Listor.se

Sveriges största listsajt

5 ovanliga sporter det går att betta på

De flesta förknippar sportsbetting med stora populära sporter som fotboll, ishockey, basket och tennis. Men det går faktiskt att spela på riktigt udda och ovanliga sporter som få förknippar med betting.

De riktigt udda och ovanliga sporterna går inte att spela på hos svenska spelbolag, men e-sport går exempelvis att hitta hos flera bettingsidor hos BettingGuide.com.

Här ska vi i samarbete med en av våra partners gå igenom 5 ovanliga sporter som det går att betta på.

5. Armbrytning

Det går att betta på professionell armbrytning. Det finns till och med en liga för detta som heter The World Armwrestling League (WAL), vissa bettingbolag erbjuder odds på matcher i denna liga. 

Amerikanen Michael Todd är en av favoriterna inom armbrytning, eftersom han har fått så många frakturer på armen använder han sig av en egen teknik där han i princip sänker ner hela sin kroppen under bordet och bara har kvar händerna och armbågen på bordet. Det är ingen teknik som rekommenderas för nybörjare.

4. E-sport

Att spela på e-sport var det få som kände till att man kunde göra för bara några år sedan. Nu är det inte alls längre ovanligt och i samband med pandemin under 2020, när många “vanliga” sporter var pausade, ökade betting på e-sport rejält.

Det går att spela på många olika ligor och spel, populärast brukar klassiska CS:GO och Dota 2 vara. Utbudet av e-sport hos svenska bettingsidor är relativt stort och det finns flera svenska spelbolag som erbjuder odds på den här typen av spel.

3. Harry Potter-spelet Quidditch

I Harry Potter spelar man det påhittade spelet Quidditch där man flyger runt på kvastar och försöker att få den så kallade ”klonken” att hamna i motståndarlagets ringar som hänger högt upp i luften.

Trots att spelet är svårt att spela på riktigt – det finns ju exempelvis inga magiska flygande kvastar – så finns det faktiskt en amerikansk liga där man gjort en variant av spelet och det går att spela på det vinnande laget.

2.) Sten, sax och påse

Sedan 2002 finns det internationella regler för sten, sax och påse framtagna av World Rock Paper Scissors Society samt ett världsmästerskap. VM i sten, sax och påse anordnas varje år och ibland TV-sänds det till och med.

Spelet är inte fullt så slumpmässigt som man kanske kan tro, det går att hitta mönster i hur motspelaren spelar. Självklart går det även att betta på vinnaren av sten, sax och påse-världsmästaren.

1. Udda händelser

Uppfinningsrikedomen bland spelbolag är stor – det går att spela en mängd udda händelser, både inom sport och andra events. Det går exempelvis att satsa på om det blir snö på julafton eller inte, om det kommer komma bevis för att aliens finns, och om (eller när) isbjörnarna kommer bli utrotade.

Favoriten bland udda händelser är kanske att Elvis fortfarande lever. Oddsen har varit väldigt höga bland de mycket få spelbolag som erbjudit odds för denna händelse.

3/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap