Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens bästa flugfiskespön

Det är omöjligt att säga vilket enskilt flugspö som är bäst. Dels så föredrar man olika spön, dels behövs det olika beroende på var du fiskar, hur långt du kastar, och så vidare. 

Men däremot kan man ju konstatera vilka spön som är riktiga storsäljare, och det ska vi kolla på nu!

 

6. Fenwick Aetos

Världens bästa flugfiskespön

Om du är ute efter ett billigt spö, kanske för att testa på flugfiske för första gången, så kan Fenwick Aetos vara ett bra alternativ. Det är relativt billigt, men håller ändå god kvalité. 

Det går att ta isär till fyra delar så att det är lätt att bära med sig och förvara. Detta är ett bra nybörjarspö som är lätt att använda och bekvämt att hålla i. 

 

5. Orvis Clearwater

Världens bästa flugfiskespön

Ett annat bra flugfiskespö för nybörjare är Orvis Clearwater. Det är billigt och inkluderar alla accessoarer du behöver för att sätta igång med flugfiskeriet. Det är färdigmonterat när du får det så att det bara är att sätta på en fluga och köra. 

Även detta spö kan plockas isär i fyra delar och det ingår 25 års garanti. 

 

4. Orvis Superfine Carbon

Världens bästa flugfiskespön

Detta spö är väldigt flexibelt och är perfekt för flugfiske på trånga ställen. Det är precis vad som behövs när man behöver få till lite finess. Det är ett lätt spö men ändå starkt nog för att hala in tyngre fisk. Även här ingår 25 års garanti. 

 

3. Sage Method

Världens bästa flugfiskespön

Detta spö ger snabb respons och är faktiskt ett av de snabbaste spöna på marknaden. Särskilt när det blåser är man extra tacksam för det, samt när man vill kasta långt. Det här är inte ett spö för nybörjare utan snarare för någon som är rutinerad och kan hantera det ordentligt. Dessutom är det väldigt snyggt! 

 

2. Echo SR

Världens bästa flugfiskespön

Detta spö funkar för både en och två händer och är, fast det är kortare än många andra spön, snabbt och bra. Alla modeller av detta spö är lätta att resa med och ta isär och man får livstids garanti. Fodral ingår.

 

1. Loop Cross S1

Världens bästa flugfiskespön

Detta är en favorit bland många och det har den allra senaste Nano och kolfiber-teknologin. Också detta är ett spö för dem som vet vad de håller på med. Handtaget är snyggt och bekvämt i högkvalitativ kork. 

 

Vilken klass ska man köpa?

Flugspön kan delas in i olika klasser. Detta är för att anpassa spöet efter fluglinans vikt. De som finns att välja på är klass 3-12 och de går från lätt till tung. Nybörjare brukar oftast börja med klass 5-6. 

Klass 3-5 passar bra för fiske i åar och bäckar efter till exempel harr och regnbåge. 

Klass 6-8 fungerar för älvar och sjöar efter exempelvis havsöring och öring. 

Klass 9-10 är anpassade för fiske vid blåsigt väder vid kusten och älvar efter gädda och lax, m.m. 

Klass 10-12 är bäst för grovt fiske.

 

 

1.74/5 (23)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap