Listor.se

Sveriges största listsajt

Topp 6: Bästa tvättmaskinerna och torktumlarna på marknaden idag

För att få bästa möjliga resultat av din tvätt krävs det en bra tvättmaskin och torktumlare. Kanske du flyttat hemifrån för första gången, eller från en lägenhet med delat tvättrum till ett hus och nu kan du inte längre räkna med att din tvätt blir ren utan hjälp av andra.

Det finns en djungel av tvättmaskiner och torktumlare och det kan verka svårt att välja den rätta. Hur hittar du ett alternativ som passar dig bäst? 

Det finns så många variationer i dagens marknad, och därför försöker vi lista vårt bud på de 3 bästa tvättmaskinerna och 3 bästa torktumlarna på den svenska marknaden idag för att underlätta valet för dig.

Topp 3 bästa torktumlare

Först och främst, vad krävs det av en bra torktumlare? En torktumlare ska ha plats till mycket kläder, då de ofta använder mindre vatten och är mer högeffektiva.

Dessa typer av torktumlare torkar oftast under en längre period, men är betydligt bättre för miljön och plånboken. Vi använder oss av Test-torktumlare.se för att hitta fram till de torktumlare som varit bäst i test under juni 2020.

BOSCH WTYH67I9SN

BOSCH WTYH67I9SN är en klar kundfavorit som vinner i de flesta aspekter. Det är en snäppet dyrare torktumlare, men som har en kapacitet på 9 kg och förbrukar endast omkring 1 kr på el per tork. Den snabbtorkar på 40 minuter, är mild på kläderna och är enkel att använda tack vare en intuitiv användarpanel.

AEG T75170AV

AEG T75170AV ligger i den mellersta prisklassen och förbrukar endast 512 kWh per år. Den är flexibel att placera och är en tyst modell med hög kapacitet som torkar kläderna effektivt och försiktigt för bästa resultat.

Zanussi ZTE7101PZ

Zanussi ZTE7101PZ har vi valt att inkludera på listan då den ligger i den betydligt billigare prisklassen och därför rekommenderas till de med en mindre budget, men som även har väldigt höga kundbetyg. Det är en traditionell frånluftstorktumlare med plats till 7 kg kläder.

Topp 3 bästa tvättmaskiner

Om du ska köpa en tvättmaskin är det viktigt att veta vilka behov du kräver och vilken typ av maskiner som finns där ute. Du vill ha en maskin som inte tar för stor plats, låter för mycket och viktigast av allt: inte drar för mycket. Vi använder oss av bedömningen från Tvattmaskin-test.se för att lista vårt bud på de 3 bästa tvättmaskinerna framröstade i juni.

BOSCH WAYH32I9SN Idos

Även i tvättmaskinsvärlden är Bosch en stor kundfavorit. Denna modell är en stor tvättmaskin med en kapacitet på upp till 9 kg och passar därför perfekt till barnfamiljen. Den har ett välfungerande doseringssystem och möjliggör det för dig att kontrollera tvätten via din smartphone eller surfplatta!

AEG L7FBM862E

AEG L7FBM862E har en kapacitet på upp till 8 kg, är extremt energieffektivt och använder sig av ånga för att jämna ut materialet. Den erbjuder även fler tvättider att välja mellan men där du fortfarande tvättar energieffektivt. Denna är betydligt billigare än ovan nämnda, men fortfarande i hög kvalitet.

LG W5J6TY1W

LG W5J6TY1W är en tusenlapp billigare än föregående AEG modell, och erbjuder skonsam tvätt för alla typer av plagg. Den har också en kapacitet på upp till 8 kilo och ligger i energiklassen A+++.

5/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap