Listor.se

Sveriges största listsajt

Sveriges 5 bästa online poker-spelare

Ni har säkert hört att man kan vinna enorma summor pengar på poker online. Men vilka är svenskarna som tjänar pengarna de flesta bara kan drömma om.

Vi ska nu gå igenom en lista över de 5 största svenska onlineproffsen som har gjort avtryck inom världspokern.

5. Christian “Eisenhower1” Jeppsson

På femte plats har vi rutinerade Christian “Eisenhower1” Jeppsson. Jeppsson är en gammal räv inom pokersammanhang då han har varit en världsstjärna i över ett decennium. Han spelar inte bara onlinepoker utan åker även mycket till Vegas samt på Europatouren. Kollar man runt på pokersidorna så ser man ofta Jeppsson spelandes på de högsta nivåerna. 

Meriter: 

 • Varit 1:a på pocketfives världsranking bland turneringspelare online.
 • Vann WPT Championship hos Partypoker för $900k (Inköp på $3k)
 • Har vunnit ca: $650k på livepoker.

4. Simon “C Darwin2” Mattsson

På plats fyra har vi Simon “C Darwin2” Mattsson. Mattsson är en spelare som även börjar bli rutinerad i dessa sammanhang. Han är inte överförtjust i att stå i rampljuset utan håller sig hellre i det tysta. Han är en turnering spelare som spelar extremt mycket onlinepoker. Loggar man in på Pokerstars vilken dag som helst så kan man nästintill alltid se honom spela de allra dyraste turneringarna. Mattsson hänger precis som Jeppsson en del ute på touren där det är främst EPT och Vegas som lockar.

Meriter:

 • Varit 1:a på pocketfives världsranking bland turneringspelare online.
 • Spelat in $16,8 miljoner på onlinepoker vilket gör att han ligger på en 5:e plats i hela världen.
 • Har vunnit $1,4 miljoner på liveturneringar. 

3. Niklas “Lena900” Åstedt

På bronsplats hittar vi Niklas “Lena900” Åstedt. Åstedt är en riktig Onlinegrinder som de flesta pokerspelare över hela världen känner till. Han har ett spel som ofta gör att när han väl kommer långt i en turnering så är det oftast top 3 han hamnar vilket gör att han har belönats med stora vinstpengar. Åstedt är precis som Mattsson en av de spelare som har legat i världstoppen under många år. Han är främst en turneringsspelare men spelar även en hel del cashgame. De flesta spelar endast Texas Holdem men Åstedt är även en vass spelare i Pot Limit Omaha.

Meriter: 

 • Har spelat in mest pengar av alla inom onlinepoker med den imponerande summan $21,8 miljoner.
 • Varit 1:a på pocketfives världsranking bland turneringspelare online.
 • Har vunnit $1,25 miljoner på liveturneringar

2. Mikael “ChaoRen160” Thuritz

På silverplats hittar vi Mikael “ChaoRen160” Thuritz. Thuritz en riktig ikon som började med poker som väldigt ung och byggde tidigt upp en bankrulle som gjorde det möjligt för honom att spela höga games. Har ni sett dokumentären “Pokerlandet” så är det den unga Thuritz som hela tiden säger “det kan bli en stor pott nu”. Thuritz satsar mest på cashgame både online och live. Han spenderar de större delarna av året antingen i Macau eller Vegas där han spelar på högsta nivåerna. Han har själv sagt att han anser att hans bästa spel är Texas Holdem dock är det Mixed Games som han spelar mest då han tycker det finns mest värde där.

Meriter:

 • Spelar de högsta Cashgamespelen i både live och online.
 • Spelat in $1,9 miljoner på liveturneringar.

1. Viktor “Isildur1” Blom

På guldplats så har vi såklart Viktor “Isildur1” Blom. Blom är som många vet en av världens mest populära onlinespelare med sitt aggressiva spel och utan rädsla att möta de allra bästa. Han började sin karriär på Partypoker. Blom är den enda svenska pokerspelaren som person utan någon pokerkoppling kan känna igen. Lyckas man med det samt har varit en grymt bra spelare så förtjänar man förstaplatsen på vår lista. Han är mest känt för sina potter på över $1 miljon, men han är även en duktig turneringsspelare som på senaste tiden mest spelar onlineturneringar med inköp på över $10k. Blom är en person som gärna håller sig bakom rampljuset och det tog ett par år innan han gick ut med vem som spelade under det legendariska nicket “Isildur1”.

Meriter:

 • Har vunnit ca $3 miljoner på liveturneringar.
 • Har varit sponsrad av både Full Tilt samt Pokerstars.
 • En av de kändaste pokerspelarna i världen. 
5/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap