Listor.se

Sveriges största listsajt

20 av tidernas snyggaste fotbollsmål

Att försöka ranka tidernas snyggaste fotbollsmål känns ungefär lika lätt som att lösa den där ekvationen på tavlan i ”Good Will Hunting”. Trots detta har vi här samlat ihop 20 fullträffar som vi anser vara några av de vackraste någonsin.

Vi har säkert missat flera andra minst lika goda kandidater där ute som vi tvingats rata eller helt enkelt glömt bort. Vilket är ditt favoritmål genom fotbollshistorien?

20. Juninho (Ajaccio vs. Lyon, 2006)


Brassen Juninho kallas ofta för tidernas bästa frisparksskytt. Vi väljer det här målet för att visa varför. Det är så sjukt!

19. Ricardo Quaresma (Portugal vs. Belgien, 2007)


I EM-kvalet 2007 stod Portugals Ricardo Quaresma för denna delikatess i hemmamötet mot Belgien.

18. James Rodríguez (Colombia vs. Uruguay, 2014)


James Rodríguez fick inte bara sitt stora internationella genombrott i samband med VM 2014 i Brasilien. Han stod dessutom för turneringens allra vackraste mål med den här volleykanonen i åttondelsfinalen mot Uruguay.

17. Zlatan Ibrahimovic (Ajax vs. NAC Breda, 2004)


Zlatan Ibrahimovic har nog gjort fler spektakulära mål än någon annan spelare genom tiderna. Soloräden mot NAC Breda under tiden i Ajax är utan tvekan ett av de mest minnesvärda.

16. Marco van Basten (Nederländerna vs. Sovjetunionen, 1988)


Marco van Bastens 2-0-mål för Nederländerna i EM-finalen 1988 mot Sovjetunionen är fotbollskonst av ädlaste kaliber. Den långe anfallaren mötte ett inlägg från vänster och drämde till med en stenhård volley ur minimal vinkel, som via en underbar båge flög över en chanslös Rinat Dasaev i det ryska målet och letade sig in i det bortre krysset.

15. Roberto Carlos (Real Madrid vs. Teneriffa, 1998)


Apropå snäva vinklar. Vem minns inte den här kanonen från Roberto Carlos i en LaLiga-match mot Teneriffa 1998? Satan i gatan!

14. Roberto Carlos (Frankrike vs. Brasilien, 1997)


Det är dock den galna frisparken mot Frankrike i för-VM 1997 som är brassens mest berömda mål. Den där skruven…

13. Wayne Rooney (Manchester United vs. Manchester City, 2011)


Wayne Rooney har själv sagt att han anser bicycletan mot Manchester City 2011 vara det vackraste fotbollsmål han någonsin gjort. Det är lätt att förstå varför.

12. Dennis Bergkamp (Nederländerna vs. Argentina, 1998)


Vi kommer få se mer av Dennis Bergkamp om en stund, men kolla först in det här konstverket från kvartsfinalen mot Argentina i VM 1998. Sättet han plockar ner Frank de Boers långboll på förstatouchen, vänder bort sin försvarare på den andra, och i matchens sista minut sätter det avgörande målet med en utsida i bortre krysset på den tredje…tja, det är svårt att beskriva skönheten i detta nummer med ord, så titta bara på klippet istället – och njut!

11. Zinedine Zidane (Real Madrid vs. Bayer Leverkusen, 2002)


Zidanes avgörande mål till 2–1 mot Bayer Leverkusen – en vänstervolley efter en perfekt bananskruvad cross från Roberto Carlos – var länge det snyggaste målet som gjorts i en Champions League-final.

10. Gareth Bale (Real Madrid vs. Barcelona, 2014)


Med fem minuter kvar att spela av finalen i Copa del Rey 2014 stod det 1-1 på resultattavlan mellan Real Madrid och Barcelona. Då klev Gareth Bale in i handlingen och avgjorde tillställningen med ett solomål efter en sprint som skulle gjort Usain Bolt stolt.

9. Jack Wilshere (Arsenal vs. Norwich, 2013)


Jack Wilshere fick äran att avsluta tidernas kanske vackraste fotbollsanfall när han tryckte in 2-0 för Arsenal mot Norwich en höstkväll 2013 på Emirates. Det här målet borde egentligen hamna högre upp på listan, men allvarligt talat…Norwich?

8. Zlatan Ibrahimovic (Sverige vs. England, 2012)


Zlatan Ibrahimovics sagoliga cykelspark i en träningsmatch mot England 2012 har kallats 2000-talets vackraste mål. Hade det handlat om en tävlingsmatch hade det nog toppat den här listan.

7. Mohd Faiz Subri (Pulau Pinang vs. Pahang, 2015)


Tidernas frisparksmål? Du kanske tror att detta handlar om tur. Så är det inte. Malaysiske Mohd Faiz Subri har övat in den här märkliga frisparkstekniken helt på egen hand.

6. Kurt Hamrin (Sverige vs. Västtyskland, 1958)


Kurre Hamrins 3-1-mål i VM-semin mot Västtyskland på hemmaplan 1958 är ett av de mest klassiska någonsin. Han tog emot bollen långt ut på högerkanten på offensiv planhalva, bestämde sig för att lugna ner tempot och började helt sonika gå med bollen längs linjen som om han var ute på söndagspromenad. När försvarande tyskar kom anstormande gjorde den tekniske yttern några snabba ryck och finter innan han, nere vid förlängd mållinje ur obefintlig vinkel skarvade in bollen bakom målvakten. Jösses, vilket galet mål när man tänker efter…

5. Pelé (Sverige vs. Brasilien, 1958)


Kolla hur Pelé plockar ner den stenhårda passningen på bröstet, lyfter bollen över försvararen, avancerar och placerar den med precision i det nedre hörnet. Tänk nu på att han var 17 år vid tillfället. Legend.

4. Diego Maradona (Argentina vs. England, 1986)


Diego Armando Maradonas solomål mot England 1986 är det snyggaste i VM-historien. Här får den lille liraren från Buenos Aires dock nöja sig med en fjärdeplacering för sina dribblingar. Anledningen till det stavas…

3. Lionel Messi (Barcelona vs. Getafe, 2007)

…Lionel Messi. Faktum är nämligen att hans solomål mot Getafe i Copa del Rey 2007 är som en kopia av Maradonas VM-klassiker – fast lite bättre.

2. Dennis Bergkamp (Arsenal vs. Newcastle, 2002)


Att Dennis Bergkamp var en av sin generations bästa spelare råder det ingen tvekan om. Kolla bara in det här klassiska målet från 2002 när han lurar brallorna av Newcastles Nikos Dabizas. Fotbollsgodis när det är som allra sötast.

1. Gareth Bale (Real Madrid vs. Liverpool, 2018)


Ett fotbollsmål blir inte mycket grannare än Gareth Bales sinnessjuka bicycleta mot Liverpool Champions League-finalen 2018. Walesaren hade inte varit på planen mer än några minuter när han mötte Marcelos inlägg med en perfekt cykelspark som letade sig upp i krysset. Magiskt!

4.22/5 (65)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap