Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens 5 största spelbolag

Spelbranschen är en lukrativ marknad. Det syns inte minst på mängden aktörer som finns där ute. Det finns en stadigt växande skara av spelbolag, men vilka av dem är egentligen de mest framstående på den globala spelmarknaden?

Här har vi i samarbete med en av våra partners tagit en titt på vilka bjässar som omsätter mest.

5. William Hill

Det finns inte många namn på spelmarknaden som är lika klassiskt klingande som William Hill. Klickar du dig fram till en lista över oddsbonusar så är det så gott som givet att du ser William Hill bland de listade spelsidorna. Det brittiska bolaget grundades redan 1934, under en tid då vadslagning till och med var olagligt i England. Idag är företaget ett av de allra största på spelmarknaden och 2019 köpte man upp svenska Mr. Green & Co. 

Spelbolagets omsättning under 2019 uppgick till knappa 18 miljarder kronor.

4. Scientific Games

Det amerikanska spelbolaget Scientific Games är ännu äldre än ovan nämnda William Hill, eller ja på sätt och vis. Scientific Games i sin nuvarande form grundades först 1973, men bolagets föregångare, Autotote, har en historia som går hela vägen tillbaka till 1917. Till skillnad från de andra bidragen på listan så förser Scientific Games andra spelbolag med tjänster och produkter, men de driver också en egen bettingplattform i Storbritannien. 

Under 2019 omsatte Scientific Games över 31 miljarder kronor.

3. Bet365

Bet365 är ytterligare ett brittiskt spelbolag som tar plats på listan som det tredje största bolaget baserat på omsättning. Företaget är stora inom alla former av spel på nätet, men som namnet antyder så är det bettingmarknaden som är dess främsta område. Bet365 sponsrar flertalet av Europas främsta fotbollsklubbar, har sitt namn på en fotbollsarena i England och är känt över hela världen. 

Bet365 omsatte närmare 34 miljarder kronor under 2019.

2. GVC Holdings

GVC Holdings grundades så sent som 2004, men har redan växt sig till ett av världens allra största spelbolag. Våren 2018 etablerade man sig som en verklig gigant i samband med att man tog över det kända spelbolaget Ladbrokes Coral. Med sina många spelsidor är GVC Holdings ett av de spelbolag som flest användare i världen. 

2019 omsatte GVC Holdings nästan 42 miljarder kronor. 

1. Flutter Entertainment (Flutter Stars Group)

Flutter har genomgått flertalet stora sammanslagningar de senaste åren och i processen blivit det största spelbolaget i världen. För några år sedan tog man exempelvis över Paddy Power Betfair och så sent som i maj tog man även över The Stars Group. Baserad för omsättning under 2019 så hade både Paddy Power Betfair och The Stars Group kvalat in på en topp 10-lista över världens största spelbolag. 

Med tanke på att en sammanslagning skett under 2020 så är det svårt att spika exakt hur stor omsättningen var under 2019, men tittar vi på Flutter Entertainment och The Stars Group separat från varandra så omsatte det förstnämnda bolaget över 24 miljarder kronor och det sistnämnda över 22 miljarder kronor. Slår vi samman dessa två rakt av så blir det alltså 46 miljarder kronor i omsättning under 2019.

Det är ingen tvekan om att spelmarknaden omsätter enorma summor pengar och enligt alla prognoser så förväntas den fortsätta växa de närmaste åren. 

5/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap