Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

20 idrottsprofiler med framgångsrika barn

Idrottsprofiler med framgångsrika barn
Muhammad Ali är bara en av flera stora idrottsprofiler som fått (nästan) lika framgångsrika barn. Bild: Reuters

Släkten är värst brukar man säga. Det stämmer verkligen om man tittar på den här listan över 20 idrottsprofiler med framgångsrika barn (och barnbarn).

Vilka andra sportstjärnor med känd härstamning kan du komma på?

Archie & Peyton/Eli Manning

Archie Manning var quarterback i New Orleans Saints åren 1971-1982 och är, trots avsaknaden av en Super Bowl-ring, en legend i klubben. Jämfört med sönerna Peyton och Eli kommer han dock till korta. Båda har vunnit två Super Bowl vardera, och femfaldige MVP-vinnaren Peyton anses allmänt som en av de bästa quarterbacks som någonsin spelat.

Kent & Robert Nilsson

Kenta Nilsson uppfann Foppa-straffen och gick under smeknamnet ”Mr. Magic” under nio NHL-säsonger. Sonen Robert (kallad ”Mini-Magic”) blev inte samma kultlirare som pappa, men har ändå lirat i både NHL och KHL.

Börje & Bianca Salming

Börje Salming behöver ingen närmare presentation. Dottern Bianca tävlar i mångkamp och kom på en fjärdeplats vid Junior-VM 2016.

Dell & Stephen Curry

NBA-laget Golden State Warriors Stephen ”Steph” Curry är en av världens bästa basketspelare just nu. Farsan Dell Curry var aktiv i ligan under åren 1986-2002 och spelade för Utah Jazz, Cleveland Cavaliers, Charlotte Hornets, Milwaukee Bucks samt Toronto Raptors.

Henrik & Jordan Larsson

Henke Larsson är svenska landslagets fjärde mesta målskytt genom tiderna med 37 fullträffar. Sonen Jordan har redan hunnit representera Sverige i landslagssammanhang och huserar för närvarande i IFK Norrköping. Har definitivt framtiden för sig. Dottern Janelle är dessutom en av Sveriges mest lovande inom hästhoppning.

Nacka Skoglund & Jimmie Ölvestad

Här går vi ett steg längre än far och son. Visste du att Lennart ”Nacka” Skoglund är farfar till Djurgårdsikonen Jimmie Ölvestad?

Lasse Björn & Douglas Murray

Vi kör en morfar också. Hårdingen Douglas Murray gjorde 10 säsonger i NHL, och han hade gener att brås på. Hans mammas pappa är nämligen en av svensk ishockeys största profiler genom tiderna – Lasse Björn.

Paul & Tom Ince

Paul Ince var inte bara given i Manchester United och landslaget – han var även Englands första svarta lagkapten någonsin. Sonen Tom spelar för närvarande i Huddersfield och har representerat Englands U17-, U19- och U21-landslag.

Anders & Sanna/Jenny Kallur

Fyrfaldige Stanley Cup-mästaren Anders Kallur var tillsammans med Stefan Persson den första europeiska spelare som fick lyfta hockeyns mest mytomspunna pokal. Tvillingdöttrarna Sanna och Jenny trivdes bättre i spikskor än skridskor.

Joe & Kobe Bryant

Kobe Bryant är en av världens bästa basketspelare genom alla tider. Pappa Joe var ingen superstjärna, men med ett snitt på 8,7 poäng per match under åtta år i världens bästa basketliga får han trots allt anses duga.

Thomas & Alexander Steen

Thomas Steen tillbringade åren 1981-95 i Winnipeg Jets och är en legend i klubben. Sonen Alexander är inne på sin fjortonde NHL-säsong och spelar för St. Louis Blues.

Glenn & Tobias Hysén

Glenn Hysén är en av våra största backhjältar genom tiderna. Sonen Tobias som vi hittar på den offensiva planhalvan är en modern ikon i Blåvitt.

Kenth & Frida/Elin Eldebrink

Kenth Eldebrink, bror till hockeylegenden Anders, kastade hem ett OS-brons i spjut 1984 i Los Angeles. Tvillingarna Frida och Elin blev också framgångsrika – men i en helt annan sport. Båda spelar i det svenska basketlandslaget.

Ulrika Knape & Anna Lindberg

Ulrika Knape dök hem ett klassiskt OS-guld i München 1972. Dottern Anna Lindberg representerade Sverige i hela fem olympiska spel, där femteplatsen år 2000 i Aten sticker ut som den största framgången.

Jan-Erik & Jakob Silfverberg

Jan-Erik Silfverberg är en Brynäsikon med sina 11 säsonger och fem SM-titlar. Sonen Jakob blev även han odödlig i Gävleklubben när han mer eller mindre på egen hand spelade hem det överraskande SM-guldet 2012. Idag lirar han i Anaheim Ducks i NHL.

Jonas &  Simon Thern

Jonas Thern var en klippa och lagkapten i det svenska landslag som vann brons vid Fotbolls-VM USA 1994. Sonen Simon spelar för närvarande i IFK Norrköping.

Muhammad & Laila Ali

Muhammad Ali är tidernas kanske mest kända idrottsman. Det kan nog inte dottern Laila toppa, men om man ska vara sån så är hennes karriärfacit faktiskt vassare än farsans: 24 segrar (21 på KO) och 0 förluster att jämföra med 56 segrar (37 på KO) och 5 förluster.

Bobby & Brett Hull

Tillsammans med Anders Hedberg och Ulf ”Lillpröjsarn” Nilsson bildade Bobby Hull en av tidernas mest fruktade kedjor i Winnipeg Jets; ”The Hot Line”. Grabben Brett blev en av NHL:s mest lysande superstjärnor och notoriska målskyttar under 80- och 90-talet.

Michael & William/ Alexander Nylander

Spelgeniet Michael Nylander tillbringade nästan två decennier i NHL i sju olika lag. Äldsta sonen William är redan ordinarie i Toronto Maple Leafs, och lillebror Alexander tillhör Buffalo Sabres.

Cesare & Paolo Maldini

Cesare Maldini var en klippa i Milans backlinje under 60-talet. Med 347 matcher för Rossoneri borde han ha varit kung vid familjemiddagarna. Icke sa nicke. Maldini junior, Paolo, blev en ännu större legend och bräckte farsan med exakt 300 matcher i den rödsvarta tröjan.

4.5/5 (4)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap