Listor.se

Sveriges största listsajt

Sveriges 5 mest ovanliga hotell

Sverige är ett långt land som bjuder på roliga aktiviteter och natur, men även en hel del spännande och ovanliga hotell (även vanliga självklart). Om du är intresserad av en lite mer annorlunda upplevelse i jämförelse med traditionella hotell kan dessa alternativ vara något att överväga. 

Fem riktigt ovanliga hotell

Följande ovanliga hotell är väldigt okonventionella:

5. Sala Silvergruva

Bild: Sala Silvergruva / Instagram

Bo i en gruva? Går det verkligen? Ja, hos Sala Silvergruva kan du bokstavligen övernatta i en gruva 155 meter under marken. Coolt va? Under vistelsen får du ta del av gruvans spännande historia, tillsammans med en guidad tur och en utsökt frukost. Priset varierar, men en natts vistelse för två kostar runt 5 000 kronor. Priset kan tyckas vara dyrt, men det är svårt att hitta en upplevelse i paritet med detta på andra platser i Sverige och ens i världen.

Om du inte har pengar till det just nu kan du alltid lägga undan lite pengar varje månad, eller möjligtvis sms låna för att finansiera upplevelsen.

4. Islanna trädhushotell

Sveriges 5 mest ovanliga hotell
Bild: Islanna Trädhotell / Instagram

Har du någonsin drömt om att bo uppe i träden? Nu är det möjligt hos Islanna trädhushotell. Här får du/ni möjlighet att ta del av ett fantastiskt hotell som befinner sig ca 7 meter över marken. Därmed är det inget för de höjdrädda. För er som vill ta del av en fantastiskt annorlunda upplevelse och ha möjlighet att se en hel del fågelarter är det dock en perfekt plats att utforska. 

Hur lyxigt skulle det inte vara att vakna upp mitt uppe bland träden, samtidigt som det hissas upp en lyxig och utsökt frukostkorg på morgonen? En riktig dröm!

Priset för den här typen av upplevelse varierar en aning, men ett förväntat pris ligger någonstans runt 3 000 kronor per natt.

3. Icehotel

Bild: Bjaglin / Flickr

Ishotellet i Jukkasjärvi är världskänt för dessa speciella utformning. Det här är precis som det låter som att det ska vara, nämligen ett hotell som är gjort av is. Hur fungerar det egentligen? Varför smälter det inte? Anledningen till att de lyckas behålla sin form är för att det ligger på en av Sveriges absolut kallaste platser, nämligen Jukkasjärvi i Kiruna.

Något som gör att det är extra häftigt är att inga rum är likadana. De ändrar även utformning från år till år. En riktigt iskall upplevelse!

Priset varierar drastiskt, därmed är det svårt att säga hur mycket en natt kostar på världens första ishotell. Några tusen per natt kan dock vara ett riktmärke som stämmer i de flesta fallen.

2. Segerstads fyr

Bild: Britt-Marie Sohlström / Flickr

Att vara fyrvaktare är det få som får vara nuförtiden, men du kan faktiskt testa på livet som fyrvaktare en natt i Segerstads fyr. Här bor man dock inte i själva fyren, utan i fyrvaktarbostaden som endast ligger några steg bort från fyren. Du får dock möjlighet att gå upp i fyren och ta del av Ölands fantastiska landskap. Här kan du se massvis med fåglar och djur, eller bara ta del av den fantastiska natur som omger fyren.

Priset varierar beroende på vilken typ av rum och bädd som söks, men som minst kan man räkna med att betala någonstans mellan 300-500 kronor för en enkel bädd. Det går till och med att hyra hela fyrmästarbostaden om man vill vara säker på att man är helt ensam, precis som en fyrvaktare förr i tiden.

1. Hotell Utter Inn

Bilder: Dependability & Mikael Genberg / Wikimedia Commons

Tänk dig att bo under vattnet. Går det ens? Ja, det är faktiskt möjligt. Hotell Utter Inn i Västerås erbjuder precis den möjligheten. Själva sovrummet hittas tre meter under ytan, därmed bör du inte vara rädd för att vara under vatten om du funderar att spendera en natt på det här häftiga hotellet. 

Själva flytbryggan är 25 kvadratmeter, och på däck hittas ett litet kök tillsammans med en torrtoalett. Hotellet har öppet mellan april-oktober och kostar någonstans kring 1 500 kronor per natt.

Några bubblare som är värda att nämna

Följande hotell förtjänar även att nämnas:

Bo i en älg på Wrågården. Om du någonsin har drömt om att bo i en älgformad byggnad kan dina drömmar nu bli sanna. Wrågården är en älg- och bisonpark där du får uppleva riktiga älgar och bisonoxar, samtidigt som du sedan sover inuti en av dem på natten. Här finns även en väldigt populär och omtyckt restaurang som serverar fantastiska köttbitar. Det här är ett måste om du vill ta med barnen på en lite annorlunda upplevelse de sent kommer att glömma.

Kolarbyn Eco Lodge. En övernattning hos kolarbyn Eco Lodge är en oerhört enkel upplevelse, precis som de gamla kolarna levde. Här finns ingen elektricitet, rinnande vatten eller andra moderniteter, du bor istället i en liten koja i skogen. I kojan hittas möjlighet till eldning, tillsammans med två stycken fårskinnsbäddar, mer än så är det egentligen inte. Det här är en väldigt annorlunda upplevelse om du vanligtvis bor på lyxiga etablissemang där alla moderniteter ingår, men kan vara en oerhört rolig upplevelse att ta del av, om så bara för en natt. En bonus är att du automatiskt befinner dig mitt i naturen, vilket gör att det finns fantastiska naturupplevelser att ta del av runt omkring hotellet. En riktigt kul naturupplevelse för hela familjen!

Visby Börs. Är du intresserad av att ta del av en lite annorlunda upplevelse nästa gång du åker till Gotlands största stad – Visby? Visby Börs bjuder på en fantastisk upplevelse som tar oss tillbaka en sväng i tiden. Inredningen påminner lite om hur ett kungahus ser ut, men även hur de franska husen såg ut förr i tiden. Här finns åtta stycken rum med olika teman, vilket gör att du kan besöka hotellet flera gånger och få en helt annorlunda upplevelse. En otrolig upplevelse om du är intresserad av att se en annan del av Visby. 

Summering

Det finns många spännande hotell att besöka i Sverige. Trots att landet är relativt litet finns det ett enorm utbud av lite mer ovanliga hotell. Ypperliga exempel på detta är ishotellet som även var det första av sitt slag i hela världen, men även möjligheten att bo bland fåglarna uppe i träden, eller 3 meter under vattnet på Hotell Utter Inn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap