Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens mest romantiska resmål

Alla hjärtans dag må precis ha varit, men det hindrar oss inte från att tipsa om 10 av världens mest romantiska resmål. Vill du göra något speciellt för din käresta så kommer här tio heta platser som garanterat kommer få kärleken att blomstra.

Stäm träff på Empire State Building med din nätflört, spendera en natt i samma säng som John Lennon och Yoko Ono eller njut av blommande körsbärsträd i Japan. Vill man ge sin partner något mer påhittigt än chokladaskar och blommor är dessa resmål och platser verkligen att rekommendera.

10. Kyoto

Kyoto är världsberömt för sina körsbärsträd som förvandlar staden till en rosa dröm när de blommar om våren, och är det perfekta resmålet för par med spirande känslor. Den före detta japanska huvudstaden är minst lika vacker på hösten och har en mängd vackra kulturlämningar, bland annat runt 1 600 bevarade buddhisttempel.

9. John Lennon & Yoko Onos bröllopssvit, Amsterdam

Ett av världens mest berömda kärlekspar, John Lennon och Yoko Ono, tillbringade sin smekmånad i presidentsviten på Amsterdam Hilton efter sitt bröllop i Gibraltar 1969. Eftersom bröllopet skulle orsaka en mediastorm valde de att bjuda in pressen till hotellrummet och använda publiciteten för att främja världsfreden. Rummet som fått kultstatus går att boka för älskande par som vill känna historiens vingslag.

8. Casablanca

Ingrid Bergman och Humphrey Bogart förevigade Casablanca som ett av världens mest romantiska resmål när filmen med samma namn gick upp på biograferna 1942. Den pulserande staden är ett riktigt paradis för turturduvor med pittoreska kvarter som härstammar från medeltiden.

7. A Little White Wedding Chapel, Las Vegas

Legendariska bröllopskapellet A Little White Wedding Chapel i Las Vegas är en omåttligt populär plats att gänga sig på och över 800 000 par har sagt ja till varandra här sedan starten 1951. Kapellet är berömt för sina snabbvigslar och det finns till och med en drive-thru för de som har riktigt bråttom! Man har genom åren förorättat vigslar åt en rad celebriteter, bland andra Britney Spears, Frank Sinatra och Michael Jordan.

6. Verona

Vackra Verona vid Gardasjöns sydspets är ett riktigt kulturarv och tros ha uppkommit runt år 400 före Kristus. Mest berömd är den givetvis för att vara skådeplatsen för William Shakespeares kärleksepos Romeo & Julia, och mer romantiskt än så blir det väl inte? Skriv ditt och din älskades namn på muren nedanför den berömda balkongen och hoppas på evig kärlek. Men skynda er, det finns knappt någon ledig yta kvar!

5. Bora Bora, Franska Polynesien

Bora Bora är ett sagolikt vackert paradis i Franska Polynesien och sägs vara världens mest romantiska ö. Det blir knappast mer romantiskt än att spendera sin smekmånad i en av de små hyddorna som står mitt ute i det turkosa havet.

4. Santorini, Grekland

Varför inte överraska din partner med en resa till pittoreska Santorini, känd som en av Greklands absolut vackraste öar. Ön, som till största del består av lava, har flera hundra meter branta stup och kritvita byar som endast nås genom sluttande serpentinvägar. Att bevittna en solnedgång från en taverna längst upp på Santorini med milsvid utsikt över Egeiska havet är ungefär så romantiskt som det kan bli.

3. Venedig

Det finns få platser som kan mäta sig med Venedig när det kommer till romantik. Och visst kan det tyckas klyschigt med gondoler och så vidare, men letar man sig bort från turiststråken är staden helt oemotståndlig med häpnadsväckande arkitektur och byggnader som reser sig rakt ur vattnet.

2. Empire State Building

Empire State Building är tveklöst en av de mest romantiska platserna i den pulserande storstaden New York. Känd från bland annat de båda filmklassikerna ”An Affair to Remember” och ”Sömnlös i Seattle” där kärleksparen bestämmer träff längst upp i byggnaden, har Empire State Building blivit en populär plats att fria på. Allra bäst är det att besöka byggnaden under en dimmig dag, då älskande par kan ses vandra runt bland molnen ifred.

1. Paris

Världens mest romantiska plats är naturligtvis belägen i Frankrike och stavas Paris, som även går under namnet Kärlekens stad. Här finns precis allt för att kärleken ska spira; vacker arkitektur, Louvren, Seine, blomstrande parker, idylliska cafèer och ett upplyst Eifeltorn mitt i hjärtat av staden.

1/5 (4)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap