41 cm i diameter. Jätten från Grenoble avled den 27 januari 1993 och blev kort därefter förste brottare att väljas in i WWF Hall of Fame.

7. ”The Nature Boy” Ric Flair

natureboy
Medan konkurrenterna fokuserade på sina teatraliska färdigheter åkte Ric Flair världen runt och gav allt i galna maratonmatcher där han slog i princip alla han ställdes mot. Han vann totalt 16 VM-titlar (NWA, WCW & WWF) och hjälpte kommande storheter som Sting, Lex Luger, Rick Steamboat och Arn Anderson i början av deras karriärer.

6. ”Macho Man” Randy Savage

machoman
”Macho Man” Randy Savage var urtypen för en amerikansk fribrottare. Den högjludda och högtflygande galningen, ofta ledsagad av sin manager och dåvarande fru Miss Elizabeth, erövrade WWF-bältet vid två tillfällen och WCW-titeln vid fyra. Han dog 2010 i en bilolycka efter att ha drabbats av en hjärtinfarkt när han satt bakom ratten. Utan tvekan en av de bästa underhållarna branschen någonsin skådat. Ooh, yeah!

5. The Ultimate Warrior

ultimatewarrior
The Ultimate Warrior må ha kritiserats för sin endimensionella stil, men han var en urkraft, stark och mäktig, med en personlighet stor nog att elektrifiera de största arenorna. Mannen bakom masken, James Brian Hellwig, lämnade jordelivet 2013 i sviterna av aterosklerotisk hjärt-kärlsjukdom.

4. Shawn Michaels

shawnmichaels
Av alla legender och ikoner som någonsin tävlat i en wrestling-ring är Shawn Michaels utan tvekan en av de största underhållarna genom tiderna. Man brukar säga att en bra wrestlare är en blandning av fyra personligheter; komikern, skådespelaren, akrobaten och kraftkarlen. Michaels var allt detta – och lite till, vilket gjorde honom till en sällsynt komplett stjärna.

3. Bret ”The Hitman” Hart

brethitmanhart
Bret ”The Hitman” Hart kommer från en stor wrestling-familj där både pappan Stu och senare även yngre brodern Owen uppnådde legendstatus fram till sin olyckliga död 1999. Mellan 1992 och 1999 erövrade Bret Hart världsmästarbältet vid hela sju tillfällen, och bildade dessutom det framgångsrika tag-teamet The Hart Foundation tillsammans med Jim ”The Anvil” Neidhart.

2. Hulk Hogan


Rent tekniskt som brottare var han i ärlighetens namn inte i närheten av toppskiktet bland sina konkurrenter, men som entertainer och enskilt koncept var Hulk Hogan och hans ”Hulkamania” en oslagbar kombination. Med sin bandana och blonda mustasch tog han wrestling-världen med storm och var den som gjorde sporten till ett internationellt fenomen.

1. The Undertaker

undertaker
Tidernas wrestlare är naturligtvis den skräckinjagande och mytomspunna karaktären The Undertaker. Han har inte bara en av tidernas bästa finishing moves i sin Tombstone Piledriver (googla det!), den väldige brottaren gick dessutom obesegrad genom inte mindre än 21 raka Wrestlemania-galor mellan åren 1991-2013 innan han till slut besegrades av förre MMA-profilen Brock Lesnar 2014.

3.11/5 (9)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer
Orre
Orre
2 år sedan

Jag har brottat ner dom alla!

TeoDenSnygge
TeoDenSnygge
2 år sedan
Svara till  Orre

Såklart wrestling är endå fake


© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap