Listor.se

Sveriges största listsajt

TOPP 7 – snyggaste tavlorna just nu

Ett dekorerat hem är trevligare att vistas i och med några snygga tavlor är det enkelt att skapa rätt atmosfär. Det finns flera duktiga konstnärer som skapar unik konst för dig som vill dekorera, investera eller samla på fina tavlor.

Här listar vi de sju snyggaste tavlorna som går att köpa just nu!

 

Bangs av Stina Persson

Stina Persson är en Stockholmsbaserad konstnär som arbetar med modeillustrationer. Stina letar efter en balans mellan det vackra och ofullkomliga, där det okontrollerbara bryter av perfektionen. I Bangs formar rosa pappersutklipp en modern jacka och ger en snygg kontrast mot en kvinnas ansikte som är målat i akvarell. Kvinnans svarta hår med lugg är målat i en flytande stil och skapar en effektiv bakgrund mot ett perfekt runt, rött örhänge. Tavlan jobbar med negativa utrymmen, geometriska former och kontrasterande färger på ett intressant men balanserat sätt.

 

Feathers Sunspray av Zandra Rhodes

Zandra Rhodes är en legendarisk engelsk modedesigner som utnämndes till Commander of the British Empire 1997 för hennes bidrag till mode. Rhodes har skapat kläder som har klätt prinsessan Diana, Jackie Onassis, Ashley Olsen, Kate Moss och många andra kändisar. Feathers Sunspray är ett vintagetryck från 1970-talet som är geometriskt, neonfärgat och med mönster som har inspirerats av fjädrar från exotiska fåglar.

 

Afternoon by The Sea av Anders Romare

En grupp personer vilar på stranden i en scen från 1940-talet. Afternoon by The Sea är målad med akvarell och konstnärens karaktäristiska drömliknande färgval. Anders Romares är en svensk konstnär som skapar sina målningar utifrån originalfotografier från 1940- och 1950-talet. Anders arbetar med kontrasterna mellan ljus och mörker. Han arbetar uteslutande med akvarell på kanvas och försöker fånga känslorna med varje penseldrag.

 

Black Frame Portrait Poster av Julia M. Gustafsson

Julia M. Gustafsson är fotograf, konstnär och VD för bolaget Paper Town. Black Frame Portrait Poster är en abstrakt, svartvit målning som föreställer ett ansikte. Målningen har en suddig svart kolliknande inre ram och ansiktet verkar urkarvat ur den kolsvarta bakgrunden. Julia M. Gustafsson har flera av sina snygga tavlor online och många är designade för att matcha varandra. Black Frame Portrait Poster passar perfekt ihop med andra tavlor från Paper Towns abstrakta kollektion.

 

Bird #100 (Phoenicopterus Ruber) av Erik Berglin

En rosa flamingo står framför en gammal rostig vägg med flera intressanta texturer. Tavlan är en del av den svenska konstnären Erik Berglins kollektion med fåglar som bryter av mot kraftigt texturerade bakgrunder. Konstnären arbetar även med street art och graffiti. Han låter gatukonsten influera hans tavlor på ett sätt som ger en opolerad känsla av realism. Flamingons neonliknande färger bryter av på ett explosivt sätt mot den gråsvarta bakgrunden.

 

Untitled (Light Blue Portrait) av Hector Frank

Mot en blek, pastellfärgad mintgrön bakgrund står en man med ett maskliknande ansikte som är täckt med ett rutmönster av färgglada celler som för tankarna till en stadskarta eller ett kretskort. Den kubanska konstnären Hector Frank är självlärd och han har haft utställningar över hela världen. Hector Frank skapar suggestiva, eleganta porträtt av mystiska figurer. Målningarna har många detaljerade mönster och intressanta färger som förstärker det mystiska intrycket. Konstnären är inspirerad av människor och deras inre känsloliv.

 

Tillsammans av Lisa Bengtsson

Affischerna i serien Tillsammans är skapade av den svenska formgivaren Lisa Bengtsson och finns med sex olika hundmotiv: Ulrika Eleonora, Sixten, Laura Francesca, Owe, Betty och Hugo. Alla motiv består av en tax som bär en rolig accessoar som en mössa, hatt eller fluga. Motivet är svartvitt mot en vit bakgrund och har hög kontrast. Tavlorna säljs styckvis och man kan köpa en enda eller kombinera alla motiv för att skapa en snygg tavelvägg.

 

3.67/5 (6)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap