Listor.se

Sveriges största listsajt

5 av världens främsta travlopp

I Sverige tillhör det nästan kulturen att spela på trav, men det finns även stora lopp i andra länder.

Här har vi i samarbete med en av våra partners listat de fem främsta travloppen som bara måste besökas på plats om man vill se trav i världklass. 

5. Stochampionatet 

Stochampionatet 2019. Foto: Kanal 75

Gillar du festivalstämning är Stochampionatet på Axevalla utanför Skara något för dig. Loppet avgörs i Juli varje år och det är endast ston som får delta. Under stochampionatet så finns publiken runt hela banan, och gillar man att campa kan man enkelt se loppen från husbilen/husvagnen. När tävlingarna är slut börjar konserter och travbanan övergår till en mindre festival. 

4. Svenskt Travderby 

Svenskt Travderby 1977. Foto: Kanal 75

Man brukar sägas att om man har vunnit Svenskt Travderby så är både kusk, ägare, tränare och häst odödliga. Det kanske inte stämmer, men loppet är kanske det mest anrika man kan vinna i Sverige. Loppet avgörs i början på september varje månad på Jägersro travbana som ligger en bit utanför Malmö.

3. Hambletonian Stakes

Hambletonian Stakes 2001. Foto: Kanal 75

Utanför New York City ligger The Meadowlands Racetrack som varje år arrangerar Hambletonian Stakes vilket är världens största lopp för treåriga hästar. Flera svenska tränare har vunnit loppet genom åren i tuff konkurrens.

2. Elitloppet

Världens främsta travlopp
Elitloppen 2008. Foto: Claes Kärrstrand / Kanal 75

Elitloppet avgörs i Maj varje år och lockar över 30 000 besökare till Solvalla som ligger utanför Stockholm. Elitloppet är det näst största loppet för äldre hästar, och ska man lista vilket travlopp som ha bäst publik så vinner elitloppet. I alla kategorier.  Elitloppet är känt för att locka nya personer till att spela på trav

1. Prix d’Amérique

Prix d’Amérique 2017. Foto: Kanal 75

Prix d’Amérique är världens i särklass största travlopp. Loppet avgörs sista helgen i januari varje år på travbanan Vincennes som ligger i Paris. Loppet lockar alla målgrupper och är det är något som måste upplevas även om man inte är travintresserad. 

4.36/5 (28)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap