Listor.se

Sveriges största listsajt

Bästa spelen på Allsvenskan 2021

Bästa spelen på Allsvenskan 2021

Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle våren annars tveka? Karins Boyes kända inledning på sin diktsamling, För trädet skull, är en av de mest lästa vårdikterna och är ständigt återkommande. Mitt mest klassiska vårtecken är Allsvenskans premiäromgång! Allt från döda gräsfläckar till snötunga fotbollsplaner, strålande sol till isande vindar, förhoppningar och drömmar. Förväntan och längtan. Efter en minst sagt udda år 2020 på alla plan i samhället finns det en trygghet i Allsvenskan, det återkommande.

Nu är det äntligen dags för knopparna att brista och vårblommorna ska slås ut, Allsvenskan 2021 är på antågande. Malmö FF favoriter till att försvara sitt guld från förra året men frågan är om det är där det finns spelvärde? Och vilka odds finns hos olika bettingsidor? Häng med och läs texten nedan! 

(Samtliga odds är tagna 20/3-21 och kommer givetvis att justeras under resans gång.)

Vinnare Allsvenskan 2021

Malmö FF – 2.50 (Unibet)
Mesta mästarna, de himmelsblå, Malmö FF är störst favoriter att vinna Allsvenskan (back to back) 2021. Med den spelartruppen de besitter ska de vara givna favoriter också, 2.50 gånger pengarna är högre än vad det brukar vara inför säsongen. Förklaringen ligger i det usla cup-resultatet samt spännande nyförvärv till andra lag som vi återkommer till. Säsongen är lång och variansen är stor – Är Malmö FF en klippa att luta sig mot när det stormar? 

IFK Göteborg – 10.0 (Coolbet)
En av de största snackisarna under vintern har givetvis handlat om stjärnan Marek Hamsik till änglarna. En av de största spelarna för Napoli i modern tid har anslutit sig till Göteborg efter något år i Kina. IFK har även tryggat upp med två ”ny”förvärv som ansluter i sommar, landslagserfarna Marcus Berg och Oscar Wendt. Det är ett spännande lagbygge på gång i Göteborg och på Kamratgården. Oddset har justerat från strax över 20, till 18 och nu är Coolbet marknadshögst med 10 gånger pengarna. Vinner änglarna med det här spelarmaterialet 1 av 10 gånger?

Topp 3 Allsvenskan 2021

Norrköping T3 3.20 Unibet
Det kommer bli en jämn batalj om topp tre-placeringarna enligt spelbolagen – sju lag anses ha goda chanser att avsluta säsongen med en medalj runt halsen. Av dessa är Norrköping ett lag som sticker ut. Många spännande unga talanger, inte minst Sead Haksabanovic, men också en tränare i Rikard Norling som anslutit till laget inför säsongen. Norling har inte bara vunnit SM-guld en gång, utan två gånger som tränare och en gång som assisterande. Hinner kamraterna sätta spelet och kandidera på en framskjuten placering? 

Poängligan och övriga spel Allsvenskan 2021

Bäste målskytt 2021
Förra årets skyttekung Christoffer ”Totte” Nyman med 18 fullträffar delar favoritskapet med Astrit Seljmani som nosade på titeln förra året också. Båda spelarna står i 7 gånger insatsen. Mellan dessa två är det lika jämt som oddsen visar. Nyman med ny tränare vid rodret – kommer det ett nytt spelsätt som passar målproduktionen eller satsas det på det kollektiva? Seljmani i ett nytt lag, ny miljö och annan kravbild – kommer chanserna till matchspel att garanteras vid måltorka?

En rökare kan vara Marcus Antonsson i Malmö FF för drygt 30 gånger insatsen på Kambi-bolagen. MFF skyttekung förra året var inlånade Isac Kiese Thelin. Med honom tillbaka i Europa har Antonsson möjlighet att kliva fram och sparka in några bollar. Det som talar emot är Malmös otroligt breda bredd – risk för rotation vid europaspel och tätt matchande i sommar. 

Sedan denna text skrevs har det blivit klart med ett säsongslångt lån för Marcus Antonsson till Halmstad BK. Detta är bara positivt för spelet i mitt tycke. Antonsson kommer bli gjuten i startelvan samt kommer med stor sannolikhet att bli förste straffskytt. Kan Marcus Antonsson hitta en nytändning i Halmstad och skjuta hem skytteligan? 

Bäst i Stockholm 2021
Djurgården är favoriter att ta hem den oerhört prestigefulla titeln ”Bäst i Stockholm” till ca två gånger insatsen. Kan blåränderna upprepa förra årets bedrift? Ett viktigt tips från undertecknad när det gäller denna typ av spel: dubbelkolla om det gäller tabellplacering i Allsvenskan eller H2H i matcher. Till exempel slutade AIK sist av stockholmslagen i tabellen 2020 men vann den såkallade derbytabellen som endast baseras på resultat i derbymatcherna. Se upp för det! 

Denna artikel är skriven av Alexander Johansson i ett samarbete med Spelcash.

0.95/5 (44)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap