Listor.se

Sveriges största listsajt

Världens 10 lyxigaste klädmärken för män

Vilka är de lyxigaste klädmärkena på marknaden? Inom dammodet finns märken som Louis Vuitton, Hermès och Chanel som klassas som de mest exklusiva man kan bära. Hur ser det ut inom herrmodet då?

Inom herrmode är det ofta klockmärken som Rolex och Patek Philippe som får rubrikerna när vi pratar om lyx. Men det finns även riktiga statusmärken bland herrkläder, där det ofta är en blandning mellan historia och hantverk som resulterat i den position de har på marknaden idag.

Här listar vi världens 10 lyxigaste klädmärken inom mode för män och förklarar varför dessa märken har den status de har idag.

10. HUGO BOSS

Världens 10 lyxigaste klädmärken för män

Hugo Boss, även kallat BOSS, är ett tyskt klädmärke med en lång historia. Speciellt inom herrmode har märket hög status. Deras kläder kännetecknar elegans och exklusivitet oavsett om det handlar om en mjukisdress eller en kostym. Det är ett av Tysklands största företag inom modebranschen och mycket omtyckt av välklädda män. 

Bland de kända namn som bär kläder från Hugo Boss hittar du exempelvis James Middleton och Richard Madden. De senaste åren har Hugo Boss även samarbetat med en rad kända profiler för att ta fram nya kollektioner. Under fjolåret lanserade Hugo Boss samarbetskollektioner med bland annat Anthony Joshua och Liam Payne. Hugo Boss står också för resekläderna som spelarna i fotbollslagen Real Madrid, Tottenham och Bayern München bär.

9. Burberry

Burberry är ett brittiskt varumärke med bas i London som är mest känt för sitt klassiska rutmönster. De erbjuder bland annat skjortor och pikétröjor inom herrmode. Varumärket grundades redan 1856 och är fortfarande mycket omtyckt bland modemedvetna män och kvinnor. Bland annat Barack Obama har setts bära plagg från Burberry. Varumärket är speciellt känt för sina trenchcoats, ett plagg man mer eller mindre kommit att bli synonymt med.

8. Berluti

Berluti är ett sidoföretag till Louis Vitton och grundades i Frankrike under sent 1800-tal. Framförallt är företaget känd för sina kläder och accessoarer i läder och skinn. Berlutis väskor är bland de mest eftertraktade på marknaden och har en prislapp på mellan 27.000-70.000 kronor beroende på modell. Dessutom är de kända för sina skor som är av mycket hög kvalitet. Bland annat skådespelaren Michael B Jordan har setts bära kläder från Berluti. Även Andy Warhol, Dean Martin och Roman Polanski har ansetts vara beskyddare av varumärket – vilket är riktigt stora namn att skryta med.

7. Loro Piana

Loro Piana är inte endast ett exklusivt klädmärke. De är också en av världens främsta leverantörer av lyxiga tyger till andra märken världen över. Bland annat svenska Oscar Jacobson har använt sig av kashmirtyger i både kostymer och ytterrockar de senaste säsongerna. Det italienska varumärket tillverkar kläder främst i tygerna kashmir och alpackaull – två av världens lyxigaste tyger. 

De erbjuder bland annat kläder tillverkade av unik kashmir från killingar från Mongoliet och Kina samt extra fin merinoull från Nya Zeeland och Australien. Smakar det så kostar det. En tröja i kashmir kostar mellan 10.000-16.000 kronor. Medan priset på en kavaj ligger på mellan 25.000-60.000 kronor.

6. Brunello Cucinelli

På tal om lyxiga tyger. Italienska Brunello Cucinelli tillverkar kläder av bland annat kashmir och grundaren med samma namn kallas för ”kungen av kashmir”. Det mycket tack vare hans etiska, humanistiska och hållbara inställning till företagsamheten. 

Detta är ett av de snabbast växande företagen inom herrmode. Även i Sverige har vi sett allt fler män som börjat använda sig av märket. Om du vill stötta ett lyxvarumärke med bra moraliska värden är det här ett mycket bra val. De första plaggen som tillverkades av Brunello Cucinelli var kashmirtröjor i skarpa färger som blev mycket populära på 1970-talet.

5. Gucci

Gucci är ett av världens starkaste varumärken och är framförallt känt för sina exklusiva väskor. Det italienska varumärket erbjuder även moderna kläder och accessoarer för både män och kvinnor. Till skillnad från de flesta andra märken på listan kännetecknas kollektionerna oftast av plagg i kreativa mönster och färger. Den som bär Gucci vill gärna att det skall synas. På många av plaggen finns nämligen den kännspaka dubbla G-logon, som inte går att ta miste på. 

Gucci är kungligheter inom mode med en rad kändisar som frontar märket. Det är också en av anledningarna till att varumärket är så exklusivt. Genom genomtänkt marknadsföring har Gucci lyckats etablera sig som en maktfaktor i modebranschen. Bland annat Harry Styles kan ses bära kläder från det här italienska varumärket, men han är bara en av många.

4. Ralph Lauren

Ralph Lauren är ett annat varumärke som med smart marknadsföring förmedlar lyx. Det är ett amerikanskt livsstilsvarumärke som tillverkar kläder från medel- upp till lyxklass. Den första linjen “Polo” kom ut på marknaden 1968, men det är Purple Label som är deras lyxlinje. Linjen innehåller klassiska kläder i tidlös design som kan bäras år ut och år in. 

Här finns extremt lyxiga skräddarsydda plagg samt högkvalitativa ytterkläder. Kläderna kännetecknas av plysch och fint italienskt hantverk. Om du vill bära Ralph Lauren Purple Label kan du förvänta dig att betala mellan 20.000-60.000 kronor för en kavaj och närmare 80.000 kronor för en kostym i kashmir. Det finns dock många olika plagg av olika prisnivå i kollektionerna.

3. Tom Ford

Tom Ford är ett relativt nystartat lyxvarumärke i jämförelse med många andra på vår lista – det grundades år 2006. Grundaren jobbade tidigare som designer hos både Gucci och Yves Saint Laurent. Det här är ett High End lyxmärke utöver det vanliga och riktar sig mot kulturella, internationella och välberesta män som vill bära det allra bästa i klädväg. 

I de senaste Bond-filmerna har Tom Ford varit valet bland de skräddade plaggen. Där har vi kunnat se Daniel Craig bära både kostymer och smokingar från Tom Ford. Det som utmärker märket är klassiska silhuetter och breda slag på kavajerna. Givetvis krävs också en stor budget om du vill köpa kläder från varumärket, där smokingkavajerna ses som de riktiga dyrgriparna. Bland annat Hugh Jackman och Johnny Depp har setts bära plagg från Tom Ford.

2. Kiton

Kiton är närmast kultförklarat inom herrmodet. Märket inte speciellt väl framme marknadsföringen, vilket även kan vara en av delorsakerna till att det är så mytomspunnet. Det skapades för att bekräfta värdet av elegans och de har stort fokus på hållbarhet. En kostym från Kiton är det ultimata lyxplagget där priset i de flesta fall ligger på mellan 50.000-90.000 kronor beroende på om det är ull- eller kashmirkvalitet.

1. Brioni

Brioni är ytterligare ett italienskt varumärke på vår lista. 2007 blev varumärket utsett till det mest prestigefyllda varumärket inom herrmode vilket säger en del. De tillverkar skräddarsydda kostymer, färdiga kollektioner och läderprodukter. Deras kostymer har exklusiva mönster och textur samt innehåller lyxfiber som exempelvis kashmir och silke.

Ända fram till andra världskrigets slut var det skräddarna på Savile Row i London som var dominerade det klassiska herrmodet. Med mer färg och tunnare tyger hos kostymerna skapade Brioni stor uppmärksamhet när de höll sin första modevisning i Palazzo Pitti i Florens 1952. Märket blev vida känt för allmänheten när Pierce Brosnan bar Brioni i James Bond-filmen Goldeneye 1995.

Brioni fokuserar på kostymer för klassiska gentlemän och bland de personer som setts bära deras plagg hittar du exempelvis Tom Cruise och Dwayne ”The Rock” Johnson. Höst- och vinterkollektionen frontas av ingen mindre än Brad Pitt.

4.29/5 (7)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap