Listor.se

Sveriges största listsajt

Stockholms bästa hotell

Ska du semestra i Stockholmsområdet? Bra val! I Stockholm finns det alltid saker att göra, vare sig du åker dit för jobb eller nöje.

Oavsett anledningen till din övernattning listar vi här de bästa hotellupplevelserna i Stockholmsområdet!

 

Pier 16 Hotell & Restaurang

Om du är ute efter ett hotell på Lidingö öster om Stockholms tätort så är Pier 16 ett utmärkt val, med en fantastisk vy över skärgården och småbåtshamnen. Hotellet har 13 sköna rum där du kan komma undan vardagens stress och bara njuta av tillvaron. I den mysiga matsalen kan du njuta av en 3-rättersmiddag av hög kvalitet, och till frukosten finns varmt nybakt bröd bland mycket annat gott. Restaurangen har även uteplatser med både kvälls- och morgonsol, så i rätt väder är det bara att insupa solen under hela dagen! 

 

The Winery Hotel

Om du är vinälskare kanske detta hotell tar plats nummer 1 för dig i denna lista. I Solna, precis norr om Stockholm, ligger Sveriges första ”urban winery hotel”. Det är en härlig stund som väntar dig på takbaren där du kan sitta och avnjuta ett glas vin samtidigt som du tittar ut över utsikten som inkluderar Friends Arena. Eller varför inte ta en guidad tur i vineriet, där vinet produceras direkt på hotellet?

Även rummen är en något unik upplevelse, då de är inspirerade av ombyggda industrilokaler i Brooklyn och har en industriell känsla. De stora fönstren som stäcker sig från golv till tak släpper in gott om ljus samtidigt som de ger en god vy mot antingen Arenastaden eller Brunnsviken.

 

Lydmar Hotel

Beläget väldigt centralt i Stockholms innerstad, ett stenkast ifrån Kungliga slottet och Nationalmuseet och endast 10 minuters promenad från Stureplan, hittar du Lydmar Hotel, med fokus på enkelhet och bekvämlighet. Inget rum är det andra helt likt, men alla är inredda på ett klassiskt, smakfullt sätt och ger en härlig och bekväm upplevelse.

Med en meny som skiftar efter årstiderna tar restaurangen inspiration från både det svenska och franska köket med influenser ifrån hela världen. På andra våningen finns dessutom en ”hemlig” terrass, som även den tar inspiration från Frankrike. En otroligt mysig plats att avnjuta sin middag eller bara att hänga och mysa på.

 

Radisson Blu Waterfront Hotel

Mycket mer centralt än så här blir det inte. Radisson Blu Waterfront Hotel ligger alldeles intill Centralstationen, så anländer du i Stockholm via tåg är du i princip framme, för att sedan ha hela innerstan nära tills hands och resten av Stockholmsregionen endast en kort resa bort. Utsikten ger en enastående vy över både stad och vatten, som att hela Stockholm ligger för dina fötter. I den rymliga restaurangen kan du i lugn och ro äta din frukost, ta en lunchbuffé med något för alla, och till middag erbjuds härliga rätter på menyn.

De 414 rummen och sviterna håller hög standard, och personalen är mycket serviceinriktad och villig att hjälpa till. Vill man uppleva Stockholm är detta en av de bästa utgångspunkterna du kan ha.

 

3.4/5 (5)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap