Listor.se

Sveriges största listsajt

Sveriges bästa spa-anläggningar

Såhär under årets mörkaste månader skulle nog de flesta av oss inte tacka nej till en spa-weekend, och vad passar då bättre än att slänga ett öga på Sveriges bästa spa-anläggningar!

Expressen listar i dagarna vad de anser vara Sveriges bästa spa-anläggningar för tillfället. Vem anade att Sverige kunde vara såhär exotiskt?

 

THE RETREAT CLUB, Falkenberg

the-retreat-club

Prisexempel: 1 795 kronor per person vid del i dubbelrum, fre-lör, inklusive trerätters middag och frukostbuffé.

Nyrenoverade, exklusiva The Retreat Club i Falkenberg är en populär anläggning där man bokar entrétid och börjar spaturen med ett glas bubbel. Marmor och guldkranar, hamamskrubb och lerinpackning gör detta spa till ett av de mest intressanta just nu.

SANKT JÖRGEN PARK RESORT, Göteborg

sankt-jorgen

Prisexempel: 1 690 kronor per person för en natts logi, sparitual, trerätters middag och frukostbuffé.

St Jörgen Park Resort i Göteborg är inte bara ett elegant och heltäckande spa med fin badritual och stort utbud av badaktiviteter – de har även ett av landets fräschaste och helt ekologiska buffébord att erbjuda.

SKEPPARHOLMEN NACKA, Saltsjö-Boo

skepparholmen

Prisexempel: 2 050 kronor per person för paketet ”hjärtans fröjd”, lör–sön inklusive te- och kaffebuffé, spa, träning, trerätters middag, frukost och brunchbuffé.

Skepparholmen har på senare tid renoverats och firar nu stora framgångar med sitt Skandinavien- och eko-klingande tema. Hela anläggningen är helt färdig först nästa år men den vackra badavdelningen är redan öppen för besökare.

SELMA SPA+, Sunne

selma-spa

Prisexempel: 3 950 kronor för två nätter (del i dubbelrum) med spa och träning, föreläsning och helpension.

Kombinationen mjölksyra och champagne låter kanske inte helt lockande, men båda orden är givna inslag på Selma Spa som efter renoveringsarbete nu är redo att öppna igen.

THE SPA, Tylösand

the-spa

Prisexempel: Lilla spa- och nöjespaketet, från 1 695 kronor per person inklusive logi en natt, frukostbuffé och trerätters middag.

Detta spa i två plan erbjuder en bra mix mellan aktivitet, vila, njutning och fest. Den fantastiska havsutsikten och anläggningens spännande behandlingar gör att detta spa är väl värt ett besök.

BLUEWATER SPORTS & HEALTH CLUB, Stenungsund

bluewater-sports

Prisexempel: 1 740 kronor per person vid del i dubbelrum en natt inklusive frukost, tvårätters middag, spa, badrock och tofflor.

Seglingsinspirerat nöjeshotell med sportig badavdelning som inte kallas spa utan hälsoklubb. Här finns behandlingarna för ”dagen efter” liksom skönhetsbaren där man kan få en cocktail med sin snabbkur.

STUREBADET MARINA TOWER, Nacka

sturebadet-marina-tower

Prisexempel: Spadag inklusive hamam och hamamritual från 595 kronor.

I samarbete med Elite Hotel Marina Tower har Sturebadet öppnat ett hamaminriktat spa. Häftigt rött lysande tak samt badtåliga textilier i röd-orangea toner bidrar till den orientaliska stämningen. Stor pool och torrbastu finns också.

ASIA SPA, Varberg

asia-spa

Prisexempel: Lilla asia spa-paketet (en natt i enkelrum) inklusive frukostbuffé, spaentré, aktiviteter och trerätters middag från 1 590 kronor.

Högst upp i den k-märkta byggnad som inhyser Varbergs Stadshotell samsas feng shui med både yoga och meditation.

ART GARDEN SPA, Göteborg

art-garden-spa

Prisexempel: 1 690 kronor för lilla art garden spa-paketet för en övernattning i enkelrum med frukost, spaentré, aktiviteter, trerätters middag med kaffe.

Här står konsten och naturen i centrum. Här samsas dofter och vackra vyer, spännande avslappningsrum och fina miljöer. Här får du kreativiteten att flöda.

LOKA BRUNN, Grythyttan

loka-brunn

Prisexempel: 1 745 kronor för del i dubbelrum en natt, eftermiddagsfika, trerättersmiddag, frukostbuffé, träning och spaentré.

Idylliska Grythyttan är ett alldeles utmärkt läge för detta nybyggda spa. Miljön är romantisk och elegant med stora kristallkronor över poolen, varma källor både ute och inne samt flera bastur.

VARBERGS KURORT, Varberg

varbergs-kurort

Prisexempel: Från 1 495 kronor för logi en natt, frukostbuffé, kvällsbuffé, en 35-minuters behandling, tillgång till gym, bad och aktiviteter.

Klassigt kurortshotell vid havet med ett förflutet inom sjukvården, i dag Sveriges enda thalassospa med proffspersonal inom såväl stresshantering, KBT, kostrådgivning och träning.

KOSTA BODA ART HOTEL, Kosta

kosta-boda

Prisexempel: Från 1 250 kronor för del i dubbelrum en natt, frukostbuffé, tvårätters supé, spaentré och träning.

Mitt i glasriket ligger detta häftiga spa, där hela anläggningen är fylld av konstglas som är till salu, och i poolen kan man under ytan beskåda en undervattensutställning.

AFRICAN SPA & RELAX, Kolmården

african-spa

Prisexempel: Weekendpaketet kostar 2 995 kronor (två vuxna, två barn) inklusive familjerum en natt med frukost, spaentré, lekrum, bio och wild life-tour.

Den med en förkärlek för bassänger borde bege sig till Sveriges egna safari, Kolmården. Här finns plaskpool för de minsta, strömpool att flyta runt i, bubbelpooler och utomhuspool med utsikt över Bråviken.

NORRSKEN SPA & SAUNA, Lindvallen

norrsken

Prisexempel: 1 990 kronor per person inklusive logi på Ski lodge fredag-söndag, två frukostar, buffé och entré till Experiums bad- och bastuvärld hela helgen.

Aktivitetsanläggningen Experium i populära Lindvallen har bland annat ett häftigt äventyrsbad med flera vattenrutschbanor i olika utformning.

HOLIDAY CLUB ÅRE, Åre

holiday-club

Prisexempel: Familjepaket från 1 490 kronor per dygn för två vuxna och två barn, inklusive frukost och badentré.

I Sauna world med sex olika bastutyper råder en åldersgräns på 15 år, men i upplevelsebadet är alla tillåtna. Där kan barn och föräldrar plaska runt i pooler, strömmar, bubblor, vattenfall och en 67 meter lång vattenrutschbana.

 

3/5 (8)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap