Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens konstigaste dieter

Hade du som nyårslöfte att börja träna och gå ner i vikt inför sommaren? Det är du garanterat inte ensam om. Här har vi listat åtta av världens konstigaste dieter.

Viktminskning har människan sysslat med i alla tider och det har lanserats den ena dieten efter den andra. Vid det här laget känner nog de flesta av oss till 5:2-dieten och den omdiskuterade LCHF-metoden. Genom tiderna har det dock lanserats mängder av bra mycket udda metoder för att rasa i vikt. Här är åtta av de allra konstigaste.
 
 

8. Banandieten

banandieten

En gång i tiden kläckte någon idén att genom att endast äta bananer (what?) skulle man gå ner i vikt. Genom att äta fem bananer och dricka en liter mjölk om dagen skulle kroppen minska i omfång – en riktig svältdiet med andra ord. Tro det eller ej, men Banandieten var faktiskt mycket populär i Sverige på 70-talet.
 
 

7. Sista chansen-dieten

sista-chansen-dieten

Sista chansen-dieten lanserades på 1970-taket av amerikanen Dr. Roger Linn. Dieten gick ut på att undvika att äta något annat än Linns egenkomponerade flytande proteindryck gjord av de mindre delikata delarna av kon, däribland brosk, horn och ben. Vi avråder dock bestämt alla från att testa den här metoden. Över 100 personer ska nämligen efter att de gått all in på sista chansen-dieten ha dött av svält och/eller matförgiftning. Yikes!
 
 

6. Vinägerdieten

vinagerdieten

Lord Byron förespråkade vinägermetoden som ett sätt att gå ner i vikt under 1820-talet. Förutom stora mängder av vatten och vinäger intog poeten även en kopp te och ett rått ägg om dagen. Biffekterna ska ha varit mindre trevliga med diarré och kräkningar – inte konstigt att Byron gick ner i vikt. På senare tid har det kommit varianter av vinägerdieten, till exempel i form av äppelcidervinäger som sägs minska aptiten, och finns numera i tablettform.
 


 

5. Luftdieten (”Breatharian”)

luftdieten

De flesta dieter brukar handla om att utesluta kolhydrater eller minska kaloriintaget. Följare av luftdieten anser att om man lever i harmoni med världen så räcker enbart luft att leva på. Metoden förekommer bland annat inom hinduismen men då kanske snarare i ett religiöst syfte än för att minska midjemåttet. Behöver vi poängtera att dödsfall är inte ovanligt bland luftbantare?
 
 

4. Törnrosa-dieten

tornrosa-dieten

Denna diet var mycket populär på 60-talet och ska bland annat ha praktiserats av självaste Elvis Presley på 70-talet, då han började få problem att klämma in kaggen i de tajta scenkläderna. Dieten gick ut på att sova så mycket som möjligt för att på så sätt helt enkelt inte kunna äta, alternativt att droga sig under flera dagar och på så sätt förlora vikt. Låter supersmart!
 
 

3. Färgdieten

fargdieten

Har du någonsin lagt märke till att många matprodukter och snabbmatskedjor använder gult och rött i sina logotyper? Dessa färger påstås nämligen öka aptiten hos oss lättpåverkade människor. Under 2000-talet tog ett japansk företag fram ett par glasögon med blåtonade linser för att skapa motsatt effekt. Tanken var att då man såg mat genom ett blått ljus skulle detta minska aptiten och få glasögonbäraren att tappa kilon. Glasögonens effekt är tvivelaktig och det är nog fortfarande mer effektivt att träna lite istället.
 
 

2. Tuggdieten

tuggdieten

Tuggdieten uppfanns av Horace Fletcher runt sekelskiftet och var en metod som gick ut på att tugga all mat 32 gånger, 100 gånger i minuten utan att svälja. Tanken var att då skulle man få i sig tillräckligt med näring och samtidigt kunna njuta av mat utan att behöva äta för mycket. Tuggdieten var mycket populär för drygt hundra år sedan, då många tuggade sig till ett smalare midjemått.
 
 

1. Parasitdieten

parasitdieten

Runt sekelskiftet kom den kanske mest bisarra dieten någonsin. Ägg från binnikemaskar såldes i pillerform och var vanligt hos bland annat jockeys för att snabbt minska i vikt inför tävlingar. Förespråkare för denna osmakliga diet hävdar att man kan minska sin vikt med upp till ett kilo i veckan genom att ha en mask eller två i magen. Masken, som kan bli upp till 9 meter lång, slår läger någonstans i matsmältningstrakterna och absorberar sedan näring från maten som intas.

5/5 (1)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2019 | Listor.se

Copy link
Powered by Social Snap