Listor.se

Sveriges största listsajt

Fängelseelvan: Fotbollens kåkfarare

René Higuita, den tidigare målvakten i Colombias landslag, var delaktig i en kidnappning. Foto: Ross Kinnaird / EMPICS Sport

Många fotbollsstjärnor har haft olika karriärer. En del har vid sidan ägnat sig åt bland annat film och musik, andra spelare hamnade dock snett någonstans.

Här kommer en sammanställning av fotbollens kåkfarare – vi ger er fängelseelvan!
 
 

Målvakt

René Higuita

Den säregne colombianske målvakten satt 1993 i fängelse i sju månader sedan han agerat mellanhand i en kidnappning kopplad till landets famösa kokainkarteller. Higuitas kommentar om straffet: ”Jag är en fotbollsspelare, jag visste ingenting om lagarna kring kidnappning”.
 
 

Försvar

Peter Storey

Den förre Arsenalbacken har det mest omväxlande straffregistret i elvan. Storey har straffats för att ha drivit bordell, för bilstöld, mynttillverkning, sedelförfalskning och för att ha smugglat in porrfilm till England. Det var för Storey ett milt straff när han 1991 fick 28 dagars fängelse för att ha svurit till en parkeringsvakt.
 

Tony Adams

Tony Adams var en av horder av fotbollsstjärnor som tror att de är som bäst bakom ratten när de sänkt några dussin pints med ”the lads”. 1991 placerades Arsenalbacken två månader i Chelmsford Prison efter att ännu en gång ha fällts för fyllekörning.
 

Jan Mölby

Säsongen 1988/89 gick den danske mittfältaren Mölby ner i Liverpools mittförsvar för att ersätta Alan Hansen. Det blev dock inte så mycket spel eftersom Mölby i oktober fick tre månaders fängelse för rattfylla.
 

Terry Fenwick

Den förre Tottenham och Queens Park Rangers-backen Fenwick fick 1991 skaka galler i fyra månader efter att han pysslat med fotbollsstjärnors favoritbrott, just det, fyllekörning.
 
 

Mittfält

Jamie Lawrence

Lawrence gick från ungdomsbrottslighet inklusive två fängelserundor till spel för Leicester City i Premier Legaue och landslagsspel för Jamaica. 2006 berättade han om sin snåriga livsresa i boken ”From prison to the premiership”.
 

Mickey Thomas

Walesaren Thomas, med tre säsonger i Manchester United på meritlistan, fick 1993 18 månader för sedelförfalskning. När rättegången inleddes skämtade Thomas med närvarande journalister: ”Är det någon som har växel på en tia, jag behöver ringa?”
 

Nizar Trabelzi

Fortuna Düsseldorf trodde 1989 att de gjort ett fynd i tunisiern Trabelzi. Men snart insåg klubben att Trabelzis privatliv inte var helt bekymmersfritt. Narkotikabrott följdes så småningom upp av terrorditon; 2001 dömdes han till 10 års fängelse för att på uppdrag av Al Qaida ha planerat att köra en bilbomb in i en belgisk NATO-anläggning.
 

Ricky Otto

Med bland annat fyra år i fängelse för väpnat rån fick den förre Birmingham-mittfältaren Otto ihop ett tyngre straffregister än vad han uppnådde på planen. Otto arbetar i dag i en organisation som bland annat hjälper unga fotbollsspelare som hamnat snett.
 
 

Anfall

Lee Hughes

Lee Hughes spelade i West Bromwich när han 2004 dömdes till sex års fängelse och tio års förbud att köra bil. Detta sedan han smitit från en dödlig bilkrock som han orsakat. Hughes släpptes tre år senare och hamnade efter spel i Oldham och Blackpool i sedermera hos Sven-Göran Erikssons Notts County. Hughes debuterade med att göra hat trick.
 

Duncan Ferguson

Everton-legenden Ferguson blev 1994 den förste brittiske spelaren som dömdes till fängelse efter en incident på planen. Ferguson, då i skotska Rangers, dömdes till sex veckors fängelse efter att skallat Raith Rovers John McStay.
 
 
Bubblare: Ronaldinho, George Best, Patrick Kluivert, David Ginola, Daniel Mobaeck, Edmundo, Jermaine Pennant, David Roche, Mads Timms, Marlon King.
 

4.28/5 (72)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap