Listor.se

Sveriges största listsajt

Topp 5 spelautomater i Sverige

Spelautomaten. En av de längst bestående nöjesformerna som underhållit alla från amerikanska lycksökare i Vegas till stammisen på pizzerian. Nu har de dessutom hittat ut på nätet och blivit allt mer sofistikerade.

Här listar vi i samarbete med Slim Web de fem mest populära spelautomaterna som gillas av svenska spelare på nätet.

 

5. Wild Wild West

Wild-wild-west

Vi börjar i vilda västern. Med en distinkt tecknad stil och ett flertal användbara bonusfunktioner har det här spelet befäst sin plats på toppen. Man kommer kunna plocka hem mängder med freespins genom specifika symboler och ibland får man också chansen att multiplicera sin vinst upp till 50 gånger genom att välja rätt kassaskåp. Många trevliga delar som tillsammans bildar en helhet som träffar hårt.

 

4. Book of Dead

Book-of-dead

Här följer vi äventyraren Rich Wilde som i bästa Indiana Jones-stil beger sig till Egypten på jakt efter de dödas bok, därav namnet! Det som förmodligen har gjort just det här Play’n Go-spelet så populärt är den trevliga grafiken som tagit stor inspiration från symboliken från det gamla Egypten, med gudarna Anubis och Osiris i spetsen. På Spelautomaten.se konstaterar man i en recension av Book of Dead att temat och funktionerna tillsammans med ljud och grafik gör automaten till ”ett mästerverk i all sin enkelhet”. Bonusfunktionerna, som alltid är en viktig del i spelautomater på nätet, är heller inte dåliga här. Sätter man tre boksymboler på hjulen så får man 10 gratis spins, som sedan kan ge upphov till ännu fler om man har turen med sig. Det är också lättare att vinna genom dessa spins vilket gör dem ändå mer värdefulla.

 

3. Twin Spin

Twin-spin

Det här spelet är istället ett mer klassiskt slotspel med körsbär, bars och sjuor som symboler. Vad som gör det lite speciellt är de så kallade tvillinghjulen. Vid varje snurr så kommer två hjul som ligger bredvid varandra att länkas samman och visa exakt likadana symboler. Har man extra mycket tur så kan länken sträcka sig till 3, 4 eller till och med alla 5 hjul. Det säger sig ju självt att det här ökar vinstchanserna markant, vilket säkerligen har lockat spelare att pröva på den här annars ganska oförargliga spelautomaten.

 

2. Gonzo’s Quest

Gonzo's-Quest

Nu börjar vi närma oss toppen. Gonzo’s Quest från den stora utvecklaren NetEnt har varit i toppen på många listor sedan det släpptes. Det kanske inte längre är det snyggaste spelet på marknaden, särskilt i jämförelse med NetEnts nyare titlar. Men det var trots allt ett av de första spelen som började använda sig av animerade karaktärer i 3D, vilket nästan har blivit en standard i de moderna slotspelen. Även här är det äventyr som gäller. Fast istället för Egypten är man här på jakt efter El Dorado, staden av guld. En passande omgivning för ett slotspel med många vinster kan tyckas.

 

1. Starburst

Starburst

Men det här är den självklara vinnaren. Sedan länge så har Starburst befäst sin plats som nummer 1 bland alla andra spelautomater på nätet. Man har gjort detta genom en kombination av både det klassiska och det moderna. Något Starburst kommit att bli vida känt för är att vara en spelautomat som är enkel att lära sig och samtidigt underhållande att spela. Många gillar också spelets bonusfunktioner som Starburst wild. En symbol som sträcker sig över ett helt hjul och kan bilda vinster med vilken annan symbol som helst. Det påverkade hjulet stannar också kvar om det inte leder till en vinst, medan resten av hjulen snurrar en gång till. Spelet är dessutom riktigt snyggt i sin enkelhet och en bekväm melodi ackompanjerar ditt spelande. Det ser kanske inte mycket ut för omvärlden, men det här är ett spel som gett upphov till mängder av vinnare.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap