Listor.se

Sveriges största listsajt

Klubbarna som vunnit Premier League

De brittiska fotbollsklubbarna är några av de mest åtråvärda och mest följda i världen. Däremot är det få som har vunnit Premier League sedan ligan grundades 1992. 

Totalt är det 20 klubbar som varje säsong kämpar om att bli mästare i fotbollens hemland. Men endast 6 klubbar har lyckats vinna den 15 kilo tunga trofén. Förra säsongen var det otroligt jämnt i toppen och Manchester City hindrade Liverpool från att ta sin första Premier League-seger med 1 poäng. Den nya säsongen började den 8 augusti och pågår fram till den 17 maj 2019.

Här i Sverige kommer alla Premier League matcher att visas på Viaplay, Viasat Sport och på olika streamingsajter. Alla matchdatum är planerade fram till den 7 mars, så det är bara att boka in datumen och bjuda över kompisgänget.

Kommer det att bli en ny klubb som får chansen att vinna den brittiska superligan, eller kommer det bli någon av de tidigare vinnarna?

Samtliga siffror är hämtade från det nuvarande Premier League-systemet, och inte ligasystemet som gällde innan säsongen 1992/1993. 

Manchester United

The Red Devils, Manchester United, som har sin hemmaarena på Old Trafford, är det mest framgångsrika laget i Premier League. De har vunnit ligan 13 gånger och är ett av de mest följda lagen i världen. Några av världens kändaste spelare har någon gång under sina karriärer spelat för klubben, däribland David Beckham, Cristiano Ronaldo, Zlatan och Wayne Rooney. I genomsnitt gör laget 2,09 mål per match och senaste gången den vann var säsongen 2012/2013. 

Chelsea

Chelsea FC är långt ifrån klubben som hörs och syns mest, men det är de som har vunnit Premier League näst flest gånger. Fem gånger har Londonlaget vunnit ligan, varav den senaste var 2016/2017. Två gånger har de blivit ligamästare två år i rad. De vann 2004/2005 och 2005/2006 samt 2015/2016. 

Manchester City

Manchester City hade en enorm svacka på 90-talet och som värst var de nere och vände i division 3. Men säsongen 2001/2002 var de tillbaka i toppen igen och de har stannat där sedan dess. Deras första titel tog de säsongen 2011/2012. Sedan den säsongen har de vunnit fyra titlar, varav den senaste kom i våras. De har redan visat att formen är i topp och de vann säsongens första titel mot Liverpool i Community Shield den 4 augusti.

Arsenal 

Londonlaget som grundades 1886 är en av de äldsta, fortfarande aktiva, klubbarna. Det är samtidigt en av de mest framgångsrika. Laget har vunnit Premier League 3 gånger, varav den senaste var säsongen 2003/2004 när Fredrik Ljungberg, som nu arbetar som assisterande tränare, spelade i laget.

I ett försök att ta sig tillbaka till toppen har de värvat flera spelare. Nyligen slog klubben sitt rekord för högsta transfersumma då de betalade 844 miljoner kronor för ivorianen Nicolas Pépé.

Blackburn & Leicester

Under de 27 åren som Premier League har spelats är det ovanstående fyra klubbar som dominerat. Enda uppstickarna är Blackburn Rovers och Leicester City som lyckats vinna varsin gång 1993/1994 respektive 2015/2016.

Vilket lag som vinner kommande säsong återstår att se. Manchester City är förhandsfavoriter som regerande mästare och om de vinner blir det deras femte seger, och tredje titel i rad. 

2.8/5 (5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap