Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens fulaste frisyrer

Nordkorea är ett märkligt land på många sätt, och en av den slutna statens medborgarlagar reglerar till och med hur man får se ut. Nordkoreanerna är nämligen bara tillåtna att klippa sig i sammanlagt 28 frisyrer, 18 för kvinnor och 10 för män. Det bör dessutom kanske tilläggas att de inte är av modernaste snitt.

Vi tänkte spinna vidare på tanken och lanserar här en egen mall med ett urval av världens fulaste frisyrer. Resultatet är minst sagt hårresande.

Vilken skulle du välja om du var tvungen? Det är svårare än man tror…

9. Synthtofs

Den gamla synthtofsen hade sin storhetstid under 80-talet men blev aldrig en långlivad trend, även om den envist klamrat sig fast och fortfarande går att skymta här och där. Oavsett om tofsen är flätad eller hängande fritt är det enda rätta att klippa av den! 

8. Faux Hawk/”Fohawk”

Ända sedan David Beckham sprang runt på planen med denna märkliga frilla runt millennieskiftet har den dykt upp på var och varannan pojkvasker. Programledarprofilen Peter Jihde var givetvis inte heller sen att hänga på den trenden och var länge Sveriges främsta ambassadör för frisyren, även om han nuförtiden verkar ha övergått till en mer Zlatan-inspirerad look. Fult är det hursomhelst. 

7. Munkfrisyr/Tonsur

Visst, bor man i ett kloster är kanske frisyren inte det största bekymret, men ändå! Hur tänkte man egentligen här? Den kala hjässan som kallas tonsur var en invigningsritual i kristna kyrkor och munkordnar och skulle symbolisera fromhet. Fromhet eller ej, när inte ens den annars så stilige Sean Connery klarar av att bära upp en frisyr (”Rosens namn” 1986) vet man att det är något fel på den. 

6. ”Ryssfrilla”

Det gamla ryska konståknings-esset Jevgenij Plusjenko var en av ryssfrillans stora affischnamn. Vad är då en ryssfrilla? Som bilden visar är det en slags blandning av en pott- och hockefrilla. Lägg till lite mittbena och lugg och platta till det så är du hetast i Moskva! 

5. 80-talsfrisyr

På det glada 80-talet var allt tillåtet – allt från håret till axelvaddarna var stort, och det mesta tyvärr fult. Glamrocken hade sin storhetstid och precis ALLA gick runt med någon variant av den hempermanentade, stora och hårt sprayade 80-talsfrisyren. Frisyren hänger envist kvar i vissa delar av den amerikanska landsbygden, men här hemma är 80-talsfrizzet gudskelov utdött sedan länge. 

4. Pottfrisyr

Världens fulaste frisyrer


De flesta småttingar har någon gång knallat runt med den klassiska pottfrillan som varje generations föräldrar tycks föredra på sin avkomma, antagligen av praktiska skäl. Frisyren har fått sitt namn från sitt ursprung – man satte helt enkelt en potta på huvudet och klippte bort det som stack ut. Praktiskt men rysligt fult. 

3. Comb over

Den allra fulaste frillan som finns på tunnhåriga män är så klart en rejäl comb over. På svenska kallas den ibland ”Robin Hood-frisyr” på grund av att man kammar håret lite elegant från den ”rika” sidan av skallen där håret fortfarande frodas, över till den fattigare för att på så sätt täcka flinten.   

2. Manlig page

Den manliga pagen måste ju vara en av de fulaste hårstilarna någonsin! Frisyren var kanske som hetast under grunge-eran på 90-talet, men åbäket var varken snyggt på rockstjärnor eller finniga tonårskillar. Och guess what? Peter Jihde frontade även denna frisyr när det begav sig… 

1. Hockeyfrilla

Hockeyfrillan är något som definitivt aldrig borde ha fått lämna ishallen, men var under 80- och 90-talen faktiskt en riktig modefluga. Kända huvuden som MacGyver, Billy Ray Cyrus och Patrick Swayze försökte sig alla på egna varianter, men sanningen är att absolut INGEN kan bära upp denna hiskeliga frisyr med kortklippt fram och långt svall där bak. Inte ens mannen som kommit att personifiera stilen – Jaromir Jagr. Den gör ont att titta på – så ful är den, hockeyfrillan.


 

1.89/5 (28)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap