Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

Allsvenskans fem bästa spelare 2018

Allsvenskans bästa spelare 2018
AIK:s Kristoffer Olsson var en av Allsvenskans bästa spelare 2018. Bild: Jakob Persson

Det var kamp ända in i kaklet om vilket lag som skulle ta hem Allsvenskan 2018. AIK och IFK Norrköping hade lika stora chanser inför den sista och avgörande matchen. När Robin Jansson, AIK, nickade in bollen stod det klart att AIK tog hem guldet. Men ett lag utgörs av spelarna och vilka var egentligen de fem bästa i Allsvenskan 2018?

I samma anda som den mesta Champions League-vinnaren listas presenterar vi här de fem spelare, utan inbördes ordning, som vi anser var de bästa under den gångna säsongen av Allsvenskan.

 

 

5. Paulinho, anfallare, BK Häcken

Det kan inte finnas någon med fotbollsintresse som någonsin har tvivlat på färdigheterna som Paulinho har. Hans stenhårda psyke och iskyla i knepiga situationer framför mål, har gjort honom till seriens kanske vassaste avslutare. Som 32-åring har han slutligen tagit det sista och avgörande steget i utvecklingen och blivit en spelare som tar ansvar för och i laget samt levererar som målskytt under hela säsongen. Hans förmåga att skjuta bollen i mål från 35 meter, dyka upp i boxen eller helt sonika vika in från vänsterkanten gör Paulinho till en av Allsvenskans vassaste spelare.

 

4. Kristoffer Olsson, mittfältare, AIK

Han springer inte fortast, skjuter inte hårdast och är inte känd för sina sensationella finter, det som istället utmärker Kristoffer Olsson är att han skapar tid på planen. Med sin internationellt skolade grundteknik har han förmågan att pausa spelet precis så många millisekunder som behövs för att läsa spelet och göra nästa drag. Olsson har kunskapen att fördröja varje bollmottagning precis så länge att den blir ett effektivt och offensivt vapen eller lura motståndaren med en bluffpaus genom att låtsas stoppa bollen under en lång löpning.

 

3. Markus Rosenberg, anfallare, Malmö FF

Säsongen var allt annat än bra för Malmö FF:s rutinerade lagkapten. När tolv omgångar av Allsvenskan var spelade hade han inte spelat ihop mer än blygsamma fem poäng. Vändningen kom när klubben valde att ta in erfarne Uwe Rösler som ett försök att rädda säsongen. Tanken var att säsongen 2018 skulle bli den sista för Rosenberg men när Allsvenskan var färdigspelad kom beskedet att Rosenberg hade förlängt sitt kontrakt med MFF och att lagets målsättning är att vara tillbaka i serietoppen säsongen som kommer.

 

2. Isak Pettersson, målvakt, IFK Norrköping

Det här är målvakten som verkar har gett sig den på att motbevisa alla som säger att en målvakt måste vara lång. Isak Pettersson har helt klart förmågan att förvandla sitt tillkortakommande till en styrka. Det finns ingen annan målvakt i allsvenskan som har snabbare reflexer, ett lika rappt fotarbete eller är mer viga i sprången. Pettersson har kattlika smidiga och spänstiga rörelser i målburen, och det gör honom till den bäste.

 

1. David Batanero, mittfältare, Gif Sundsvall

När man ser honom på planen går det i ett sympatiskt och sävligt tempo, en stil som kan liknas vid ett kylskåp med pansar, men ingen har en så ypperlig passningsfot som David Batanero. Hans passningsspel går närmast att delas in i två kategorier; en träffsäkerhet som är få spelare förunnat och en intelligens att byta passningsspel när motståndarna minst anar det. Batanero är en mästare på frilägespassningar och avgörande genomskärare som han kombinerar med brutna mönster i form av raka bollar och små passningstrianglar. Spelet är lika varierat som hos en internationell playmaker och det gör honom till en av de absolut bästa spelarna i Allsvenskan 2018.

 

3.38/5 (8)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Copy link
Powered by Social Snap