Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

Sveriges populäraste pizzor

Pizzan tros ha sitt ursprung i 1800-talets Neapel, men slog inte igenom i Sverige förrän på 1970-talet. Sedan dess har pizzerior blivit ett givet inslag i den svenska idyllen och idag äts det miljontals pizzor varje år.
 
Onlinepizza.se släpper årligen ”Pizzarapporten” som baseras på de tre miljoner onlinepizzor man förmedlar per år. I rapporten kan man bland annat läsa om Sveriges populäraste pizzor och pizzerior, samt vissa av svenskarnas vanor rörande den omtyckta maträtten. Inte helt oväntat smaskar vi som mest pizza på nyårsdagen. Här är Sveriges populäraste pizzor 2013!
 
 
 

10. Quattro Stagioni

quattro-stagioni

Pizzan med det vackra namnet ”fyra årstider” är alltid indelad i fyra fält där de vanligaste ingredienserna är skinka, champinjoner, musslor och räkor. Kronan på verket är naturligtvis kronärtskockan i mitten.
 
 

9. Black & White

black-and-white

Black & White är pizzans Rolls-Royce – höjden av fredagslyx med pizza, oxfilé och bea i ett!
 
 

8. La Bussola

la-bussola

La Bussola är en enkel och populär pizza med tomatsås, ost, skinka och räkor.
 
 

7. Kycklingpizza

kycklingpizza

Kycklingpizzan består oftast en smarrig mix av ananas/banan, curry och jordnötter – och kyckling förstås.
 
 

6. Margherita

margherita

Margherita var en av de första pizzorna att se dagens ljus, och bakades första gången 1889 av den italienaren Raffaele Esposito till Neapel-bornas förtjusning. De klassiska ingredienserna är bara tre till talet och består av tomatsås, ost och basilika.
 
 

5. Hawaii

hawaii-pizza

Skinka, ananas och ost – inga konstigheter. Aloha!
 
 

4. Capricciosa

capricciosa

Tomatsås, skinka, champinjoner och ost är vad som krävs för att göra en mästerlig Cappricciosa, som är standard på varje svensk pizzeria.
 
 

3. Vesuvio

vesuvio

Vesuvio är en gammal klassiker som kanske främst tilltalar barn eller de med lite fegare smaklökar. Tomat, ost och skinka är allt som behövs läggas på degen.
 
 

2. Kebabpizza

kebab-pizza

Sveriges bakispizza nummer ett, kebabpizzan, hittar vi såklart i den absoluta toppen och ser den segla förbi de italienska klassikerna. Stark eller mild sås?
 
 

1. Egen variant

calskrove

Pizza är egentligen den ultimata maträtten att komponera ihop efter sina egna smaklökars tycke och smak. Detta är naturligtvis anledningen till att den egna varianten är Sveriges vanligaste pizza. Den kanske märkligaste och mest smaklösa idén ser du på bilden ovan. En ”Calskrove” är helt enkelt en Calzone med ett inbakat ”skrovmål”, det vill säga en burgare med pommes. Mmm…

2.56/5 (9)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap