Listor.se

Sveriges största listsajt

11 av världens dyraste smycken

Det är inte bara skator som förtrollas av saker som glittrar och glimmar – vi människor blir precis lika hänförda som våra bevingade vänner när det kommer till bling-bling. Här har vi listat 11 av världens dyraste smycken, samtliga med prislappar i miljonklassen.

Alla som sett filmen ”Blood Diamond” vet vad jakten på de sammanpressade kolbitarna kan innebära och det är nog bra att ta reda på en stens ursprung innan stora plånboken åker fram.

Med det sagt är diamanter något av det vackraste som finns och dessutom riktiga dyrgripar som säljs på auktionshus för utomjordiska summor.
 
 

11. Wallis Simpsons panterarmband
12,4 miljoner dollar

PanterarmbandWallisSimpson

Edward VIII gav detta vackra panterarband från Cartier med diamanter och svarta onyxer till Wallis Simpson i kärleksgåva 1952. Armbandet klubbades för 12,4 miljoner dollar på auktionshuset Sotheby’s 2010 till en anonym köpare som ryktades vara Madonna.
 
 

10. ”Emerald and Diamond Tiara”
12,7 miljoner dollar

Esmeraldanddiamondtiara

Denna vackra tiara med smaragder och diamanter var en bröllopsgåva till den tyska prinsessan Katharina Henckel von Donnersmarck från hennes man Guido runt år 1900. De päronformade smaragderna på sammanlagt 500 karat är extremt ovanliga och tiaran såldes för hela 12,7 miljoner dollar till en anonym köpare på Sotheby’s 2011.
 
 

9. ”The Bulgari Blue”
15,7 miljoner dollar

BulgariBlue

Denna unika diamantring skapades av det legendariska modehuset Bulgari på 1970-talet och består av två kuddformade diamanter, varav den ena är en sällsynt blå diamant på nästan 11 karat. Ringen klubbades för 15,7 miljoner på auktionshuset Christie’s i oktober 2010 vilket gör den till en av världens dyraste diamantringar.
 
 

8. ”Heart of the Ocean”
20 miljoner dollar

HarryWinstonsHeartoftheOcean

Amerikanske toppjuveleraren Harry Winston skapade den här egna versionen av det berömda halsband som Kate Winslet bar i storfilmen Titanic från 1997. Smycket, som bars av skådespelerskan Gloria Stuart under Oscarsgalan 2009, värderas till hela 20 miljoner dollar, vilket gör det till det dyraste som någonsin förekommit i den prestigefyllda filmgalans historia.
 
 

7. ”The Perfect Pink”
23,2 miljoner dollar

ThePerfectPink

”The Perfect Pink” är en rosa diamant på 14,23 karat som efter ett aggressivt budgivningskrig såldes till en anonym köpare för makalösa 23,2 miljoner dollar på auktionshuset Christie’s 2010.
 
 

6. Wittelsbach-Graff-diamanten
24,3 miljoner dollar

wittelsbach-graff

Wittelsbach-Graff-diamanten har en spännande historia. Ursprunget hittar man i gruvorna i det forna indiska kungadömet Golkonda, och enligt legenden gav kung Philip IV av Spanien år 1664 den blå ädelstenen i gåva till sin dotter, Margaret Teresa. Diamanten hamnade sedan hos den anrika Bavaria-familjen, där den blev kvar tills Laurence Graff köpte den för 24,3 miljoner dollar. Graff delade sedan ädelstenen i tre delar för att få tre felfria diamanter, varav Wittelsbach-Graff är den största på 4 karat.
 
 

5. Diamantbikini
30 miljoner dollar

Diamantbikini

Susan Rosen och Steinmetz Diamonds designade denna legendariska diamantbikini till modellen Molly Sims när hon prydde omslaget av Sport’s Illustrated 2006. Bikinin värderas till 30 miljoner dollar, vilket så klart gör den till världens dyraste. Det bästa av allt – den köptes av ingen annan än Tiger Woods strax efter att skilsmässan med Elin Nordegren tillkännagivits…
 
 

4. ”The Orange”
36 miljoner dollar

Theorange

Orangea diamanter är mycket sällsynta, och när världens hittills största exemplar ”The Orange” klubbades för den galna summan 36 miljoner dollar på auktionshuset Christie’s i Genéve 2013, sattes ett nytt världsrekord för karatpriset på en färgad diamant.
 
 

3. ”Graff Pink”
46,2 miljoner dollar

ThePinkGraff

När denna vackra rosa diamant på 24,78 karat såldes till den legendariske juveleraren Laurence Graff för 46,2 miljoner dollar, slog den alla tidigare auktionsrekord vad gäller högsta pris per karat. Graff, som har en stor samling av berömda ädelstenar, döpte till om med om den rosa stenen efter sig själv, därav namnet ”Graff Pink”.
 
 

2. ”L’Incomparable”
55 miljoner dollar

L-Incomparablehalsband

2013 skrev diamanthalsbandet ”L’Incomparable” in sig i Guiness rekordbok efter att ha blivit värderat till svindlande 55 miljoner dollar. Förutom den enorma gula stenen – som för övrigt räknas som världens största ”felfria” diamant – består halsbandet av inte mindre än ytterligare 90 ädelstenar!
 
 

1. ”Pink Star”
83, 2 miljoner dollar

The-PinkStar

Efter en fem minuter lång budgivning på auktionshuset Sotheby’s i Genéve såldes världens största rosa diamant för osannolika 83 miljoner dollar. Det är i runda slängar 548,7 miljoner svenska kronor. En halv miljard! Detta gör diamanten till historiens överlägset dyraste, och det tog juvelerarna vid Stenmatz Group hela 20 månader att slipa den 59,60 karat stora stenen till dess vackra ovala form.

4.11/5 (9)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap