Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

Sveriges 10 bästa stränder

Det kanske inte känns ännu, men nu är det inte långt kvar till sommarens intåg. Det finns med andra ord inga ursäkter längre, utan det är bara att svida om till badkläderna och förbereda sig för årets första dopp.

Som lite hjälp på traven har vi listat Sveriges 10 bästa stränder som gör utlandsresan överflödig.
 
 

10. Frösakull, Tylösand


Frösakull är en förlängning av Tylösand som kantas av kristallklart vatten och grönklädda sanddyner. Här är tempot lite lugnare och det är inga problem att hitta en avskild plats för sig själv på den finkorniga sanden.
 

9. Skrea strand, Falkenberg


Den två kilometer långa Skrea strand sticker ut med sina karakteristiska badhytter från 1930-talet, höga sanddyner och en 250 meter lång badbrygga som sträcker sig rakt ut i det skimrande vattnet.
 

8. Tofta strand, Gotland

Sveriges bästa stränder
Tofta strand är utan tvekan en av Gotlands mest kända stränder. När man ligger på den vita sandstranden och blickar ut över det turkosfärgade havet är det svårt att inte tro man befinner sig utomlands.
 

7. Norrvikarna, Nordkoster


Norrvikarna på Nordkosters nordöstra sida erbjuder såväl sand som släta klippor. Stranden ligger vackert belägen mitt i ett naturreservat, vilket ger en naturskön upplevelse som passar besökare i alla åldrar.
 

6. Yngsjöstrand, Åhus


Yngsjöstrand är ett fritidshusområde och en havsnära del av tätorten Yngsjö i Åhus distrikt i Kristianstads kommun i Skåne län, beläget vid Hanöbukten.

 

 

5. Sudersand, Fårö


Det är ingen slump att Sudersand på Fårö har blivit nominerad till Sveriges vackraste sandstrand vid ett flertal tillfällen. Den breda strandremsan är en dryg halvmil lång och
dess finkorniga sand håller absolut världsklass.
 

4. Böda sand, Öland


Två mil långa Böda sand är Sveriges längsta sandstrand, och vid första anblick är det svårt att tro att man inte befinner sig på en välbesökt charterort vid Medelhavet.
 

3. Sandhammaren, Österlen


Den extremt finkorniga sanden på stranden Sandhammaren på Österlen gör barfotapromenaden till en upplevelse som närmast kan liknas vid att vandra på moln, och dess vita lyster är nästan bländande under soliga dagar.
 

2. Rotsidan, Höga kusten


Naturreservatet Rotsidan är inte en vanlig badplats. Man gör inte resan till Höga kusten för vit och mjuk sand – stranden består nämligen bara av en fyra kilometer lång kuststräcka med låga, plana klipphällar. En av de vackraste och mest annorlunda badplatserna i hela Norden.
 

1. Norsta Auren, Fårö


Strax västerut från Fårö fyr ligger Sveriges absolut vildaste och vackraste strand, Norsta Auren. Den ödsliga stranden med bara natur, hav, strand och stora sanddyner sträcker sig fyra kilometer och på mitten av stranden badar och solar många nakna i den vita sanden. Här finns inga butiker, kiosker, dricksvatten eller sopkorgar och närmaste toalett ligger vid fyren.

3.87/5 (15)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap