Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

Sveriges 10 populäraste motionsformer

Träningsfebern har sedan några år tillbaka intagit Sverige – och den verkar vara här för att stanna! Aldrig förr har det varit så trendigt att snöra på sig ett par löpskor och ge sig ut i spåret. Här har vi listat Sveriges 10 populäraste motionsformer.

Från ingenstans har plötsligt halva svenska befolkningen blivit elitidrottare med neonlysande superavancerade kläder och utrustning värd vilken proffsatlet som helst. Men vilka är egentligen de populäraste motionsformerna i Sverige? Vi har svaret! Reklambyrån Andréasson Public Relations genomförde en studie där 1097 personer i åldrarna 15-70 år fick svara på frågor om sina träningsvanor. Resultatet är knappast chockerande, men visar dock att dyra gymkort inte är ett måste för att hålla kroppen i trim!

10. Golf (5 %)

Golf verkar vara en slags drog – testar man en gång så är man fast. Inte så konstigt kanske med tanke på de vackra och fridfulla omivningar golfbanor oftast ligger i. Det är inte direkt den billigaste sporten att engagera sig i, då medlemsavgifter och ett set golfklubbor går loss på ett antal laxar. Är man dessutom nybörjare är det många golfbollar som går åt…

9. Simning (5 %)

Simning ska vara en av de för kroppen absolut bästa och mest skonsamma motionsformerna, och används därför ofta i rehabiliteringssyfte. För den som inte gillar att smussla i omklädningsrum eller kryssa mellan skrikande ungar i bassängen finns det ju som tur är gott om vackra sjöar som kan nyttjas några veckor varje år…

8. Motionerar aldrig (6 %)

Den bästa ”träningsformen” av alla! Det finns såklart de som aldrig skulle sätta sin fot på ett gym och som fnyser åt allt vad träning heter – och visst är det väl något som är lite befriande med att inte alla har drabbats av träningsfebern?

7. Gruppträning (7 %)

Att träna i grupp är otänkbart för vissa – andra kan inte få nog av det. Den gamla friskisgympan har dock fått ge plats åt en mängd olika nya gruppträningsvarianter. Yoga i alla möjliga former har blivit en favorit hos många, andra är afro power dance, kettlebells och zumba som blandar in till exempel dans och styrketräning i träningen. Så släng skämskudden och join the fun!

6. Lagsport (15 %)

Fotboll, ishockey, innebandy, you name it – det finns alla möjliga Korpenlag för den som vill lira bara för att det är roligt!

 

 

5. Styrketräning (16%)

Sveriges populäraste motionsformer

Att lyfta skrot är inte längre något man gör ensam hemma på kammaren, det ska helst göras gemensamt i trånga gymlokaler där spegeln står lägligt till och kön till bänkpressen är lång. Att träna på gym är hett, och de som lyfter fria vikter är väl liiite starkare än klenisarna i maskinerna, eller?

4. Annat (16%)

Denna kategori rymmer en mängd olika motionsformer som utövas över hela Sverige men inte är tillräckligt stora för att få en egen kategori. Till dessa hör bland annat kampsporter av olika slag, tennis och andra racketsporter, ridning och gymnastik. Listan kan göras lång, och det finns ju egentligen hur många sätt som helst att motionera på. Många populära motionsformer i Sverige är dessutom säsongsbundna som skidåkning och rodd.

3. Löpning (18%)

Löpning har kommit och gått bland motionstrenderna och även om det alltid funnits folk i spåren har det väl aldrig varit så hett som nu? Var och varenda kotte springer maraton och ägnar otaliga timmar åt löpträning på vad som kan liknas vid elitnivå. Även modet inom löpning har utvecklats och borta är numera de urtvättade collegetröjorna och trasiga mjukisbrallorna i eljus-spåren. Vi saknar man dom lite ändå?

2. Cykling (23%)

Cykling är inte längre bara till för kvarterets kids, det har snabbt blivit ett av de absolut trendigaste motionsätten i Sverige. Stockholm har på (för?) kort tid förvandlats till en cykelstad och det går inte att ta ett steg i vår huvudstad utan att en färgmatchad cyklist bränner förbi i tävlingsfart. En hederlig Kronans går precis lika bra att ta sig runt med och är ett miljövänligt alternativ till bilen. Glöm inte hjälmen bara!

1. Gång (47%)

Den gamla hederliga promenaden är den träningsform som den genomsnittlige motionären tycker mest om. Med eller utan stavar är det en överlägsen motionsform och förutom ett par schyssta dojjor är det helt gratis. Du kan ta med hunden eller en god vän och det är bevisat att promenader i naturen främjar psykisk hälsa. Den mest demokratiska motionsformen – tillgänglig för alla!

5/5 (3)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap