Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens dyraste champagner

Dyraste champagne
Få produkter andas så mycket exklusivitet och lyx som en riktigt fin champagne. Bild: Public Domain

Det är få produkter som andas så mycket exklusivitet och lyx som en riktigt fin champagne! Generellt är det druvorna Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier som används för att producera den ädla drycken, som finns i såväl budget- som lyxvarianter.

Här har vi lagt fokus på den senare kategorin och listat 10 av världens dyraste champagner. Blir du sugen är det bara att öppna den stora plånboken och slå till!

10. Bollinger Blanc De Noirs Vieilles Vignes Francaises

Bollingers Blanc De Noirs Vieilles Vignes Francaises produceras varje år i cirka 5000 exemplar, och med en prislapp runt 4500 kr är det faktiskt inte helt oöverkomligt för gemene man.

9. Krug Clos du Mesnil

Tillverkningen av Krug Clos du Mesnil började i mitten av 90-talet och är sedan dess en av de mest älskade champagnesorterna i hela världen. Den säljs i en mycket elegant gammaldags flaska och smakar tydligen gudomligt – fattas bara annat om de vill att man ska punga ut med fem laxar för en flaska!

8. Dom Perignon Vintage

Det finns inte många flaskor Dom Perignon kvar på jorden, vilket speglas i den exklusiva champagnens prisbild – idag får man betala över 13.000 kr för att få en flaska i sin ägo.

7. Krug Clos d’Ambonnay

Denna champagne är gjord på röda vindruvor och dess charm och utsökta smak har förfört bubbelälskare i åratal. Dessvärre är sannolikheten att du får uppleva den väldigt liten, då en flaska går loss på i runda slängar 24.000 kr…

6. Perrier-Jouët Champagne

Detta är en uppsättning av 12 flaskor som säljs genom varumärket av Perrier Jouët Champagne, och för att äga en av dem behöver du spara ihop runt 45.000 kr.

5. Cristal Brut 1990

Denna champagne är känd världen över under namnet ”Methuselah”, och tillverkas endast i en mycket begränsad upplaga. Prislappen är också därefter – för en enda flaska tar man över 120.000 kr.

4. Krug 1928

Den första flaskan av detta bubbel såg dagens ljus 1938 och sedan dess har dess innehåll lyckats behaga generationer med sin underbara smak. För ungefär samma pris som en ny personbil, eller mer exakt 143.500 kr, blir du stolt ägare till en flaska.

3. Dom Perignon White Gold Jeroboam

Den mest stilfulla och en av de mest exotiska champagnesorterna i världen är Dom Perignons White Gold Jeroboam. Vid en berömd auktion år 2005 såldes en flaska för runt 40.000 dollar, vilket motsvarar över en kvarts miljon kronor.

2. Pernod Ricard Perrier Jouët

Dessa 12 utsökta och väldigt exklusiva flaskor har fått ett marknadspris på 50.000 dollar. Det är ungefär 340.000 kr, vilket motsvarar ungefär tre månadslöner för vår statsminister…

1. Shipwrecked 1907 Heidseick

Denna vintagechampagne är som den heliga graal för världens champagneälskare. Av en slump upptäcktes 1997 på havets botten hela 200 perfekt bevarade flaskor som av misstag tros ha fallit över bord under en transport. En flaska Shipwrecked 1907 Heidseick går loss på inte mindre än 1.880.000 kr. Skål!

3.6/5 (10)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap