Listor.se

Sveriges största listsajt

USA: sämsta bilmodeller genom tiderna

Sämsta bilmodeller
Pontiac Aztec är utan tvekan en av USA:s sämsta bilmodeller genom tiderna.

Om det inte fanns dåliga bilar, hur skulle vi då kunna uppskatta de bra? Vi har ju redan avverkat både viktiga och snygga bilmodeller, så vi tyckte det var dags att istället rikta fokus mot några av bilhistoriens mer horribla konstruktioner.

Edmunds.com har listat tidernas sämsta bilmodeller som sålts på den amerikanska marknaden. Är eller har du varit (stolt?) ägare av någon av nedanstående floppar?

10. Ford Pinto 1971

Pinton saknade skydd för sin bakmonterade bränsletank och fick ett välförtjänt rykte som en brandfarlig dödsfälla som kom att kosta Ford miljontals dollar.

9. Chevrolet D-Serie 1917

Chevrolets första V8 kunde inte hantera mer än 36 hästkrafter, vilket till och med var mindre än hos tillverkarens fyrcylindriga motor. GM skrotade modellen 1918, och det kom att ta hela 37 år innan nästa Cheva med en V8:a fick se dagens ljus.

8. Oldsmobile Cutlass Supreme Diesel 1979

Även om Oldsmobiles 5,7-liters diesel V8-motor var risig, så var den inget mot 4,3-litersversionen. Förekom endast i 1979 års Cutlass innan den skrotades.

7. Cadillac Cimarron 1982

Ett skamlöst och cyniskt försök att konkurrera med BMW, tillika ett självförvållade sår som nästan dödade Cadillac.

6. Edsel Corsair 1958

Ford var på jakt efter en marknadsnisch som inte fanns med denna uppdaterade Mercury, som är en av historiens mest legendariska bilfloppar.

5. Saturn Ion 2003

Chockerande otrevlig att köra och med en ännu otrevligare inredning. Sparka på den och du riskerar att fastna med foten i något av mellanrummen mellan alla plastkarossdelar. Utan tvekan den näst sämsta bilen under 2000-talet.

4. Chevrolet Vega 1971

En bil byggd med förakt gentemot sina köpare. Chevrolet Vega var bilen som fick amerikaner att överge bilpatriotismen och börja köpa japanskt istället.

3. Yugo 1987

Ingen kunde tro att denna serbisk-tillverkade version av Fiat 127 skulle hålla lika låg kvalitets- som prisnivå. Men det gjorde den.

2. Ford Mustang II 1974

Byggd på den spinkiga stommen från Pinton, var denna krympta, missbildade ponny direkt skrämmande för Mustang-älskare.

1. Pontiac Aztek 2001

Sätt dig bakom ratten i en Pontiac Aztek, och du kommer snart inse att det är den exteriöra designen som är bilens främsta drag – vilket inte vill säga lite. Den horribelt fula modellen är, förutom att vara tidernas allra sämsta bil, mest känd från tv-serien Breaking Bad, där huvudpersonen Walter White rattar en ljusbrun variant. Den enda bilen på listan som lyckats med bedriften att få en 84-årig biltillverkare att gå i graven. Det är obestridligt att det var Aztekens totala uselhet som innebar den sista spiken i Pontiacs kista.

3.5/5 (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap