Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens hetaste fotbollsmatcher

Under en hel fotbollssäsong så hinner det bjudas på massor av heta matcher. Runt om i Europa och världen spelas det massor av stora matcher som ställer allt på sin spets.

Det kan handla mellan hatmatcher, derbyn eller matcher mellan två ständiga konkurrenter. I denna topplista så kommer vi att lista några av de bästa kamperna inom fotbollens värld.

Se till att du tar hjälp av listan för att inte missa de heta derbyn & bästa fotbollsmatcherna som kommer att spelas i de största ligorna i Europa.

5. Manchester-derbyt

Manchester United- Manchester City

Först ut på vår lista så har vi det klassiska derbyt i Manchester. Denna match spelas mellan Manchester United och Manchester City. I dessa derbyn så finns det naturligtvis mycket folk på läktaren som numera vill se matchen mellan två av Premier Leagues topplag.

Prestigen inför matchen märks tydligt i staden. Det finns stora supportgrupperingar som håller tummarna stenhårt för att rätt lag i Manchester ska vinna matchen. Helt klart en fotbollsmatch där mer än tre poäng står på spel.

4. Revierderbyt

Dortmund-Schalke

Nästa heta derby hittar vi i Tyskland. Denna match spelas mellan två lag från Ruhr-regionen. Det är Borrussia Dortmund och det är Schalke 04 som varje år bjuder på minst två möten. Matchen mellan lagen kallas från Revierderbyt, eller alternativt för Ruhr-derbyt.

Rivalmatchen skulle nog aldrig blivit så stort om det inte vore tack vare fansen. Både Schalke 04 och Borrussia Dortmund har kända hejarklackar som kan ibland räknas till de största i Tyskland och Europa.

3. Istanbul-derbyt

Galatasaray - Fenerbahce

Som nummer tre på listan kommer derbyt som spelas i Istanbul. Många fotbollsälskare känner till rivaliteten mellan klubbarna Galatasaray och Fenerbahce. Rivaliteten har under väldigt länge byggts upp, och huvudstaden i Turkiet bjuder alltid på sjysta matcher mellan lagen.

Tillsammans med fotbollslagen så är det supportrarna som gör inramningen till derbyt betydelsefull. Vad vore ett stort derby utan en stor och aktiva pubik som sjunger sig hesa under 90 minuter.

2. Rom-derbyt

Roma-Lazio

Självklart så hittar vi även ett derby i den italienska ligan – Serie A. Det är ingen tillfällighet att vi har tagit matchen som spelas från de två mest framstående lagen från huvudstaden. Lagen som spelar de heta matcherna i Rom är Lazio och AS Roma. Matchen mellan dessa två klubbar kallas även för ”Derby della Capitale”.

Rivaliteten mellan dessa två fotbollsklubbar går tillbaka väldigt långt bak i tiden. Första gången som ett derby mellan dessa två fotbollsklubb spelades var den 8 december 1929.

Rom är en fotbollstokig stad som självklart har massor av supportrar som står 100% upp för sitt lag.

1. El Clasico

El Clasico

Som nummer 1 på vår lista så hittar vi inget derby. Däremot så hittar vi en stor match mellan två av Spaniens mest överlägsna lag. De två lagen som spelar ett El Clasico i Spanien är FC Barcelona – Real Madrid. Dessa två lag är alltid de lag man diskuterar mellan när man försöker tippa vilket lag som vinner La Liga.

Matcherna bjuder alltid på fotboll av den yttersta världsklassen. Här spelar nämligen många av de största stjärnorna inom fotbollens värld. Vilket innebär att det är ett derby som innehåller både bra spel, och en mycket härlig inramning. Fördelen med La Liga är att du kan streama fotboll gratis på nätet.

2.5/5 (4)

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap