Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens mest sålda spel

Det kommer hela tiden ut nya spel på marknaden och man hör ständigt talas om nya spelsuccéer som har sålt i miljontals exemplar. Hit-spelet Fortnite är ett av de senaste. Men tittar man på alla spel som har släppts är det ovannämnda exemplet inte ens i närheten av att tillhöra toppen av de mest sålda spelen. 

Vi gillar spel

Tittar man på alla spel och spelenheter som finns på marknaden kan man dra den enkla slutsatsen att vi människor gillar att spela spel. Det är inte längre en eller två målgrupper som spelar, utan det är alla. Vare sig det är i mobilen eller på datorn. Spelutbudet är enormt och genrer som rollspel, pusselspel, co-op-spel och flerspelarspel är omåttligt populära, och inte minst i Sverige. Spel som på casino online har också ökat i popularitet, tack vare det omfattande sortimentet och att de kan spelas på olika plattformar, där många är anpassade och tillgänglig via en app som de flesta spel nuförtiden.

Tittar man på listan över de mest sålda spelen hittar man föga förvånande spel från några av dessa kategorier.

 

5. PlayerUnknown’s Battlegrounds

Det här är det första battle royale-spelet som verkligen slog igen, även om Fortnite nu är dem hack i häl. Däremot har det här spelet sålt i många fler exemplar än den nämnda konkurrenten och de kan stoltsera med hela 50 miljoner sålda spel. Det är fortfarande ett av de mest spelade spelen på Steam och det är oerhört populärt i asiatiska länder som Kina och Korea.

 

4. Wii Sports

Wii-konsolen blev en dundersuccé när den lanserades av Nintendo och vände sig till alla i hela familjen. Trots att de flesta spel sålde bra, sålde inget lika bra som Wii Sports. Spelet har sålts i 83 miljoner exemplar och även om försäljningen har dalat är spelet fortfarande populärt i stora delar av världen.

 

3. GTA V

GTA V fortsätter att vara en storsäljare och passerade tidigare i år över 100 miljoner sålda exemplar. Spelet släpptes 2013 och har trots sin ålder hållit sig kvar som ett av de tio mest spelade spelen på Steam. Det ryktas nu att det kan vara dags för ett GTA VI, men än så länge är den femte upplagan fortfarande eftertraktad och uppskattad.

 

2. Minecraft

Svenska Minecraft var en framgångssaga som få har uppnått. Det här omtyckta kloss-spelet har på bara 7 år sålt i över 140 miljoner exemplar och går i dag att spela på nästa alla plattformar. Spelet ägs sedan en tid tillbaka av Microsoft och kommer att bli film 2019.

 

1. Tetris

Hör och häpna. På första platsen över världens mest sålda spel finns ingen mindre än Tetris. Det här spelet har sålt i 170 miljoner exemplar och är med marginal det mest sålda spelet. Spelet utvecklades i forna Sovjet 1984 och har dominerat i över 30 år. Mycket av dess framgångar ligger i att det kan spelas på alla plattformar, från de gamla commodore 64 till dagens smarttelefoner. Spelet har även gett namn till Tetris-effekten, vilken uppstår när man börjar drömma om klossar i olika former och då kanske har spelat lite väl mycket.

 

2.33/5 (15)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap