Listor.se

Sveriges största listsajt

20 av världens dyraste klockor

Klockan är en av vår samtids stora statusprylar. Trodde du att det var Tag Heuer, Breitling och Omega som stod för de största dyrgriparna på marknaden? Glöm det! Vi har listat 20 av världens dyraste klockor – och ingen av de välkända tillverkarna tar plats i den exklusiva skaran.

När vi skriver världens dyraste klockor menar vi det verkligen. De högklassiga urverken på listan har nämligen prislappar i miljonklassen och är bland annat tillverkade i blygsamma material som guld, diamanter – och stenar från månen!

Kolla in hela listan på klockorna du aldrig kommer ha råd med.

20. Patek Philippe Sky Moon Tourbillon

Världens dyraste klockor

Pris: 1,1 miljoner dollar

Franska Patek Philippe ligger bakom detta exklusiva och fläskiga armbandsur. Konstruktionen är baserad på en urverksteknik som kallas tourbillon – i urmakarkretsar känd som världens mest komplicerade.

18. Vacheron Constantin Tour de I´lle

Världens dyraste klockor

Pris: 1,5 miljoner dollar

Vacheron Constantin är ytterligare en av Schweiz mest exklusiva urmakare. Modellen Tour de L’lle var när den såg dagens ljus 2005 det mest tekniskt fulländade armbandsuret som gick att köpa för pengar. Kreationen är sammansatt av 834 delar och har en urtavla både på fram- och baksidan. Klockan saknar annars helt extra utsmyckning som diamaner och liknande. Här är det hantverket man betalar för!

18. Greubel Forsey Art Piece 1

Världens dyraste klockor

Pris: 1,5 miljoner dollar

Art Piece 1 från Greubel Forsey är verkligen ett konstverk. Bara de tekniska detaljerna gör att det vattnas i munnen. Men det är lekfullheten i designen som verkligen får den att sticka ut. Varje exemplar har en liten figur i nanoformat gömd inuti sig som endast kan ses genom ett mikroskop i vridaxeln. I nuläget kan du bland annat välja mellan en miniversion av ett fartyg, en Coca-Cola-flaska och en kolibri.

17. Richard Mille RM 56-02 Sapphire Tourbillon

Världens dyraste klockor

Pris: 2 miljoner dollar

Med ett utseende så stilrent och unikt som Richard Milles RM 56-02 Sapphire Tourbillon borde man nästan inte behöva motivera den galna prislappen på två miljoner dollar. Men det är hantverket bakom som trissar upp värdet. Det detaljrika höljet och den extraordinärt komplexa urtavlan är båda gjorda av safirer.

16. Rolex Antimagnetique Ref. 4113

Världens dyraste klockor

Pris: 2,4 miljoner dollar

En Rolex kommer alltid motivera en hög prislapp. Men hur hög blir den om vi börjar närma oss den legendariska tillverkarens mest värdefulla dyrgripar? Denna fantastiska Antimagnetique Ref. 4133 såldes 2017 på en auktion för svindlande 2,4 miljoner dollar. Klockan tillverkades 1942 och är bara en av totalt 12 exemplar.

15. Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica Grande Sonnerie

Världens dyraste klockor

Pris: 2,5 miljoner dollar

Hybris Mechanica Grande Sonnerie från Jaeger-LeCoultre består av hela 1406 komponenter som sömlöst driver den tekniskt fulländade urtavlan framåt. Den kan dessutom spela flera kända ljud, däribland en perfekt återgivning av Big Bens klockspelsmelodi.

14. Lange & Söhne Grand Complication

Världens dyraste klockor

Pris: 2,5 miljoner dollar

Grand Complication från Lange & Söhne utkom så sent som 2013 och är den tyska tillverkarens dyraste armbandsur. De tillverkas och säljs endast på beställning och tar ungefär ett år att sätta samman. Det kan man i och för sig ha överseende med utifrån vetskapen att den består av inte mindre än 876 separata delar.

13. Franck Muller Aeternitas Mega 4

Världens dyraste klockor

Pris: 2,7 miljoner dollar

Vill du veta hur världens mest komplicerade armbandsur ser ut? Här är det! Aeternitas Mega 4 från tillverkaren Franck Muller består av sammanlagt – håll i dig nu – 1483 komponenter. Du måste förvisso hala fram 2,7 miljoner dollar för att få kalla klockan din. Men det kan vara värt det. Designad för att stå emot tidens tand har den nämligen en kalender som följer en tusenårig cykel och är förnybar i all oändlighet.

12. Patek Philippe Platinum World Time

Världens dyraste klockor

Pris: 3,7 miljoner dollar

Denna klocka från Patek Philippe ser kanske inte mycket ut för världen. Men låt dig inte luras – det enkla och stilrena uret har en prislapp på närmare 3,7 miljoner dollar.

11. Rolex Daytona Ref. 6263 Oyster Albino

Världens dyraste klockor

Pris: 4 miljoner dollar

Rolex andra bidrag på listan såldes 2014 på auktion för fyra miljoner dollar. Den är en av endast fyra tillverkade exemplar i en begränsad upplaga från den exklusiva urmakaren.

10. Breguet Antique Number 2667

Världens dyraste klockor

Pris: 4,5 miljoner dollar

Detta charmiga fickur är ditt för blygsamma 4,5 miljoner dollar. Förutom sin stilrena och klassiska design kan Breguet Antique Number 2667 dessutom skryta med ett hölje i 18 karat gult guld.

9. Louis Moinet Meteoris

Världens dyraste klockor

Pris: 4,6 miljoner dollar

Med bara tre exemplar i hela världen är Louis Moinet Meteoris en av planetens mest eftertraktade armbandsur. De är dessutom inte av denna värld. Bokstavligt talat alltså. Vissa av komponenterna är nämligen utvunna ur stenar från månen.

8. Hublot Big Bang

Världens dyraste klockor

Pris: 5 miljoner dollar

Om du gillar bling och har fem miljoner dollar som ligger och skräpar är detta klockan för dig! Med totalt 1280 diamanter på minst tre karat vardera är detta glittriga ur en lektion i lyx. Varje sten på klockan är dessutom mejslad för hand av en och samma New York-juvelerare med över 40 års erfarenhet.

7. Patek Philippe Ref. 1518 Stainless Steel

Världens dyraste klockor

Pris: 11 miljoner dollar

När det här armbandsuret såldes på auktion nyligen pungade köparen ut med hela 11 miljoner dollar. Det är nummer ett i en begränsad upplaga på totalt fyra exemplar. Vad som gör klockan så eftertraktad är materialvalet. Medan de flesta av lyxklockor från Patek Philippe är gjorda av gult eller rosa guld är den här helt tillverkad i rostfritt stål.

6. Jacob & Co. Billionaire Watch

Världens dyraste klockor

Pris: 18 miljoner dollar

Den heter inte miljardärklocka utan anledning. Om du har råd med Jacob & Co:s Billionaire Watch är risken överhängande att du är fullfjädrad medlem i miljardärsklubben.

5. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

Världens dyraste klockor

Pris: 24 miljoner dollar

Patek Philippe lägger även beslag på listans femteplats med detta vackra fickur tillverkat 1932. När klockan såldes på Sotheby’s i London landade slutpriset på hela 24 miljoner dollar.

4. Chopard 201-Carat

Världens dyraste klockor

Pris: 25 miljoner dollar

Är det ens en klocka? Ja, bakom alla 874 ädelstenar på totalt makalösa 201 karat hittar man faktiskt en liten urtavla. Bakom världens dyraste klocka ligger tillverkaren Chopard, etablerad 1860 av schweiziske urmakaren Louis-Ulysse Chopard. Klockan har en fjäderbelastad mekanism som, när den trycks in, öppnar upp de tre hjärtformade diamanterna, vilket exponerar den vackra urtavlan. Klockan såldes på auktion år 2000 för svindlande 25 miljoner dollar.

3. Breguet Marie-Antoinette Grande Complication

Världens dyraste klockor

Pris: 30 miljoner dollar

Inte nog med att det här uret är ett hantverk utöver det vanliga, det har dessutom en fascinerande historia. Fickuret, som värderas till 30 miljoner dollar, specialbeställdes 1782 av en älskare till Marie Antoinette. Dessvärre tog det över 20 år att slutföra klockan och Antoinette fick aldrig avnjuta dess skönhet. Hon blev ju som bekant avrättad 1793 i samband med den franska revolutionen.

2. Graff Diamonds Fascination

Världens dyraste klockor

Pris: 40 miljoner dollar

Denna skapelse är din för 40 miljoner dollar. Graff Diamonds Fascination består av totalt 152.96 karat vita diamanter. I mitten sitter dessutom en päronformade diamant på 38.13 karat som går att ta loss och använda som en ring.

1. Graff Diamonds Hallucination

Världens dyraste klockor

Pris: 55 miljoner dollar

Här är den. Världens dyraste klocka kommer även den från Graff Diamonds. Hallucination är ett glittrande konstverk med över 110 karat färgglada diamanter på ett armband av platina.

4.11/5 (96)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap