Listor.se

Sveriges största listsajt

Bästa Premier League-coacherna genom tiderna

Engelska Premier League anses vara en av världens bästa fotbollsligor. Därför är det inte konstigt att även tränarna håller hög kvalitet. Men vilka är egentligen de bästa Premier League-coacherna genom tiderna?

Vi har här gjort ett tappert försök och listat våra tio favoriter. Håller du med eller saknar du något namn?

10. Harry Redknapp


Harry Redknapp är en kontroversiell figur som lätt blir en parodi på sig själv i vissa stunder. Men faktum är att han är en av få tränare som presterat i både toppen och botten av Premier League. Han lyckades bland annat mot alla odds föra upp och stabilisera Portsmouth i högsta divisionen och tog ett oprövat Tottenham hela vägen till Champions League.

9. Carlo Ancelotti


Carlo Ancelotti är nog den av alla tränare i Chelsea som bäst lyckats omsätta de ryska oligarkmiljarderna till ren och skär underhållning. Säsongen 2009/10 vann Londonklubben dubbeln med den trygge italienaren vid rodret och stod bland annat för hela 103 ligamål.

8. Antonio Conte

Bästa Premier League-coacherna
2016 tog Antonio Conte över ett skadeskjutet Chelsea som året innan slutat på en förnedrande tiondeplats i ligan. Det gav resultat direkt och slutade med ligavinst. Italienaren är bara en av två tränare som vunnit Premier League under sin första säsong. Den andre är José Mourinho.

7. Jürgen Klopp


Fan vad man gillar Jürgen Klopp! Den sympatiske tysken har tränat Liverpool sedan 2015 och har sedan dess fått se sina mannar både ta hem Premier League-titeln och lyfta Champions League-trofén. Den sympatiske tysken har bevisat att han har något stort på gång i Merseyside och vi vågar sticka ut hakan och redan nu utnämna honom till den tionde bästa coachen som verkat i Premier League.

6. Kenny Daglish

Bästa Premier League-coacherna
Kenny Daglish firade stora framgångar både som spelare och tränare för Liverpool i slutet av 80-talet. Men det är tiden i Blackburn Rovers som verkligen sticker ut, där den populäre skotten förde klubben från andradivisionen hela vägen till Premier League-vinst på bara fyra säsonger.

5. Claudio Ranieri


Claudio Ranieri är tveklöst den tränare på listan som stått för den mest imponerande bedriften. När han tog över Leicester City säsongen 2015/16 var klubben ett lag i spillror. Hur det slutade kommer vi aldrig att glömma. The Foxes vann ligan med hela tio poängs marginal ner till Arsenal och tidernas största idrottsskräll var ett faktum.

4. Pep Guardiola

Bästa Premier League-coacherna
När Pep Guardiola tog över Manchester City 2016 var det många som förväntade sig stordåd från spanjoren efter framgångarna i Barcelona och Bayern München. Första säsongen slutade dock i besvikelse och helt utan troféer. Året efter kom revanschen. City vann ligan i stor stil och slog rekord i både antal poäng (100) och mål (106).

3. José Mourinho

Bästa Premier League-coacherna
Det slutade inte bra för José Mourinho i Manchester United. Men det spelar mindre roll för hans placering på listan. Vem kan glömma åren när den kaxige portugisen förde Chelsea till hela tre PL-titlar? Idag basar han över Tottenham med gott resultat.

2. Arsene Wenger

Bästa Premier League-coacherna
När Arsene Wenger tog över Arsenal 1996 förändrades engelsk fotboll för all framtid. Med ett helt nytt synsätt vad gällde allt från spelsystem till träningsupplägg och dieter har fransmannen tveklöst kommit att bli en av den moderna fotbollens största inspiratörer. Vi minns särskilt säsongen 2003/04 när The Gunners gick obesegrat genom hela ligaspelet och vann Premier League i stor stil.

1. Sir Alex Ferguson

Bästa Premier League-coacherna
Den här listan var ganska knepig att komma fram till. Men en sak som var säker redan från början var vem som skulle toppa den. Det finns ingen som rår på Sir Alex Ferguson. Så är det bara. Den barske skotten som basade över Manchester United i 27 år under fyra olika decennier har verkligen vunnit ALLT. Bland hans sammanlagt 35 (!) vunna troféer hittar vi bland annat 13 Premier League-titlar och dubbla Champions League-triumfer. Tidernas störste klubblagstränare.

4.27/5 (41)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap