Listor.se

Sveriges största listsajt

Sveriges bästa pokerspelare online

Att kora Sveriges bästa pokerspelare är lite som att säga vem som är bäst på friidrott. Precis som att friidrotten har flera olika grenar så erbjuder pokerspel online och offline olika varianter och event. På grund av detta finns det flera svenskar som kan anses tillhöra de allra bästa inom poker online. 

Det är också viktigt att komma ihåg att poker är ett mycket dynamiskt spel. Stor fokus ligger på det som händer just nu och det som är på gång, något som gör att vi lätt glömmer stora namn från tidigare år. 

Idag är många svenskar aktiva i pokerspel online. De deltar i proffsturneringar på regelrätta pokerrum såväl som i casinopokerspel på sajter som Casumo. Det är inte helt enkelt att mäta vem som är bäst och nya stjärnor dyker upp med jämna mellanrum.

I samarbete med Casumo Media har vi därför listat några svenska pokerspelare (utan särskild ordning) som har utmärkt sig som riktigt duktiga och som har varit viktiga för svensk poker.

 

6. Peter Eichhart

Han tog WSOP armbandet 2016 men det är inte det enda som har gett Peter Eichhart status som en av Sveriges allra bästa pokerspelare. Det har varit lite tyst omkring Peter och hans egen blogg uppdateras inte så flitigt. Men Eichhart är fortfarande aktiv. År 2018 så var han med i flera internationella event och det gick bra. Kanske blir det en stor titel till innan det blir dags att pensionera sig från pokerspelen online och offline…

 

5. Chris Björin

Liksom Eichhart så har Björin spelat poker mycket länge. Han har mer än 30 års erfarenhet av att spela proffspoker och måste därför ses som en av de bästa pokerspelare som Sverige har och har haft. Han spelar fortfarande aktivt och tjänar mycket bra på sina spel.

 

4. Sofia Lövgren

Sveriges bästa pokerspelare online

Det är inte bara gubbar som spelar poker. Idag så är det så lätt att komma igång på en dator eller mobiltelefon att spelet är öppet för alla som är nyfikna. Sofia Lövgren från Göteborg har vunnit flera stora internationella pokertävlingar. Hon är också känd för att dela med sig av sina erfarenheter via en blogg. Under senare år så har det gått bra och Sofia har en hel del att ge så hon kan mycket väl bli ett namn som får betydelse i pokersammanhang online under kommande år.

 

3. Martin de Knijff

Martin de Knijff har tagit hem WPT Championship och det är unikt. Han är en fantastiskt duktig spelare men också en person som har gjort mycket för poker i Sverige. Martin har varit med om att få fler att upptäcka pokerspelen. Han har till exempel varit med om att skapa Svenska Pokerförbundet. Han har också haft ett finger med i utvecklingen av Poker Magazine. Även om Martin inte ses så ofta vid pokerbord online så är han en av de allra främsta spelarna. Han förtjänar helt klart att vara med på en lista med topp-10 bästa svenska pokerspelarna.

 

2. Viktor Blom

Viktor är ett typiskt exempel på hur man kan börja med poker online och sedan ta spelet vidare till de stora eventen. Han spelade med smeknamnet Isildur1 och i början så var det få som noterade just detta namn. Men detta ändrades snabbt då han tog sig fram och började spela mot de allra bästa spelarna. Blom är särskilt skarp på No Limit Hold’em vilket är en gren där han kan tänkas ta hem fler vinster under kommande år.

 

1. Martin Jacobson

Sveriges bästa pokerspelare online

Jacobson har spelat otroligt många turneringar. Det är nog bara Björin som har spelat fler. Detta trots att Martin är bra mycket yngre. Jacobson har vunnit flera internationella pokerevent och är ett namn som känns igen bland pokerfans runt om i världen. Det har gått mycket bra under senare år för Martin och han kommer med säkerhet att gå till historien som en av de allra bästa pokerspelare Sverige har haft.

 

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap