Listor.se

Sveriges största listsajt

10 av tidernas snyggaste bilmodeller

Vilken tycker du är den vackraste bil världen någonsin skådat? Alla har vi olika smak och medan vissa är som tokiga i modernt strömlinjeformade fordon, föredrar andra bilar från den gamla goda tiden. Vi tillhör utan tvekan den senare kategorin, vilket syns tydligt på vår lista över tidernas snyggaste bilmodeller.

Möjligen har vi haft de blågula glasögonen på oss när vi gjort rankingen, bestående av 10 bedövade vackra maskiner, då inte mindre än tre placeringar upptas av svenska bilar. Eller så är det helt enkelt så att vi är riktiga fenor på bildesign här uppe i norr.

Vilken är din favorit på listan? Saknar du någon klassisk modell? Ta en titt nedan och avgör själv.

10. Saab 93

Saabs gamla mästerverk såg dagens ljus 1956 och var uppföljare till Saab 92. Bilen rönte stora rallyframgångar – och var dessutom förbannat snygg när den gjorde det. Extra plus för kartläsarinstrumentet med det för tiden coola namnet ”Halda Speed Pilot”, som förmodligen var galet hi-tech när det begav sig.

9. Citroën DS

Besökarna på Bilsalongen i Paris hade all anledning att höja på ögonbrynen när Citroën DS premiärvisades 1955. Maken till skön bil har vi väl aldrig skådat, även om det tog något årtionde innan designen var fulländad. Om ”Paddan” vore en människa skulle den vara den där härliga polaren som alla alltid älskar på fester.

8. Volvo Amazon

Volvos mest klassiska modell genom tiderna är en riktig skönhet med sin
distinkta 50-talsdesign. Den är dock inte bara snygg – i sann Volvo-anda blev den dessutom 1959 världens första serietillverkade bil att ha trepunktsbälten i framsätena som standardutrustning.

7. Volkswagen Typ 2

Vem har inte någon gång drömt om att ha en alldeles egen Folkabuss? Den här gamla modellen är så sjukt snygg – kolla bara på färgen, det stora VW-märket, takfönstren och de coola navkapslarna. Perfekt om man vill starta ett nytt, extra stiligt A-Team.

6. Aston Martin DB5

James Bonds tuffaste bil genom tiderna är givetvis den silverfärgade Aston Martin DB5 Sean Connery för första gången rattade i ”Goldfinger” från 1964. Den verkliga modellen var förstås inte utrustad med vare sig katapultstol eller kulsprutor – men tänk om!

5. Volvo P1800

Aston Martin har James Bond, och det har även Volvo. Fast ändå inte. Roger Moore har som bekant också spelat den världsberömde agenten, men det var i rollen som Simon Templar i 60-talsklassikern ”Helgonet” den brittiske charmören gled runt i en vit Volvo P1800. Skrämmande lik DB5:an, och det som fick skilja dem åt var att svensken var först.

4. Jaguar E-Type

Jaguar E-Type hamnar ofta högt upp på den här sortens listor, och det är lätt att förstå varför. Enda nackdelen är väl egentligen att man omedvetet börjar nynna på ”This is the Way” när man hör namnet…

3. Mercedes-Benz 300 SL

Mercedes ikoniska ”Måsvinge” är verkligen bildskön, och korades 1999 välförtjänt till århundradets sportbil. Frågan är bara hur man tar sig ur bilen från en riktigt smal parkeringsficka?

2. Ferrari 250 GT Berlinetta

Berlinettan från italienska bilfantomen Enzo Ferrari påminner i många avseenden om Jaguars E-Type, med skillnaden att den är en…ja, Ferrari. Det känns bara snäppet snabbare, snyggare och mer passionerat med en Ferrari. En röd dröm!

1. Ford Mustang Boss 429

Världens snyggaste bil genom alla tider är utan tvekan en svart Ford Mustang Boss 429 från 1969. Tycker vi i alla fall! Precis som Johnny Cash är den helt klädd i svart, från lack till klädsel, och det är svårt att tänka sig ett svalare färdmedel för den perfekta USA-roadtrippen.

3.13/5 (16)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap