Listor.se

Sveriges största listsajt

Topp 5 snapsvisor till jul

Topp 5 snapsvisor till jul

Snapsvisor kan man sjunga hela året runt, oavsett om det är dags för midsommarfirande eller julmiddag. Till julen kan det vara bra att öva in lite populära snapsvisor som man kan sjunga tillsammans vid julsnapsen.

Här kommer de fem bästa visorna:

5. Nu höjas tusen fyllda glas

”Nu höjas tusen fyllda glas kring bordets glada rund och tusen, tusen skålar och vi tömmer per sekund…”

Nästan alla kan melodin till psalmen ”Nu tändas tusen juleljus” och därför kvalar snapsvisan “Nu höjas tusen fyllda glas” in på den här listan. Den är lätt att lära sig, men lite för långsam för att hamna högre upp. Ihop med några snabbare låtar i repertoaren är den dock en perfekt liten visa att börja kvällen med.

4. Stopp en stund

”Stopp en stund med skratt och pratet. Kniv och gaffel lägg på fatet. Seden är, att så här man handskas med destillatet…”

Till melodin ”Räven raskar över isen” sjunger vi den här festliga visan när bara de vuxna är vakna. Melodin känner med största sannolikhet alla runt bordet igen och det finns otroligt många snapsvisor som bygger på den. Det här är dock en av de bästa.

3. Morsgrisar

”Morsgrisar små skall inte supa för de stupa allihopa. Men vi vill ha brännvin hällt med skupa i vår djupa strupa. Nu med… och… nu med…”

En av de bästa snapsvisorna som är enkel, lätt att komma ihåg och baserad på en mycket gammal visa. Det här är en visa som de flesta tycker om att stämma upp i och som definitivt hör hemma runt julbordet.

2. Nu har vi sup

”Nu har vi sup här i vårt hus, festen är kommen hopp tra la la la! Flaskor i ring, dansar omkring, dansar omkring…”

”Nu har vi jul här i vårt hus” är en fin traditionell visa, men här tolkas den på ett mer alkoholhaltigt sätt. Versionen är absolut inte barnvänlig, men den är stämningshöjande som bara den. Dessutom har den ett tempo som vare sig gör den för långsam eller snabb. Den är därför perfekt att stämma upp i innan listettan:

1. Hej tomtegubbar!

”Hej, tomtegubbar, slå i glasen och låt oss lustiga vara! En liten tid vi leva här, med mycket möda och stort besvär…”

Ingen jul utan tomtegubbarnas klagovisa förstås, men visste du att det finns oändligt många verser och versioner att lära sig? En del är fräckare än andra och de allra fräckaste passar definitivt bäst när mörkret har lagt sig. ”Hej tomtegubbar” får en självklar förstaplats på listan, för den är lätt att lära sig och är dessutom väldigt medryckande!

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap