Listor.se

Sveriges största listsajt

10 strategitips för pokerturneringar

Idag är pokerturneringar något som är oerhört populärt, underhållande men också svårt. Det finns dock några smarta tips som nybörjare kan ta del av, för att bli en bättre pokerspelare inom just pokerturneringar.

Här har vi listat 10 enkla och smidiga tips du kan ha i åtanke när det gäller strategival för pokerturneringar.

 

10. Lär dig så mycket om poker som möjligt 

Först och främst bör du ta en titt på en bra och informativ poker strategi guide innan du väl ska börja spela poker, speciellt om du är nybörjare och om du tidigare inte spelat detta skickliga kortspel. Ju mer du vet om hur poker fungerar och om de olika pokerhänderna, strategierna och tipsen som finns inom spelet, desto bättre kommer du spela.

 

9. Spela mycket och lär dig av dina misstag

Ju mer du spelar desto mer kommer du lära dig av dina drag. På så sätt kommer du hamna i snarlika situationer i framtiden och därmed kan du dra nytta av hur du spelade i situationen sist.

 

8. Lär dig av andras misstag

Det är också bra att använda sig av spelarna runt bordet. Poker handlar inte bara om dina egna kort och hur du spelar, du har verkligen stor möjlighet att bli stark runt bordet genom att utnyttja de andra spelarnas positioner.

 

7. Ha bra koll på din bankrulle och stackarna

Att ha koll på pengarna i bankrullen är viktigt för att inte hamna i jobbiga situationer eller nedgångar. Det är också viktigt att försöka sno mindre stackar om du har en del startmarker. Har du en halvstor stack bör du koncentrera dig att ta de spelarna som har en mindre stack och undvika de spelare som har en större stack än dig. 

 

6. När bör du spela aggressivt?

Du borde inte spela aggressivt i början och det är inte heller så smart att syna i början av spelet. Det är efter floppen som du bör köra aggressivt, medan du istället spelar taktiskt innan floppen. Du bör dock inte spela långsamt innan floppen, utan snarare mer försiktigt och följa din pokerhand och ha koll på de resterande spelarnas positioner. 

 

5. Använd din position och bluffa smart 

Det är smart att använda sig av bluffar och syningar, men det är viktigt att veta när du bör göra det också. Tänk även på stackar som finns i spelet och bluffa bara om det är säkert att du har chans att ta hem omgången.

 

4. Spela med självförtroende 

Ett bra självförtroende är viktigt när du spelar poker, speciellt i turneringar. Det handlar absolut om skicklighet i spelet, men det är också många mentala plan och kroppsspråk som spelar in och som kommer ta dig långt om du lyckas behärska detta.

 

3. Spela bara bra händer 

Att spela aggressivt är viktigt i en turnering, men du bör inte ta risker utan att tänka igenom dem först. Det är bättre att spela de pokerhänder som faktiskt kommer ge dig en chans till vinst, än att spela de som har för lågt värde. Det är dock smart att faktiskt tänka över händerna du spelar också, många spelare kan lätt bli osäkra efter floppen och kasta händer som ändå hade kunnat fungera. 

 

2. All in eller lägga sig?

Du bör bara gå all in om du inte har någon annan lösning eller om dina marker börjar försvinna och om du har en stark position att ta hem omgången. 

 

1.  Sikta mot förstaplatsen 

Skulle du lyckas nå finalbordet bör du ha ögonen mot förstaplatsen! Det är första plats som genererar de största vinstpengarna och därmed den plats du bör ha i åsikt.

 

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap