Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

Vackraste Oscarsklänningarna genom tiderna

I månadsskiftet februari/mars går Oscarsgalan av stapeln, och varje år ligger fokus minst lika mycket på vad (de kvinnliga) kändisarna har på sig på röda mattan, som vart de eftertraktade statyetterna ska hamna. Vi har därför valt att lista de 10 vackraste Oscarsklänningarna genom tiderna.

Det är stora namn på klädetiketterna när stjärnorna äntrar världens mest prestigefyllda filmgala, och de största modehusen försöker bräcka varandra med den ena kreationen mer spektakulär än den andra. Prada, Armani och Dior – de är alla representerade.

Vilken är din favorit bland tidernas snyggaste klänningar från Oscarsgalan?
 
 

10. Marion Cotillard – Jean Paul Gaultier 2008

marion-cotillard

Långt ifrån alla skulle kunna bära upp denna sjöjungfruskapelse av Jean Paul Gaultier i vitt och silver, men Marion Cotillard gjorde det med den äran under 2008 års gala.
 
 

9. Gwyneth Paltrow – Ralph Lauren 1999

gwyneth-paltrow

Gwyneth Paltrows vinnarklänning från Oscarsgalan 1999 är en riktig prinsessdröm skapad av Ralph Lauren, och går till historien som en av röda mattans mest klassiska klänningar.
 
 

8. Kerry Washington – MiuMiu 2013

kerry-washington

En rosa paljettdröm med söt rosett bars av Kerry Washington under 2013 års Oscarsgala och stack verkligen ut i mängden. Ett riktigt mästerverk av MuiMui!
 
 

7. Mila Kunis – Elie Saab 2011

mila-kunis

Mila Kunis var strålande vacker i denna skira lavendelklänningen signerad Elie Saab, och den sällsynta rödamattan-färgen passade aktrisen som handen i handsken.
 
 

6. Natalie Portman – Vintage Dior 2012

natalie-portman

Natalie Portmans klädval till Oscarsgalan 2012 var både miljövänligt och svinsnyggt – en röd vintageklänning med svarta prickar från Dior. Vansinnigt hög måste-ha-faktor!
 
 

5. Penelope Cruz – Armani 2012

penelope-cruz

Armani designade en hänförande blå klänning i klassisk Hollywood-glamourstil till Penelope Cruz när det var galadags 2012.
 
 

4. Lupita Nyong’o – Prada 2014

lupita-nyongo

Lupita Nyong’o var överlägset vackrast på röda mattan under 2014 års Oscarsgala i denna vackra ljusblå dröm från Prada. Dessutom kammade hon hem statyetten för bästa kvinnliga biroll för sin insats i ”12 Years a Slave”
 
 

3. Cate Blanchett – Givenchy 2011

cate-blanchett

Överdelen på Givenchy-klänningen som bars av Cate Blanchett påminner nästan om en rustning och tillsammans med det vackra broderierna och skira tyget är det en av de finaste Oscarsklänningarna genom tiderna.
 
 

2. Michelle Williams – Vera Wang 2006

michelle-williams

Alla uppskattade inte Vera Wangs kanariegula klänning som bars av Michelle Williams under Oscarsgalan 2006 – men vi älskar den! Roligt med en färg som sticker ut från mängden, och Wangs hantverk är utsökt.
 
 

1. Jennifer Lawrence – Christian Dior 2013

jennifer-lawrence

Jennifer Lawrence strålade i sin askungeklänning designad av Christian Dior på 2013 års Oscarsgala, där hon även kammade hem sin första statyett. Vacker? Absolut! Praktisk? Tveksamt. Klippet där Lawrence snubblar i sin kreation när hon skall ta emot sin Oscar har blivit legendariskt.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap