Listor.se

Sveriges största listsajt

Sveriges 10 populäraste motionsformer

Träningsfebern har sedan några år tillbaka intagit Sverige – och den verkar vara här för att stanna! Aldrig förr har det varit så trendigt att snöra på sig ett par löpskor och ge sig ut i spåret. Här har vi listat Sveriges 10 populäraste motionsformer.

Från ingenstans har plötsligt halva svenska befolkningen blivit elitidrottare med neonlysande superavancerade kläder och utrustning värd vilken proffsatlet som helst. Men vilka är egentligen de populäraste motionsformerna i Sverige? Vi har svaret! Stadium har genomfört en studie där man kartlagt svenskarnas träningsvanor.

Resultatet är knappast chockerande, men visar dock att dyra gymkort inte är ett måste för att hålla kroppen i trim!

10. Crossfit

Populäraste motionsformer

Crossfit har verkligen tagit Sverige med storm de senaste åren. Kort sagt går träningsformen ut på att utmana kroppen med diverse funktionella övningar i en kombination av styrketräning och kondition. En allsidig och effektiv träningsform för hela kroppen.

9. Längdskidor

Populäraste motionsformer

Längdskidor är inte bara populärt på tv bland svenskarna. Det är även den nionde mest utövade träningsformen vårt avlånga land. Man kan dock undra hur det är möjligt när stora delar av landet knappt får någon snö nuförtiden.

8. Simning

Populäraste motionsformer

Simning ska vara en av de för kroppen absolut bästa och mest skonsamma motionsformerna, och används därför ofta i rehabiliteringssyfte. För den som inte gillar att smussla i omklädningsrum eller kryssa mellan skrikande ungar i bassängen finns det ju som tur är gott om vackra sjöar som kan nyttjas några veckor varje år…

7. Yoga

Populäraste motionsformer

Yoga ansågs länge vara något flummigt som typ munkar och hippies sysslade med. Idag ser det betydligt annorlunda ut. Yogan verkar vara här för att stanna och är numera alltså svenskarnas sjunde mest populära träningsform.

6. Bollsport

Populäraste motionsformer

Fotboll, ishockey, innebandy, you name it – det finns alla möjliga Korpenlag för den som vill lira bara för att det är roligt! Sedan har vi även individuella bollsporter som tennis, badminton och inte minst den nya folksporten padel.

5. Gruppträning/pass

Populäraste motionsformer

Att träna i grupp är otänkbart för vissa – andra kan inte få nog av det. Den gamla friskisgympan har dock fått ge plats åt en mängd olika nya gruppträningsvarianter. Så släng skämskudden and join the fun!

4. Cykling

Populäraste motionsformer

Cykling är inte längre bara till för kvarterets kids, det har snabbt blivit ett av de absolut trendigaste motionsätten i Sverige. Det bästa är att man inte behöver investera allt för mycket pengar i en cykel om man inte vill – en hederlig Kronans går precis lika bra att ta sig runt med och är ett miljövänligt alternativ till bilen. Är du en riktig cykelnörd rekommenderar vi ett besök på Tooorch.com där du hittar allt från cykeldäck och lås, till hjälmar och andra tillbehör.

3. Löpning/joggning

Populäraste motionsformer

Löpning har kommit och gått bland motionstrenderna och även om det alltid funnits folk i spåren har det väl aldrig varit så hett som nu? Var och varenda kotte springer maraton och ägnar otaliga timmar åt löpträning på vad som närmast kan liknas vid elitnivå.

2. Styrketräning

Populäraste motionsformer

Att lyfta skrot är inte längre något man gör ensam hemma på kammaren, det ska helst göras gemensamt i trånga gymlokaler där spegeln står lägligt till och kön till bänkpressen är lång. Att träna på gym är hett, och de som lyfter fria vikter är väl liiite starkare än klenisarna i maskinerna, eller?

1. Gång/promenad

Populäraste motionsformer

Den gamla hederliga promenaden är den träningsform som den genomsnittlige svenske motionären tycker mest om. Med eller utan stavar är det en överlägsen motionsform och förutom ett par schyssta dojjor är det helt gratis. Du kan ta med hunden eller en god vän och det är bevisat att promenader i naturen främjar psykisk hälsa. Den mest demokratiska motionsformen – tillgänglig för alla!

5/5 (3)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap