Listor.se

Sveriges största listsajt

Sveriges bästa skidbackar

Snart är det sportlov vilket innebär att det börjar bli dags för svensken att vallfärda till landets skidorter för lite alpin skidåkning. Skandinaviens största skidmagasin Åka Skidor har listat Sveriges bästa skidbackar för den som ännu inte bestämt sig vart årets skidsemester skall bära av.

På listan hittar vi allt från enklare backar för nybörjaren, till officiella vm-backar. Hur många av Sveriges 10 bästa skidbackar har du besegrat?

 

10. Gustav, Lindvallen (Dalarna)

Sveriges bästa skidbackar

Sveriges bredaste och populäraste skidbacke erbjuder skön skidåkning i blå pist som går raka spåret ner till Gustavtorget i Sälens centrum.

 

9. Örnen, Fjätervålen (Dalarna)

Sveriges bästa skidbackar

En bred och lätt skidbacke med åkning rakt i fallinjen. Dalarnas mest underskattade skidområde bjuder på carving på högsta nivå.

 

8. Lostupet, Kläppen/Sälen (Dalarna)

Sveriges bästa skidbackar

Låt inte namnet avskräcka, du kommer inte åka utför några stup. Lostupet är en böljande carvingpist som startar som blå och slutar som svart.

 

7. Supersvängen, Klövsjö (Jämtland)

Sveriges bästa skidbackar

Supersvängen är en smal backe som på ett naturligt sätt slingrar sig nerför berget. Det är inte brant och svårt, men ändå utmanande. En supersväng helt enkelt.

 

6. Smebacken, Funäsdalen (Härjedalen)

Sveriges bästa skidbackar

En av de nyare backarna på det nya Funäsdalsberget. Lång, böljande och precis lagom brant carvingpist som på kort tid blivit en favorit.

 

5. Älvan, Stöten (Dalarna)

Sveriges bästa skidbackar

Sälens bästa carvingbacke hittar du i utkanten av Stötens skidsystem. Högst fallhöjd i Sälen och klassisk tävlingsbacke i storslalom.

 

4. Ingemarbacken, Tärnaby (Lappland)

Bara namnet gör att backen kvalar in på topplistan! Ett mål att vallfärda till för Stenmark-nostalgiker och Sveriges bästa backe för banåkare.

 

3. Rallarsvängen, Björkliden (Lappland)

Sveriges bästa skidbackar

Björkliden har Sveriges tredje högsta fallhöjd och det känns verkligen i benen efter ett åk i den långa och sköna carvingbacken Rallarsvängen.

 

2. Skalspasset, Vemdalen (Härjedalen)

Svart pist som skjuter på bra utför den böljande terrängen i Vemdalsskalets nya fina skidområde. En av Sveriges absolut skönaste backar!

 

1. Störtloppet/Gästrappet, Åre (Jämtland)

Sveriges bästa skidbackar

Här får du två VM-backar i ett och samma åk. Börjar med herrarnas störtlopp för att sluta med storslalompisten Gästrappet. Totalt 890 meter i fallhöjd!

2.6/5 (10)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap